reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dostałam wczoraj meila od wujka p, coś go natchnelo bo niby już dostałam odp na tego meila wcześniej :) ale do rzeczy gdzie zrobię badanie genotyp kir? Czy tylko Krk lub Katowice? Trochę kawał drogi..

A skad jestes martuska? Napewno nie tylko te miasta. Jak u Ciebie kochana, jak sie czujesz? Obejdzie sie bez szpitala? Mocno sciskam[emoji173]️

reklama
A skad jestes martuska? Napewno nie tylko te miasta. Jak u Ciebie kochana, jak sie czujesz? Obejdzie sie bez szpitala? Mocno sciskam[emoji173]️
@mieciu85 jestem z Łodzi. No jutro się okaże co dalej czy obejdzie się czy nie, ale co będzie to będzie nie mam wpływu na to niestety Alr pocieszenie że mój doktorek będzie w razie czego robił zabieg który mam nadzieję potrzebny nie będzie :)

Witam piekne panie w ten lodowaty poranek! Powodzenia dla nas wszystkich dzisiaj!!

@Justin87 sloneczko dziekuje za wpisanie do kalendarza:) z transferu mozesz mnie na razie wypisac bo na bank bedzie odroczony raz z powodu braku skali w labie jesli chodzi o e2 i tym samym ryzyka hiperki a dwa - za dlugo sie stymulowalam i endo mogloby byc nie takie.
Asiu, ogromne mocne kciuki za Ciebie dzisiaj [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Oby pobrali piekne, dobrej jakosci jajka i zeby obylo sie bez hiperki!
Powodzenia Kochana [emoji9][emoji9]

Tak myślę o tych szczepieniach i myślę i ile "obowiązuje" krztusiec? Bo miałyśmy za dzieciaka szczepienia błonica-tężec-krztusiec... Ostatnie większość miała koło 19 roku życia (tylko ja debil miałam jak miałam 14 lat, bo nie poszłam na ostatnią dawkę). I się zastanawiam - może po prostu zbadać czy ma się przeciwciała w krwi? I jeśli się ma to nie ma konieczności szczepienia?
Tak sobie gdybam bo tak mi mówili z WZW przed operacjami... że jak jest wysoka ilość przeciwciał to szczepienie dalej "działa", a jak niska to się doszczepiać należy.

Kurcia, Ja czytalam na oficjalnych zaleceniach nhs w uk, ze nawet jesli sie bylo szczepionym na krztusca w przeszlosci to jesli nie powtorzysz w ciazy to przeciwciala nie zostana przekazane dziecku. Ja ostatnim razem bylam szczepiona w ciazy w 2013 ale zeby ochronic dziecko musialabym sie tym razem tez zaszczepic. Sama nie wiem co zrobic najpierw zapytam Pasnika, jesli powie, zeby nie sczepic to mam odpowiedz, a jesli powie, ze tak to wtedy musze chyba juz sama zadecydowac. Fajnie, ze dziewczyny sie wypowiadaja na temat tych szczepien bo fajnie rozne opinie uslyszec, bo czlowiek sam nie wie co zrobic zeby bylo dobrze. Jesli bym sie szczepila to napewno jak najpozniej, tu mowia, ze najlepiej do 32 tyg, w razie gdyby jakas realcja byla np tak jak j @Sol wody przedwczesnie odeszly, moze przypadek kto wie, ale po nasyzch przejsciach tzrzeba wszytsko sto razy przemyslec.

Ja w przyszlym tygodniu po usg w 12 tyg napisze do Pasnika, pod pretekstem zeby mu podzoekowac za pomoc i ze sie udalo jak narazie, i tak chcialam do niego napisac zeby mu podziekowac za pomoc wiec przy okazji soe zapytam bo ja tez mialam glownie encorton, no i intralipidy i accofil domaciczny wlew prZed transferem ale glownie chyba wlasnie o ten encorton chodzi, napisze co odpisze, a moze jesli ktos w tej sprawie bedzie mial kontakt z nim to tez piszcie nam :)
To byloby super [emoji4] bo tak to chyba musialabym jechac na wizyte do jakiegos immunologa, zeby sie dowiedziec co robic. Dobrze ze w Krakowie tez sa jacys

Kurcia, Ja czytalam na oficjalnych zaleceniach nhs w uk, ze nawet jesli sie bylo szczepionym na krztusca w przeszlosci to jesli nie powtorzysz w ciazy to przeciwciala nie zostana przekazane dziecku. Ja ostatnim razem bylam szczepiona w ciazy w 2013 ale zeby ochronic dziecko musialabym sie tym razem tez zaszczepic. Sama nie wiem co zrobic najpierw zapytam Pasnika, jesli powie, zeby nie sczepic to mam odpowiedz, a jesli powie, ze tak to wtedy musze chyba juz sama zadecydowac. Fajnie, ze dziewczyny sie wypowiadaja na temat tych szczepien bo fajnie rozne opinie uslyszec, bo czlowiek sam nie wie co zrobic zeby bylo dobrze. Jesli bym sie szczepila to napewno jak najpozniej, tu mowia, ze najlepiej do 32 tyg, w razie gdyby jakas realcja byla np tak jak j @Sol wody przedwczesnie odeszly, moze przypadek kto wie, ale po nasyzch przejsciach tzrzeba wszytsko sto razy przemyslec.
To poczekam co Ci wujek odpisze, ponieważ ja też na Encortonie.

reklama
I ja tak myślę Mieciu. Tutaj dziewczyny pisały, że nawet 35 albo i 36 tydzień jeszcze wchodzi w grę. Tylko to to już tak super last minute bo chyba 2 tyg potrzeba, żeby wytworzyć przeciwciała i przekazać je dziecku?
Ja tak myślę, że im później tym lepiej to dobra strategia, oczywiście biorąc pod uwagę, że dr Paśnik Ci pozwoli.

Do góry