reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Milego dnia dziewczyny :) Slowa otuchy dla kazdej, ktora ma pod gorke i gratulacje dla wszystkich, ktorym sie poszczescilo :)

Wlasnie wracam z Prokocimia, portfel spustoszal. Test imk, lct cytotoksycznosc i allo mlr ok 530 chyba. Aktywnosc komorek nk dopiero 25.10, takze wtedy jeszcze zdrozeje. Nie chce nawet wiedziec ile mnie to lacznie z trombofilia, celiakia, kariotypami itd wyniesie. Tak na oko wyszlo mi ze tutaj ok 1,5 tys. dodatkowo.
Moj M zestresowany na pobraniu, probowal zartowac ale stres na twarzy wypisany. Zawsze taki dzielny a teraz jak dziecko w panice, az mu cisnienie podskoczylo :)

reklama
Witajcie dziewczyny. Gratuluję wszystkim mamuśką, uważajcie na siebie i cieszcie się z tego momentu bo ciąża potrafi być ciężka ale wbrew wszystkim piękna. Tym co walczą nadal trzymam kciuki za was. Będzie na pewno dobrze. Jestem starą forumowiczką ale wracam z bardzo duża przerwą, nie mogę się tutaj odnaleźć. Potrzebuje waszej rady. Staramy się z mężem o 2 dziecko ale on od 2 lat pali. Nie robiliśmy na razie żadnych badań ale myślę gdyby pobrał on jakieś suplementy na poprawę pływaków to nie by mu nie było. Macie dziewczyny jakieś sprawdzone suplementy które mogłabym mu kupić? A może i wy coś bierzecie ma poprawę? Mam nadzieję, że nie zaśmiecam wątku A jak tak to z góry przepraszam.
Witaj[emoji4] Profertil i u nas polecany byl przez lekarzy. Trzeba brac min 3 mies, ale dobrze by bylo najpierw zbadac nasienie czy wogole potrzebny. Przy problemach meskich warto również wzbogacić dietę w orzechy szczegolnie brazylijskie, pestki dyni no i duzo warzyw i owoców. To tak w skrócie. Papierosy tez warto poświęcić sie i odstawić...

Cioteczki czekają na zdjęcie kochanie prosze dbać o siebie i swôj najwiékszy skarb gratuluję ❤❤❤
Fotkę wstawiłam kilka postów wcześniej;)
Dbamy, dbamy o siebie tylko z jedzeniem mam kiepsko, chce mi się jeść ale jak pomyślę co bym zjadła to mi niedobrze :sad:
Doktorek odstawia mi nareszcie luteinę podjezykową (teraz biorę3x4 wiec może dlatego mnie muli;)
Kochana trzymam mocno✊✊✊za jajcobranie w środę :tak:

A u mnie dziś jakaś kumulacja mdłości!! Czuje się mega fatalnie! Jutro zaczynam 13 tc i czytam ze już mdłości i inne przyjemności powinny mijać a tu taka niespodzianka! Myślałam ze na jakieś miłe zakupki się wybiorę ale narazie leżę pod kocykiem i czekam aż mdłości mina! A taka piękna pogoda ze aż szkoda w domku zalegać. Rano byłam na badaniu crp w związku z tymi leukocytami (norma do 10 a ja mam 14) po 19:00 będę dzwonic do doktorka to dowiem się o co kaman. Co do zastrzyku z fraxiparine wychodzi na to ze lepiej było nie robić drugiego! ( no ale już po ptokach wiec nie ma o czym mówić ale na drugi raz będę już wiedziała co i jak)
Jeszcze raz ✊✊✊ za wszystkie dziewczynki oczekujące dziś jakichś wieści! Oby samych dobrych!!!❤️❤️❤️
Mnie męczyło dłużej, co prawda efekt zwrotny niewiele razy ale same mdłości, to mnie męczyły długo. Za to moja sis mi wczoraj pisała, że zwymiotowała a u niej, to już leci 19 tydzień. Jednak pocieszę Cię, że statystycznie każdego dnia powinno być już lepiej. :*

Megi kochana,
Beta hcg osiaga szczyt pomiedzy 8 a 10 tygodniem, lozysko jest juz wtedy wyksztalcone a gonadotropina zaczyna malec, spada o okolo 35% w przeciagu 2 dni.

Na tych normach wyraznie to widac,kalkulatorem sie nie stresuj, nie zawsze ma racje:)
Kiedy będziesz szła na wizytę? Czy coś mnie ominęło? :)

reklama
Dziewczyny szczególnie te z zagranicy ktore lecza sie w Polsce i nie maja ubezpieczenia tutaj czy interesowala sie któraś ubezpieczeniem dodatkowym w Pl? Czy wszystkie kupujecie leki na 100%? Lekarz mi na wizycie ostatnio powiedziala ze dobrze by bylo sie ubezpieczyc, że różnica w lekach okolo 5tys. Wiem ze mozna sie ubezpieczyc dobrowolnie w NFZ tylko nie wiem czy warto sobie zawracac d... Czy ktoras sie cos tym interesowala?

Do góry