reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Kurcia witaj jak tam u ciebie wystartowałaś już ? Ja od 27 czwartek lece na puregon200 ,gonapeptyl1,mensinorm75 i witaminki jutro pierwsze podglądanie jajcoszków ,aż się boję .

witam wszystkie kobietki życzę miłej spokojnej niedzieli ;-) i małe pytanie do Was 26 w środę dostałam @ a 27 lekarz wystartował mnie napiszcie proszę od kiedy teraz liczy się dc dzięki ;-)
Hej.
Nie. Ja dopiero we wtorek mam wizyte. To bedzie 14 dzien gonapeptylu. Wtedy pew ie zaczne stymylacje. Podejrzewam ze bede miala 150 gonalu i 150 menopuru i oczywiście dalej gonapeptyl.
Na pewno wszystko pieknie juz rosnie u Ciebie :)

Nowe wytyczne mówią, że kobieta po stymulacji powinna przyjmować ok 10 dni heparynę drobnocząsteczkową czyli Clexane lub podobne. Mi zawsze po punkcjach dawali. Do transferów nigdy, nie mam wskazań.

Jeśli mocz był baaaardzo żółty to znaczy że mało płynów czy dużo? Test wychodzi bardziej jak jest jasny czy czy ciemniejszy? Miałam taki bardzo żółty mocz prawie pomarańczowy. Czy to nie ma znaczeni?

Dziewczyny z pozytywna beta czy pijecie kawe i / lub czarna herbatę? Czy zielona/biała herbata są Ok? Zastanawiam się czy i w którym momencie powinno się całkiem zrezygnować? Póki co pije jedna mała kawkę z mlekiem, ale z lekkim wyrzutem sumienia - może niesłusznie?

Dziękuję ;-) ale zaczynam się martwić bo wy wszyskie kobitki bierzecie leki p/zakrzepowe a mi lekarz nic takiego nie przepisał jutro bede z nim rozmawiała ;( @gosia321 a ty od którego d cyklu zaczęłaś brać leki pz
Ja nie miałam do udanego transferu żadnych przeciwzakrzepowych.
Kiedyś próbowaliśmy transfery z heparyna ale nie wyszły.

Dziewczyny z pozytywna beta czy pijecie kawe i / lub czarna herbatę? Czy zielona/biała herbata są Ok? Zastanawiam się czy i w którym momencie powinno się całkiem zrezygnować? Póki co pije jedna mała kawkę z mlekiem, ale z lekkim wyrzutem sumienia - może niesłusznie?
Ela , ja bym chetnie wypila ... konczy sie na checiach, bo jak zrobie to mnie od zapachu odrzuca, nie pilam od tygodnia , czuje sie jak na odwyku.
Podobno jedna dziennie jest dozwolona:)

Ja krwi przy porodzie nie widziałam. Zawsze można męża wyprosić jak już łożysko bedzisz rodziła. Dziewczyny poród naturalny trwa i trwa, warto kogoś mieć obok siebie.

Ja nie wyobrażam sobie porodu bez mojego męża, on chyba też nie. Od początku jesteśmy w tym razem, on robił mi zastrzyki do stymulacji, teraz heparyne. Jak wylądowałam w zeszłym roku w szpitalu to on siedział przy mnie całe dnie, przywoził mi jedzenie domowe a sam jadł to szpitalne bo panie pielęgniarki martwiły się jak oddawalam im pełne talerze, no i cała pielęgnacja mnie z myciem wlacznie była na jego głowie bo przez pierwsze dwa dni nie mogłam wstawać z łóżka.
Oboje zdajemy sobie sprawę, że poród to co innego ale i tak mój cały czas powtarza że będzie że mną

Ostatnia edycja:
Najpierw przez 35 min rozmawialysmy ogolnie. Jak sobie radzic, o tym jak ja reaguje na bobasa w rodzinie itp. Oczywiscie pytala o moja droge leczenia, o klinike, ale to tak w rozmowie.
Pozniej to ona powiedziala, ze musi mi o czyms powiedziec i ze moja klinika nie jest dobra. I mowila o tych rankingach itp. Ze zyczy mi jak najlepiej, ale ze jesli sie nie uda to zebym uciekala. Bo tylko Lewy sie liczy.
To nieetyczne... Ech ale jak w każdym zawodzie są różni ludzie a nawet Ci mega dobrzy mają kiepskie chwilę... Mam nadzieję że jednak rozmowa przyniosła Ci odrobinę ulgi w relacjach z dzieciaczki w rodzinie i obyś z mega powerem podeszła do nowej procedury... Trzymam kciuki :-)

reklama
No i stało się. Nie wiem po co się ludziłam. Dzisiaj kreska na teście dużo dużo bledsza ledwo widoczna. Nie mam już nawet po co bety robić. Jestem tak załamana że już chyba rezygnuje całkowicie. Idę się zastrzelic

Ja nie wierzę w testy i zrobiłam sobie dopiero jak już beta była powyżej 10.000
Były przypadki tutaj na forum że dziewczyny chciały sobie zrobić pamiątkowy test przy wysokiej becie i nic nie wychodziło albo wychodził bladzioch. Jutrzejsza beta da ci odpowiedź, niepotrzebnie katujesz się tymi testami! Sama widzisz że po tylu testach dalej nie wiesz co i jak...
Wiem że to trudne ale idź na jakiś spacer, spotkaj się że znajomymi i nie myśl o tym teście bo on nie wiele Ci mówi. Ściskam mocno!

Do góry