reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gosiuuu cudownie :) trzymam mocno kciuki za Was :) no cóż...ja musiałam wkoncu poddać się mocnemu leczeniu u endo...i teraz żałuję że tak późno ....bo czuję się o niebo lepiej! I tarczyca wreszcie ustabilizowana:) dostałam zielone światło:)
Brawo Ty ;)
Ta tarczyca to jednak dziadostwo.. jak czasami patrzę jak te moje koleżanki się z nią mordują to masakra.. :(

reklama
@Blondasek85 mierzyłam, bo cały czas się czuję jakbym miała stan podgoraczkowy, osłabienie, dreszcze, tu boli tam strzyka... ale temp w normie. Mierzyłam pod pachą ;)
Czuję się kiepsko - tłumaczę sobie że to pewnie wreszcie normalna ciąża i wysoki progesteron ;), ale dzis np trochę boli mnie lewy jajnik i boję się powtórnej cp... No ale i tak nie mam na to wpływu. Kurde, my ciągle na coś czekamy...

Nie martw sie, ja tez bardzo wczesnie przestalam sie miescic w swoja dotychczasowa odziez i kupowalam juz ciazowe ciuchy. Teraz 18tc a wszyscy mowia mi ze mam brzuch jak w 6 miesiacu, a mam na plusie dopiero 2kg... ale zauwazysz poprawe samopoczucia jak odstawisz leki [emoji4]

Btw. Piekny masz brzuszek [emoji173]

Zobacz załącznik 903602Zobacz załącznik 903603Zobacz załącznik 903604
o jak widać że brzuszek nieco do góry powędrował, ponoć tak ma być. Jaki ładny czarny lokator się czai i przygląda co ta Pańcia robi:) Już przebieram nogami aby prolutex odstawić ale martwi mnie poziom progesteronu, w 8 tc 28. Przy suplementacji chyba powinien być wyższy?

@Blondasek85 mierzyłam, bo cały czas się czuję jakbym miała stan podgoraczkowy, osłabienie, dreszcze, tu boli tam strzyka... ale temp w normie. Mierzyłam pod pachą ;)
Czuję się kiepsko - tłumaczę sobie że to pewnie wreszcie normalna ciąża i wysoki progesteron ;), ale dzis np trochę boli mnie lewy jajnik i boję się powtórnej cp... No ale i tak nie mam na to wpływu. Kurde, my ciągle na coś czekamy...
Jeju ja to się tak fatalnie czuje, że ja już nie wyrabiam. Ciężko mi normalnie funkcjonować. Jestem taka słaba. Głowa mnie boli od kilku dni codziennie. Nic mi nie smakuje a głodna jestem. Zjem to mi nie dobrze. Czy to wszystko od progesteronu?

ja zawsze wracam nastepnego dnia, u mnie w sumie bylo bezproblemowo i zawsze kropka sie zadomowila a poronienia byly dopiero w 5/6 tygodniu przy becie 10,000 a wiec raczej zrobie to samo. Mam dziecko w domu to za dlugo nie moge czekac bo synek nie moze wziac wolne ze szkoly aby ze mna leciec a maz zaczal nowa prace, a pomocy na miejscu niestety nie mamy :(
Dzielna jesteś, że tak wszystko potrafisz organizować, a wiem że lekko nie jest.
Takie podróżowanie jest bardzo męczące, nocne loty, to czekanie na lotniskach życzę Ci żeby Twoje poświęcenie zostało szybciutko wynagrodzenie 39tygodniową ciążą, zaslugujesz:tak:

o jak widać że brzuszek nieco do góry powędrował, ponoć tak ma być. Jaki ładny czarny lokator się czai i przygląda co ta Pańcia robi:) Już przebieram nogami aby prolutex odstawić ale martwi mnie poziom progesteronu, w 8 tc 28. Przy suplementacji chyba powinien być wyższy?
Przy tym podejsciu nie skupialam sie na progesteronie, nie kontrolowqlam tego, zaufalam lekarzowi i odstawilam leki zgodnie z jego zaleceniami [emoji4] takze moze taka odrobina luzu nie jest zla? Mi to wyszlo na dobre [emoji4]
Co do brzucha, nawet nie mam pojecia jak to powinno wygladac na danym etapie. A koteł to jak kazdy kot, mega ciekawska bestia [emoji16] nie widac na zdj ale on czekoladowy, nie czarny [emoji4]

reklama
z tego co Pasnik sugeruje to zawsze transfer dopiero w cyklu po leczeniu, u mnie nie bylo innego wyjscia bo leczenie trwa 3 tygodnie ale wiem ze @gosia321 mowila ze musi byc 2 tygodnie przerwy ale to moze ona potwierdzic a najlepiej lekarza sie pytac.
2 tygodnie przerwy jakby wystarczyło to byłoby super, po 2tyg leczeniu oczywiście, bo transfer ok 19-20 dzien cyklu także akurat bym się wyrobiła
Niby chce się wszystko dobrze zrobić, ale też i jak najszybciej, bo chyba każda z Nas oczekuje transferu jak cudu i to czasem ciężko pogodzić-szybko i dobrze... Lekarze powinni dawać recepty na cierpliwość:) nawet w zastrzyku bym przyjęła :D

Do góry