reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dobry wieczór wszystkim ... Doczutuje postu z weekendu i chyba w pt pojawiły się posty o lekach na KIR i NK. U mnie wyszedł genotyp Bx, hamowanie6%, NK w normie. Wiem że przy takich wynikach niektórzy zalecają szczepienia a inni farmakologie.
Wstępnie transfer blastusia zaplanowany jest na początek listopada, dziś mam 12dzien cyklu a wizyta za tydzień. Nie wiem czego się spodziewać? Czy leczenie może przesunąc transfer?
Tak się nastawilam na transfer w kolejnym cyklu, aż tu nagle zbombardowala mnie mysl ze niektóre z Was czekają z transferem po leczeniu immuno.

z tego co Pasnik sugeruje to zawsze transfer dopiero w cyklu po leczeniu, u mnie nie bylo innego wyjscia bo leczenie trwa 3 tygodnie ale wiem ze @gosia321 mowila ze musi byc 2 tygodnie przerwy ale to moze ona potwierdzic a najlepiej lekarza sie pytac.

Wracam z badania, z chłopcami wszystko dobrze, jeden waży 312 gramów a drugi 297 gramów. Gin mówi, że nie widzi nieprawidłowości ale profilaktycznie wysyła mnie na badanie echa serc maluchów za 6 tygodni. Nie chcę się stresować ale się stresuję.
Nie stresuj sie Mamusiu [emoji173][emoji173] nie ma niepotrzebnych badan, to super ze dla spokoju lekarz chce wszystko dokladnie sprawdzic, wyniki potwierdza ze z chlopcami jest wszystko dobrze [emoji4] bedzie pieknie [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ostatnia edycja:
Udany procedura byla w Invicta Gdansk ale do tego bylo tez leczenie immunosupresyjne po ktorym z zarodkami z nasieniem emka byla ciaza biochemiczna a z zarodkami z nasiemiem dawcy mamy obecnie w brzuchu Oliwke w 20+4 tc
Ojoj a co tam sie u ciebie dzialo ze bylo az tak zle?
Teraz razem z Oliwia trzymamy za ciebie kciuki i wysylamy ciazowe zarazki
Gosiuuu cudownie :) trzymam mocno kciuki za Was :) no cóż...ja musiałam wkoncu poddać się mocnemu leczeniu u endo...i teraz żałuję że tak późno ....bo czuję się o niebo lepiej! I tarczyca wreszcie ustabilizowana:) dostałam zielone światło:)

@JoannaRak ile dni po transferze planujesz powrót do Szwajcarii? Mnie doktor mówił 2,3 dni po transferze będzie ok, ale czy to nie ciut za wcześnie? Zdarzy sie bobik zadomowic u mnie? Ja będę mieć crio 6cio dniowego malucha

ja zawsze wracam nastepnego dnia, u mnie w sumie bylo bezproblemowo i zawsze kropka sie zadomowila a poronienia byly dopiero w 5/6 tygodniu przy becie 10,000 a wiec raczej zrobie to samo. Mam dziecko w domu to za dlugo nie moge czekac bo synek nie moze wziac wolne ze szkoly aby ze mna leciec a maz zaczal nowa prace, a pomocy na miejscu niestety nie mamy :(

Czesc kochane, u mnie tez juz po wizycie, baby mieciu machal raczka jak tylko wlaczylismy usg, wszystko jest ok, robili prenatalne, przeziernosc karkowa i budowa w porzadku wiec moge troche odetchnac. Dzis dokladnie 12 tydzien, termin na 15 kwietnia [emoji173]️[emoji173]️.Zobacz załącznik 903556
Cudownie [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Nie martw sie, ja tez bardzo wczesnie przestalam sie miescic w swoja dotychczasowa odziez i kupowalam juz ciazowe ciuchy. Teraz 18tc a wszyscy mowia mi ze mam brzuch jak w 6 miesiacu, a mam na plusie dopiero 2kg... ale zauwazysz poprawe samopoczucia jak odstawisz leki [emoji4]

Btw. Piekny masz brzuszek [emoji173]

Zobacz załącznik 903602Zobacz załącznik 903603Zobacz załącznik 903604
Chudzielec :) [emoji14]
Piękny ten brzusio [emoji173] [emoji173]

reklama
Nie kochana, tutaj mozna sie dopiero w 20 tyg dowiedziec, ale my tym razem sie nie dowiadujemy. ;)
O super![emoji16] Moi znajomi tez nie chcieli znac plci az do rozwiazania [emoji4] z tym ze u nich pani doktor raz zapomniala i im powiedziala podczas usg. Takze trzeba pamietac, zeby przypominac lekarzowi za kazdym razem, zeby nie mowil co widzi [emoji4]

Do góry