reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Sony dopytaj dokładnie co i jak...ja pamiętam to pytanie bo od razu odpowiedziałam (o ironio losu) że nie planuje być w ciąży na razie.. ale może nie jest konieczny aż tak długi czas po zabiegu...

reklama
Gotadora, ale masz utalentowaną chrześnicę :-D Już niedługo You cant dance, mam talent, tudzież inne programy rozrywkowe będzie podbijała:-) A swoją drogą, to jestem ciekawa, po kim odziedziczyła swój talent taneczny? :-D:-):-D

Aduś, to jak Ty pójdziesz na wizytę bez badań? Przełożysz ją?
Wiem, że czasem tak jest, że się nic nie składa, ale potem los Ci to wynagrodzi w dwójnasób. Zobaczysz.

pamiętam,że jak mój brat był malutki ( jest młodszy ode mnie o 7 lat) to lubił tańczyć, był taki mały Michael Jackson więc pewnie po tacie, teraz już nawet mówi w naszym języku, bo jeszcze do niedawna to tylko po chińsku

Doniemika
user-online.png
znalazłam coś na temat tych żylaków

ODPOWIEDŹ EKSPERTA Lekarz Magdalena Parys
Szanowna Pani,
Rzeczywiście powinna Pani poddać się zabiegowi przed ciążą, gdyż stan taki zwiększa dodatkowo ryzyko zakrzepicy i tak już podwyżaszone w wyniku ciązy.
Rodzaj operacji oraz czas zajścia w ciążę zależy od ogólnego stanu Pani zdrowia, tzn. czy cierpi Pani na jakieś inne choroby przewlekłe. Oczywistym jest, że istotne jest również to, jak duża jest niwydolnośc żylna.
Ważne, by po operacji noga wygoiła się, następnie konieczna będzie profilaktyka, zależna od istnienia czynników ryzyka oraz ewntualnych chorób towarzyszących.
Najlepszej oceny w tym zakresie dokona lekarz, który będzie wykonywał zabieg. Po ocenie stanu żył oraz ewentualnych dodatkowych obciążeń powinien odpowiedzieć na Pani pytania.

Aduś nie wiem, dziś miałam taki dzień ... hmm ... potem wybrałam się z koleżanką, która miała wizyte u endokrynologa, że wejdę i spytam to mnie przyjmie, nic z tego :wściekła/y: mam nadzieję,że kiedyś tej wrednej babie też ktoś kiedyś odmówi w potrzebie. Także jutro rano wyruszam na Olsztyn z zapytaniem o badania, więc jeśli będzie taka możliwość to je zrobie, jak nie to 13 mam wizytę w Invikcie więc niech mi tam zrobią, jak tu się nie uda, no i jutro spytam może mnie jakiś endok. przyjmie za pieniądze w mozliwie najszybszym terminie, rany :confused: czemu to takie trudne pójśc do lekarza

Gotadora u nas na śląsku a dokładnie w Zabrzu w jednej przychodni to już zapisy na 2014 r skończyli robić do endokrynologa. Normalnie :szok: tu jest tyle ludzi chorych że kolejki są największe.

reklama
Do góry