reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nie kochana, dalej dopochwowe, ale w przyszla srode juz bedzie przez brzuszek :). Myslalam, ze moze beszie robil juz przez brzuch ale moze chcial tez ten krwiaczek skontrolowac to tak moze bardziej widac, a moze tez usg nie maja jakoegos super bo to polski lekarz, ktory w weekendy w uk przyjmuje wiec moze ten sprzet nie najnowszy tez. Ja nie moge uwierzyc, ze u ciebie juz wiadomo jaka plec, super! My sie chyba nie bedziemy dowiadywac, moj chce, ale ja jestem za niespodzianka wiec go przekonuje, zeby nie pytac ;)
Hihi❤️ Niespodzianka tez słodko!!! A u mnie mój em wypalił kiedy będzie wiadomo kto w brzuszku mieszka, doktorek się zaśmiał i pokazał na ekranie siusiaczka( naprawde było tak bardzo widoczne ze sama w szoku byłam!!!) i powiedział ze cipka tak nie wyglada! ;) Ale naprawde dokładnie go oglądał! Muszę przyznać. Mi najpierw robił dopochwowe, później przez brzuszek ale nie wiele było widac i później jeszcze raz od środka! Także troszkę sobie pooglądałam tego mojego maluszka ale już tesknie!! Teraz 3/10 ide na badanie piersi to poproszę żeby chociaż na sekundę zerknąć czy wszystko okej u bobasa bo taka podgladowa wizytę mam dopiero 11/10! Wieczność...

reklama
Cześć kochane dawno mnie nie było starałam się skupić do transferu. Dzisiaj jest 2 dpt i też się przejmuje bo mam bardzo podobne o jawy do poprzedniego który się zakończył cb:(
W 2 dpt na pewno nic jeszcze nie możesz wiedzieć. Ja też, kiedy tylko zaczyna boleć mnie głowa to myślę o tym, że w poprzednim miesiącu przed spadkiem bety (cb) też mnie bolała. Musimy być silne. ❤️

Ja oczywiście świruje. Mam plamienia brązowe takie tyci tyci. Jeszcze wypatrzyłam takie czerwone nitki, takie jakby drobinki z ręcznika. Ciąży oprócz okrutnego zmęczenia i wystającego brzucha to nie czuję. Piersi też przestały boleć.
Estrofem brałam tylko do 11 dpt. Resztę leków czyli prolutex, Duphaston, neoparin biorę cały czas. Liczę zejść z prolutex za 2.5 tygodnia. Progesteron z piątku 28 więc prawidłowy.

Kochana moze tez jakis mini krwiaczek tam gdzies sie chowa, mnie ten lekarz wczoraj powiedzial, ze jelsi jest maly krwiak to lepiej zeby mial jakies ujscie i sie oproznial niz zeby cisnienie w nim roslo i zeby sie powiekszal. Moze cos tam sie u ciebie gdzies chowa. Jesli mialas palmienia i podczas usg z maluszkiem wsyzstko ok to napewno wszystko jest dobrze. Moze idz do innego lekarza jeszcze moze swiezym okiem spojrzy na te plamienia.

@Mieciu85 bardzo się cieszę, że wszystko donrze. [emoji8][emoji8][emoji8]
Dziewczyny, chyba oszaleję, w środę wzięłam ostatnią globulkę na grzybka a dzisiaj znowu swędziawka. W piątek badania wyszły w porządku, z moczu bakterii żadnych nie ma, życie seksualne dla mnie nie istnieje, łazienka często myta, ręczniki prane w 90 stopniach, korzystam w domu z toalety a to już trzeci raz z rzędu jak mam grzybka. :/ Od kilku dni męczy mnie przeziębienie, może to od tego? Te akcje z grzybkiem zaczęły się po odstawieniu medrolu, którego nie biorę już chyba ponad miesiąc. Czy to mogą być jeszcze skutki odstawienia sterydu?

Hihi[emoji173]️ Niespodzianka tez słodko!!! A u mnie mój em wypalił kiedy będzie wiadomo kto w brzuszku mieszka, doktorek się zaśmiał i pokazał na ekranie siusiaczka( naprawde było tak bardzo widoczne ze sama w szoku byłam!!!) i powiedział ze cipka tak nie wyglada! ;) Ale naprawde dokładnie go oglądał! Muszę przyznać. Mi najpierw robił dopochwowe, później przez brzuszek ale nie wiele było widac i później jeszcze raz od środka! Także troszkę sobie pooglądałam tego mojego maluszka ale już tesknie!! Teraz 3/10 ide na badanie piersi to poproszę żeby chociaż na sekundę zerknąć czy wszystko okej u bobasa bo taka podgladowa wizytę mam dopiero 11/10! Wieczność...

3/10 to tak jak moja wizyta, tak niech wlaczaja usg choc na chwilke :). To musi miec tez chyba jakis super sprzet bo ja takich szczegolow nie widzialam, bardziej tak z gory go ogladal, widzialam raczki, nozki ale nic w przyblizeniu. To musze na mojego uwazac zeby nie zapytal przypadkiem haha bo on jest na 100% za tym zeby sie dowiedziec, ja za pierwszym razem sie dowiadywalam a teraz jak narazie mysle ze nie bede chyba ze mi sie jeszcze cos zmieni ;)

reklama
Do góry