reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Co za dzień! Tyle emocji!!! Nie wiadomo jak pisać jak tyle kciuków pozaciskanych! Kochane jestem myślami z Wami - na szczęście udało mi się w ciągu moich 2 tyg obecności na forum już mniej więcej ogarnąć kto co i jak No i teraz trzymam za jajca u @dżoasia za przyrosty @Voolg @annemarie @Niezapominajka2018 za piękna betę u @lama70 i za transfery @sssurykatka i @Blondasek85 ❤️❤️❤️

reklama
Maraton kciuków uważam za otwarty [emoji173]️
[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Helou
@Ela86 nie stresuj się. Wiele rzeczy może jeszcze pójść nie tak, ale jesteś w ciąży i póki co ciesz się tym. Na nic tak naprawdę nie masz wpływu. Jeśli to Cię uspokoi, możesz sprawdzać przysrost bety, a jak będzie ponad 2000 iść na wizytę, by sprawdzić, czy pęcherzyk jest w macicy (wykluczysz ciążę pozamaciczną) i czy jest ciałko żólte (wykluczysz puste jajo). Potem czekać do zarodka i serduszka. Ja jestem z tej kliniki co @chlopkers i u nas robią 25-27 dpt i ok 35 dpt usg. Powodzenia! :)

W temacie szczepień - rozumiem dziewczyny, które miały przykre doświadczenia. Choć to zapewne przypadek, rozuiem jaknu @Sol psycha pracuje. O doświadczeniach @motylek24 wolę nie myśleć bo włosy dęba staja.
Napiszę Wam jakie jest moje zdanie i motywacja: ja zamierzam się zaszczepić. W zeszłym "sezonie" u mnie w przychodni były 3 przypadki krztuśca... 2 u szczepionych dorosłych i 1 u nieszczepionego dziecka.
Nie wiem, jak dziewczyny po szacher macher z immunologą. A Pasikonik mówił, że tylko w ciąży ze szczepieniami kiepsko czy już do końca zycia?

Niedługo wyruszam na transfer. Proszę o ciepłe myśli, by w drodze telefon nie zadzwonił...
Wszystkim betującym życzę powtórki z piątku!!!
Ja na Twoim miejscu umówiłaby normalna wizytę żeby wszystko dogadać. Chyba bym oszalała tak czekać miesiąc i nic nie zrobic. Ja po drugiej weryfikacji bety odrazu umowilam się do doktorka który zlecił już pierwsze badania. Tsh, progesteron, mocz.... i coś jeszcze ale nie pamietam już.

Dziękuje dziewczyny, jak zwykle jesteście nieocenione! Bez was przez ten miesiac najpewniej bym zwariowała ;) Zrobię sobie jeszcze jedna betę a na wizytę pojde najpozniej 25 dpt choć rozważam, żeby zamiast jechać po same recepty umówić się na wizytę i po prostu o wszystko wypytać i przy okazji wziac recepty!

Dostałam wczoraj meila od wujka p, coś go natchnelo bo niby już dostałam odp na tego meila wcześniej :) ale do rzeczy gdzie zrobię badanie genotyp kir? Czy tylko Krk lub Katowice? Trochę kawał drogi..

Teoretycznie sterydy są lekami immunosupresyjnymi, ale nie jest to żadna wielka medycyna, są dużo gorsze leki.
Bo wlasnie nie wiem do kogo sie zwrocic o rade w sprawie szczepienia w ciazy. Nie bylam u Pasnika, encorton daja w mojej klinice z automatu przed transferem. A moj gin pewnie nie bedzie wiedzial [emoji58]

A kiedy i jak dowiedziałaś się o pustym jaju? Przepraszam, ze pytam o przykre wspomnienia.
Beta zaczela slabiej przyrastac w kolejnych dobach. Pozniej w 35dpt chyba (na tej drugiej wizycie) zamiast serduszka byl wlasnie pusty pecherzyk.
Dlatego przy drugim transferze sprawdzalam przyrosty bardzo dlugo, co 48h

reklama
Bo wlasnie nie wiem do kogo sie zwrocic o rade w sprawie szczepienia w ciazy. Nie bylam u Pasnika, encorton daja w mojej klinice z automatu przed transferem. A moj gin pewnie nie bedzie wiedzial [emoji58]

Ja w przyszlym tygodniu po usg w 12 tyg napisze do Pasnika, pod pretekstem zeby mu podzoekowac za pomoc i ze sie udalo jak narazie, i tak chcialam do niego napisac zeby mu podziekowac za pomoc wiec przy okazji soe zapytam bo ja tez mialam glownie encorton, no i intralipidy i accofil domaciczny wlew prZed transferem ale glownie chyba wlasnie o ten encorton chodzi, napisze co odpisze, a moze jesli ktos w tej sprawie bedzie mial kontakt z nim to tez piszcie nam :)

Do góry