reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzięki Sol,że pytasz.Nie byłam pewna co do pojscia bez wszystkich badan ale byłam i zlecił kilka nowych.w sumie w moim przypadku powiedzial ze intralipyt nie bedzie mial sensu ani enkorton na które wrecz liczylam bo dziewczyny to biorą
Powiedzial ze wiecej powie jak zrobie iMK i PAI.
Proponuje doszczepienie pullowane i accofil.
na nk nie zwrócił uwagi ,jedynie w kir czegoś sie doszukał i w cytotoksyczności.
Jak się czujesz?
@tina35 a czegoś konkretnego się doszukal w wyniku KIR czy genotyp mu nie pasował? Wiesz jaki jest "najlepszy" genotyp?
Daj znać po badaniach gdzie je zrobić i jakim dniu cyklu, może też poszerze diagnostykę.

No i dupa. Dzwonilam do Prokocimia, nastepny termin na test imk (aktywnosc) dopiero 25.10. Wiec jak ja mam to zrobic, jezeli on mi kazal wykonac test miedzy 18-22 dc? U mnie to przypada na nastepny wtorek, maks czwartek.
Kolejny problem, on zazakreslil mi na druczku test imk, tam jest jeszcze test imk tru ale nie zakreslony. Kobitka w Prokociumiu jak powiedzialam o test imk pyta sie, czy subpopulacje czy aktywnosc. Bo jedno normalnie sie robi a drugie w wyznaczonym terminie. A ja nie mam bladego pojecia bo Pasnik zakreslil tylko test imk.
A nie macie innej lokalizacji w której można to zrobić? Ja np robiłam w INVICTA

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wyryczałam się już, odmalowałam szlochając przedpokój a teraz otwieram wino. A co!
Zdrowie wszystkich walczących siłaczek.
Dzięki za miłe słowa.
Jutro tel do kliniki i zbieram się do dalszej walki.
Żywcem mnie nie wezmą ;)
Surykatko jak było mi bardzo źle to gadałam sobie że póki mnie nogami do przodu z kliniki nie wyniosą to będę walczyć. I chyba najgorzej jest nie mieć planu i ta myśl dręcząca że po tym razie koniec. A póki można trzeba walczyć, pogodzenie samo przyjdzie jak organizm będzie miał dość. Zresztą mnie w kwietniu wszystkie zarodki padły w 3 dobie a dziś fika taka mała siłaczka w brzuchy przy 6m endometrium. A co, možna i to wcale nie dla tego że centusie z krakowa i na kolejne in vitro szkoda bylo kasy;)

Cześć dziewczyny. Po małej przerwie i ja wracam do gry. Musiałam się trochę ogarnąć. Zmieniłam klinikę, prawie już zakończyłam współpracę z Paśnikiem (rozkłada ręce, twierdząc, że nie ma się do czego doczepić. Jeszcze tylko czekam na wynik KIR. Reszta wyszła ok) i jutro zaczynam stymulację. Zastanawiam się tylko nad lekami. Wcześniejsze 3 stymulacje miałam na menopurze i gonapeptylu, ale efekty były słabiutkie. W sumie tylko 2 zarodki. Teraz mam Gonal f 300 jednostek i tylko to. Mam nadzieję, że mój nowy lekarz wie co robi :huh: Czy któraś miała podobną stymulację? Trochę się boję, bo to już 4 stymulacja. A tak w ogóle, to starałam się nadrobić forum, ale nie dałam rady, więc nie do końca jestem na bieżąco. @annemarie strasznie się cieszę, że wszystko idzie dobrze. Bardzo Ci kibicowałam. @sssurykatka i @Blondasek85 mocno przytulam Wiem co czujecie dziewczyny:( Trzymam kciuki za zebranie sił i szybkie przystąpienie do dalszej walki. @dżoasia a jak u Ciebie? Bardzo mi kiedyś pomogłaś :) Przepraszam, ale nie jestem w stanie odnieść się do każdej z Was z osobna, ale trzymam kciukasy za wszystkie :tak:

Czesc dziewczyny, po dzisiejszej wiadomosci o zasniadzie sama zaczelam czytac... o tym ze wysoka beta moze o tym swiadczyc. Mialam jeden zarodek 5cio dniowy transferowany. Czy ktoras miala tak wysoka bete? 9dpt 232, 12dpt 1'000, 15dpt 3'400, 20dpt 14'500, 26dpt 39'300. Czy przy tak wysokiej becie dobrze sie skonczylo, bez blizniakow, bo szanse na blizniaki sa bardzo male.
Ja mam na razie 9dpt blastki bete 290 :-)

reklama
Do góry