reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Jakiego kaca kochana jak ja kierowca :D
Tylko ja spioch wiec musialam odespac. Zabawa taka srednia. Zespol byl niezbyt.
No i to mieszanie zastrzykow w kiblu jezus. Ale zrobilam kolejke.
Podglad mam we wtorek 7 dzien stymulacji. A punkcje hohohh..kto to wie. U mnie stymulacje dlugawe sa.
O, to jedziemy na jednym wózku. Ja mam podgląd w czwartek. U mnie czas stymulacji był różny. A planujesz transfer świeży jakby co? Może się zgramy w ten sam dzień;) Chociaż po mojej ostatniej stymulacji, rewelacji się nie spodziewam... Jeden zarodek będzie sukcesem.

reklama
O, to jedziemy na jednym wózku. Ja mam podgląd w czwartek. U mnie czas stymulacji był różny. A planujesz transfer świeży jakby co? Może się zgramy w ten sam dzień;) Chociaż po mojej ostatniej stymulacji, rewelacji się nie spodziewam... Jeden zarodek będzie sukcesem.
Planuje swiezy. Aczkolwiek teraz lekarz chce uzyskac 10-12 komorek. (Raz mialam 6, a raz 2) wiec nie mam pojecia jak na to wszystko zareaguje. Zobaczymy. Na razie jajnikow nie czuć;)

Serio w novum az wychodzi drożej niż procedura? Przeciez do az przygotowujesz sie tylko jak do crio, nie wiem ile kosztuje transfer zarodka adoptowanego, ale na chłopski rozum powinien tyle co "normalne" crio. Za zarodki się nie płaci przecież :eek: No i nie ma tak jak przy kd, że jej trzeba sumkę odpalić, nie ma punkcji, zapładniania i hodowli.
Tak mowil ja cen jeszcze nie sprawdzalam[emoji4]

Ja jestem szokowana. Ja mam lekarza, który jest bardzo kompetny i do tego jest bardzo ciepłym człowiekiem. Nie wiem jakbym to wszystko przeszła, żeby nie on. Jest delikatny w rozmowie. Po cb nie chciał mnie zmuszać do szybkiego działania, bo różnie kobiety chcą, ale delikatnie mówił o różnych planach i czekał na moją decyzję. Póki co u mnie dobrze i jeżeli w następnym tygodniu będzie dalej wszystko ok, to już rozstaje się z tym lekarzem. Akurat to smutne, bo chciałabym mieć takiego lekarza do końca. Ja na twoim miejscu nie traciłabym nadziei. Ty to jedno, a wspominałaś o mężu że u niego też jest kiepsko. Czy on bierze coś na poprawę. Przypomnij mi. Bo z dwóch jajeczek mogą być dwa zarodeczki. Nie trać nadziei. Trzyma ogromne kciuki.
Dziekije.maz nic nie bierze bo kiedys jak lykal te specyfiki to jeszcze gorsze badania byly. Oj oby te 2 jajca byly zlote a do zaplodnienia to dwa plemniory my przeciez znajda[emoji16]

@anett96 a jakie mas teraz amh ze on Ci mowi ze sie wypstrykalas?
I maz nie mial wczesniej problemow a teraz jest taki dramat?
Jedna z kolezanek tez miala od Lewego propozycje tego naturalnego cyklu ale chyba nic z tego nie bylo...
Walcz o te dwa! Trzymam mocno.
Walcze o dwa walcze. Do recovelle dodal mi menopur jutro usg i decyzja. Maz mial zawsze kiepskie nasienie a teraz bylo takie.ze deframgentacji nie zrobili bo za malo zolniezykow bylo. Moje amh bylo 0.29 przed 4 stymulacja. A teraz robilismy 5

No nie mogę... @edloteh to co napisałaś to normalnie podnosi ciśnienie. Jak można tak bazować na czyimś nieszczęściu??? :/ wrrre
Przecież to powinno się gdzieś zgłosić.
Może nawet warto przejechać pół Polski na transfer z AZ aby tylko nie płacić takich pieniędzy klinikom, które żerują na naszym nieszczęściu :(
Nic już z tego nie rozumiem. To ja mam oddać swój zarodek za darmo a klinika za ten zarodek pobiera opłaty za adopcję?

Dziewczyny jeszcze wroce do tematu z wczoraj sory, ze wam o tym marudze, ale po probie zmniejszenia dawek progesteronu zgodnie z zaleceniami kliniki o polowe po 2 epizodach wydzieliny kawa z mlekiem wrocilam tego samego dnia do wyjsciowych dawek. Nie sadzicie, ze moze zbyt gwaltownie ten progesteorn zostal zmniejszonu o polowe z dnia na dzien? Duphaston 2-2-3 na 1-1-2 i lutinus z 2-2-2 na 1-1-1.

Planuje swiezy. Aczkolwiek teraz lekarz chce uzyskac 10-12 komorek. (Raz mialam 6, a raz 2) wiec nie mam pojecia jak na to wszystko zareaguje. Zobaczymy. Na razie jajnikow nie czuć;)
U mnie jajek pobranych zawsze było sporo - po 8 - 10 szt. ale dobrych tylko po 4. Z dwóch stymulacji było po jednym zarodku a ostatnio ani jednego. I nie wiadomo dlaczego, pewnie jajka stare;) Teraz zmieniłam klinikę, więc po cichu liczę na to, że laboratorium lepiej zadziała. Jakby co, to też nastawiam się na transfer świeży. Będę śledzić co u Ciebie ;) Powodzenia!

reklama
Nic już z tego nie rozumiem. To ja mam oddać swój zarodek za darmo a klinika za ten zarodek pobiera opłaty za adopcję?

Wychodzi na to, ze tak :( szkoda, ze tych zarodkow za darmo nie daja parom do adopcji bo zazwyczaj przeciez ludzie, ktorzy sie na ta opcje decyduja sa po przejsciach i juz kupe kasy wywalili i tak...

Do góry