reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Wychodzi na to, ze tak :( szkoda, ze tych zarodkow za darmo nie daja parom do adopcji bo zazwyczaj przeciez ludzie, ktorzy sie na ta opcje decyduja sa po przejsciach i juz kupe kasy wywalili i tak...
Przepisy prawa powinny ograniczyć ten proceder. Tutaj chodzi także o uczciwość wobec par które oddają zarodki. Pary te też poniosły koszty i ostatecznie klinika zarabia dodatkowo na już raz zapłaconej procedurze. No nic ja mam jeden zarodek, na razie nie myślę o tym codziennie ale myślami czasami wracam i zastanawiam się co mam zrobić.

reklama
Dziewczyny jeszcze wroce do tematu z wczoraj sory, ze wam o tym marudze, ale po probie zmniejszenia dawek progesteronu zgodnie z zaleceniami kliniki o polowe po 2 epizodach wydzieliny kawa z mlekiem wrocilam tego samego dnia do wyjsciowych dawek. Nie sadzicie, ze moze zbyt gwaltownie ten progesteorn zostal zmniejszonu o polowe z dnia na dzien? Duphaston 2-2-3 na 1-1-2 i lutinus z 2-2-2 na 1-1-1.
@Mieciu85 a może spróbuj delikatniej schodzić z dawek i zobaczysz jak będziesz reagować. Widzę, że stymulacja, transfer, bety ... to dopiero początek jazdy:rolleyes2:

Dziewczyny jeszcze wroce do tematu z wczoraj sory, ze wam o tym marudze, ale po probie zmniejszenia dawek progesteronu zgodnie z zaleceniami kliniki o polowe po 2 epizodach wydzieliny kawa z mlekiem wrocilam tego samego dnia do wyjsciowych dawek. Nie sadzicie, ze moze zbyt gwaltownie ten progesteorn zostal zmniejszonu o polowe z dnia na dzien? Duphaston 2-2-3 na 1-1-2 i lutinus z 2-2-2 na 1-1-1.
Mieciu dopóki nie zrobisz sobie progesteronu to zostaw jak jest. Możesz też schodzić najpierw z lutinusa o połowę, dopiero potem z duphostonu też o połowę. Jak są plamienia to chyba lepiej zostawić tak jak jest i nie kombinować. Spróbować za tydzień czy dwa.

Przepisy prawa powinny ograniczyć ten proceder. Tutaj chodzi także o uczciwość wobec par które oddają zarodki. Pary te też poniosły koszty i ostatecznie klinika zarabia dodatkowo na już raz zapłaconej procedurze. No nic ja mam jeden zarodek, na razie nie myślę o tym codziennie ale myślami czasami wracam i zastanawiam się co mam zrobić.

Ja tak samo, my mamy 3 zarodki zamrozone i jesli odpukac wszystko pojdzie ok z ta ciaza to moze bedziemy w stanie na jeszcze jedno dziecko sobie pozwolic bo tak jak wy juz jedno mamy. wiec tez czasami mysle co bedzie z naszymi pingwinkami i jesli mialabym sie decydowac ma przekazanie ich innej parze zeby mialy szanse na zycie to duzo lepiej czulabym sie gdyby nie bylo to biznesem dla kliniki.

Moze zrób jutro wyniki na progesteron?
A jak chcesz już wprowadzić redukcję to zacznij tylko od dupka, mój lekarz najpierw chce odstawić dupka a dopiero potem luteine.

@Mieciu85 a może spróbuj delikatniej schodzić z dawek i zobaczysz jak będziesz reagować. Widzę, że stymulacja, transfer, bety ... to dopiero początek jazdy:rolleyes2:

Ja tez myslalam, ze po pozytywnej becie bedzie z gorki i w pewnym sensie jest bo to chyba jest najgorszy element procedury, ale pozniej martwilam sie i dalej sie stresuje przed kazda wizyta czy serduszko bedzie, czy wszystko ok. Nadal kazda wizyta w toalecie jest troche stresujaca czy nie ma plamien, powoli schiza przechodzi ale mysle, ze po ivf chyba ciezko sie zrelaksowac do konca, ale staram sie wyluzowac i nie wariowac w miare moiwosci ;) mysle, ze masz racje moze jedna tabletke dziennie odstawiac co pare dni bo polowa taknod razu przy moich konskich dawkach wydaje mi sie dosyc drastycznym zejsciem.

Mieciu dopóki nie zrobisz sobie progesteronu to zostaw jak jest. Możesz też schodzić najpierw z lutinusa o połowę, dopiero potem z duphostonu też o połowę. Jak są plamienia to chyba lepiej zostawić tak jak jest i nie kombinować. Spróbować za tydzień czy dwa.

No wlasnie moze moje lozysko jeszcze nie jest na tyle gotowe i do trgo redukcja dawek o polowe byla zbytnim szokiem. Ale chyba sie nic nie stalo jak dwa razy nizsza dawke przyjelam?

Moze zrób jutro wyniki na progesteron?
A jak chcesz już wprowadzić redukcję to zacznij tylko od dupka, mój lekarz najpierw chce odstawić dupka a dopiero potem luteine.

Tak zrobie, pojade na progesteron, czy lepiej robic to badanie przed przyjeciem lekow zeby badanie wykazalo ten poziom produkowany naturalnie?

reklama
Do góry