reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witajcie
Chciałam do Was dołączyć, czytam od paru miesięcy, ale wcześniej się nie udzielalam. Dzisiaj dopadł mnie dół, a Wy tak fajnie się wspieracie....
Jestem po jednej stymulacji i 3 nieudanych transferach, został nam jeden 5cio dniowy Mrozaczek. Jutro jadę na drugą wizytę do doc Pasnika, mam część badań i jutro będę robić kolejne......niby działam, idę do przodu, a jednak wiary mi brak :( Dodatkowo stresuje mnie to ze nie mieszkam w Pl wiec loty i w ogóle planowanie, żeby jeszcze w odpowiedni dzień cyklu się wbić. ....ale widzę ze jest Was tu trochę które mieszkacie za granicą.
Mam nadzieję ze mnie przyjmiecie i podzielcie czasem wiedzą i wsparciem. Pozdawiam

reklama
Moje kochane forumowe cioteczki, jesteśmy po wizycie i gały wyszły nam z orbit. Otóż z Jasia zrobiła się Dorotka. Jaja jak berety bo w tą strone nie wiedziałam że można. Malutka ma 18 cm i waży 326 gram rusza się jak szalona i przeciera oczka. Inga podkreśliła że ma dłuuuugie nogi, niestety to nie po mamusi;) jesteśmy szczęśliwi ale w szoku:rofl2:
Cudownie ale niespodzianka o tym ze z pipki moga byc jajka to slyszalam ale na odwrot :)

Mam luteinę 100 , już pisałam , czekam na odpowiedź czy mam włączyć luteinę czy nie . A powiedz mi czy to może oznaczać że transfer mógł się nie udać...
Kurcze tak strasznie się boje...
Dzisiaj wtorek wiec spokojnie , na razie to sie moze implantacja konczy albo jeszcze i nie. Nie mozesz transferu uzalezniac od progesteronu bo do szczescia potrzeba wielu czynnikow. Na pewno jest wieksza szansa na prawidlowy rozwoj zarodka jesli jest wyzszy. Mialas transfer na naturalnym cyklu?

W niektorych szpitalach (podobno wlasnie w uniwersyteckim w Krk) ludzie tak przeginali z takimi sytuacjami, ze wprowadzono zakaz odbierania porodow sn/przeprowadzania cc przez lekarzy prowadzacych dana ciaze pacjentki [emoji52] tak samo nie mozna wprowadzac np swojej wynajetej poloznej na porod. Zgodnie z zasada, ze porody odbierane sa przez personel bedacy w danym momencie w pracy/majacy dyzur [emoji52]
Całe szczęście akurat takiego zakazu w tym szpitalu nie ma. Byłam już na laparoskopii na którą mnie kierowała i sama wykonywała. Zresztą tam pracuje jeszcze jej mąż i brat, może być opcja że może któryś z nich będzie miał dyżur też nie robi mi to problemu.

A daja (albo czy jest mozliwosc kupna) w trakcie jakies zarelko? Bo kurcze ponad 3h bez jedzenia to ciezko [emoji38] w niedziele bylysmy z @adansonia na Mama wie, niby spoko ale wiekszosc to promocja produktow i konkretnych marek. Najbarfziej wartosciowy wyklad z fizjoterapeuta, dla niego warto bylo przyjsc [emoji4]
Mielismy warsztaty w hotelu nie dawali jesc :( a w barze dla ciezarnych tylko kawa i herbata wiec lepiej cos wziasc ze soba. Te warsztaty mama wie to sa glownie po to zeby z fizjo sie spotkac.

Dzisiaj wtorek wiec spokojnie , na razie to sie moze implantacja konczy albo jeszcze i nie. Nie mozesz transferu uzalezniac od progesteronu bo do szczescia potrzeba wielu czynnikow. Na pewno jest wieksza szansa na prawidlowy rozwoj zarodka jesli jest wyzszy. Mialas transfer na naturalnym cyklu?
Na sztucznym cyklu jestem

Dziewczynki witam sie.szybciutko z rana. Doczytalam co u was wczoraj ale juz padlam. Ciesze sie baaaaaardzo z pieknych wiadomosci ii aciskam kciuki za dzisiaj!
U mnie komplecik blastek, chociaz tylko 2pelne, reszta wczesne, te ostatnie klasy bb.
Milego dzionka, pozdrawiam wszystkie cieplutko!!!
Piekny wynik a bb to bardzo ladne blastusir mnustwo tu dzieciakow bylk wlasnie z takich 2bb 3 bb

reklama
Do góry