reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witaj w klubie ...wczoraj przyszedl syn naszej kuzynki na świat i mi tak smutno się zrobiło a,a dołuje fakt ze mówią ze się długo starali bo aż 3 miesiące od ślubu ,a co ja mam powiedziec ,ze 3 lata
A ja miałam wyrzuty sumienia, że zazdrościlam mojej przyjaciółce że w ciągu 2lat urodziła dwójkę dzieci i to w pierwszym cyklu starań, raz ok, ale drugi już mnie zdenerwował i czułam się z tym źle, że wogole mogłam poczuć coś takiego ...

reklama
Najważniejsze to dobrze się czuć w tej gdzie się jest i mieć zaufanie do lekarza. A jakie u was wskazanie do ivf?
Kciuków nie puszczam :*
U nas problemy z nasieniem (morfologia wahająca się między 0-2%, bardzo slaby ruch, koncentracja i żywotność tez poniżej normy), ja na granicy PCOS z AMH 8, tak ze zniosłam 29 jaj, z czego 23 dojrzałe, 21 się zaplodnilo (była zgoda na zapłodnienie wszystkich bo M oddał tak słabe nasienie, ze nawet poprosili go o oddanie drugi raz), do 3 dnia dotrwało 19 zarodków a do piątego już tylko 3 - choć w tej sytuacji postrzegamy to jako aż 3, bo gdyby zapłodnili 6 komórek to równie dobrze mogłoby nie wyjść zupełnie nic:/

U nas problemy z nasieniem (morfologia wahająca się między 0-2%, bardzo slaby ruch, koncentracja i żywotność tez poniżej normy), ja na granicy PCOS z AMH 8, tak ze zniosłam 29 jaj, z czego 23 dojrzałe, 21 się zaplodnilo (była zgoda na zapłodnienie wszystkich bo M oddał tak słabe nasienie, ze nawet poprosili go o oddanie drugi raz), do 3 dnia dotrwało 19 zarodków a do piątego już tylko 3 - choć w tej sytuacji postrzegamy to jako aż 3, bo gdyby zapłodnili 6 komórek to równie dobrze mogłoby nie wyjść zupełnie nic:/
Widocznie to były te siłacze których potrzebowali. Jutro będę wypatrywac wiadomości od ciebie :)

Mam pytanko do osób które przebywają za granica ,a leczą się w Polsce? Chodzi mi dokładnie o ubezpieczenie ? Gdyż mam ogólnie Europejskie pewnie jak większość z nas emigrantów
Czy należy mi się jakaś refundacja z lekami gdybym zaczęła swoje leczenie u nas w kraju?
Ja niestety nie miałam żadnej refundacji. Wszystkie leki na 100%
Ale w sumie nie drazylam tematu. Może gdyby powalczyć to by się coś udało tak jak z innymi zabiegami czy operacjami...

Kurcia to teraz przejmuj brzucha, nie popuszczaj :)
Miłej reszty rocznicy :)

Margit dziękuję ślicznie za pamięć :) Lutinusa moge chętnie przyjąć (oczywiście nie za darmo, nie róbmy jaj ;) ) jeśli będę go stosować. Luteiny raczej nie będę potrzebować, więc jeśli byłby ktoś inny chętny to może poratujesz :) W nocy możesz mnie złapać w moim własnym łóżku na Złocieniu ::D Ale no bez przesadyyy, recież i ja moge podjechać gdzieś do Ciebie. Jak się czujecie? Kiedy jakas wizyta? :) W ogóle zaraz będzie ogłoszenie parafialne :D

Witamy "na stałe". Szkoda, że jednak IUI nie przyniosły upragnionego szczęścia. Mam nadzieję, że ivf się uda :*

Agniecha, pierwszy dzień o urlopie jest przerąbany, ale na szczęście jutro już piąteczek piątunio :D :D :D Super, że akumulatowy naładowane, a te +2 kg spadną szybciutko jak jesienne liście z drzew :D Nic się nie martw!!

Anetka no czaderski wynik!!!! Kiedy więcej info?

Ela - w szpitalu Żeromskiego w diagnostyce. Na wynik czekam 1-2 godziny, w zależności od pory dnia itp. Kiedyś jak babka mi mówiła, że mają straszną tabakę i wyniki mogą być po 19tej nawet to były już o 13tej ;) Polecam tym bardziej, że to całodobowe labo, czynne nawet w niedzielę, więc na przyrost będzie ja znalazł.

Martuśka, niech wszystko wraca do normy jak najszybciej :* Jak się czujesz?
Asiu w przyszłym tygodniu bedę cię łapać lutinusa nie jest za dużo, luteiny sporo. Kurciu a ty jedziesz na Luteinie?

Mam pytanko do osób które przebywają za granica ,a leczą się w Polsce? Chodzi mi dokładnie o ubezpieczenie ? Gdyż mam ogólnie Europejskie pewnie jak większość z nas emigrantów
Czy należy mi się jakaś refundacja z lekami gdybym zaczęła swoje leczenie u nas w kraju?
Tak jak we mgle ale mąż pracownicy pracował w niemczech i tam był ubezpieczony zabieg robił w polsce. Niemiecka strona kontaktowała się z nfz i miał zabieg na ubezpieczenie. Spróbuje w poniedz zadzwonic do nfz i ci powiem chyba że dziewczynki coś napiszą. Belgia?

Dziękuje :) nie możesz pamiętać bo nie mówiłam :p jestem w parens i chyba tym samym należę do mniejszości... czytałam tez sporo niepochlebnych opinii o parens co mnie troszkę martwi, choc osobiscie póki co nie mam się do czego przyczepić.
Ela jak w parensie przetrwały to chyba nic im nie nie zaszkodzi. Trzymaj sie choć wiem jak jest ci cieżko.

reklama
Do góry