reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja chciałam to odstawić ale lekarka stwierdziła że heparyny nie odstawia się od tak w ciąży, pewnie do porodu mnie to czeka. No nic aby tylko dobrze było.
Kurcze ja też czytam o poronieniach i jeszcze plamienia więc wyobraźnia działa. Idę na USG z myślą że coś nie tak będzie. No głupia ta głowa i rozum że tak to działa.
Wiem, durne jestesmy, ze sie nakrecamy, a najgorzej to zaczac czytac. Ale twoj maluszek rozwija sie super i tego sie trzymamy. Ja bym na Twoim miejscu trzymala sie heparyny, jesli dobrze zre to nie zmieniaj szczegolnie, jak lekarz tak radzi i immunologii nie sprawdzalas. Ja pierwsza ciaze jak mialam 28 lat bez heparyny, w ogole mi do glowy nie przyszlo, ze moge miec problem z trombofilia, szczegolnie, ze ciaza ksiazkowa, a tu takie kwiatki i Pasnik mi powiedzial, ze bez heparyny w okolicach 20 tygodnia moglabym stracic ciaze. Moja ciocia tak stracila i szefowa, nie udowodnone,z e z tego powodu, ale tym mi to smierdzi bo obydwie problemy krazeniowe. Wiec bierz jak daja, a tecza na brzuchu to juz taki element krajobrazu. Ja mojej 5 letniej coreczce tlumacze, ze dlatego, ze mam tecze na brzuchu nie moge jej podnosic i lyka wiec u mnie heparyne ma jeszcze jedno zastosowanie ;)

reklama
Wiem, durne jestesmy, ze sie nakrecamy, a najgorzej to zaczac czytac. Ale twoj maluszek rozwija sie super i tego sie trzymamy. Ja bym na Twoim miejscu trzymala sie heparyny, jesli dobrze zre to nie zmieniaj szczegolnie, jak lekarz tak radzi i immunologii nie sprawdzalas. Ja pierwsza ciaze jak mialam 28 lat bez heparyny, w ogole mi do glowy nie przyszlo, ze moge miec problem z trombofilia, szczegolnie, ze ciaza ksiazkowa, a tu takie kwiatki i Pasnik mi powiedzial, ze bez heparyny w okolicach 20 tygodnia moglabym stracic ciaze. Moja ciocia tak stracila i szefowa, nie udowodnone,z e z tego powodu, ale tym mi to smierdzi bo obydwie problemy krazeniowe. Wiec bierz jak daja, a tecza na brzuchu to juz taki element krajobrazu. Ja mojej 5 letniej coreczce tlumacze, ze dlatego, ze mam tecze na brzuchu nie moge jej podnosic i lyka wiec u mnie heparyne ma jeszcze jedno zastosowanie ;)
No już nic nie będę odstawiała, heparynę mam po 3.2 zł . Do tego zastrzyczek prolutexu i insuliny tylko jeszcze nie wiem ile zastrzyków. Także kocham zastrzyki:) a raczej muszę.
Ufam mojej ginekolog i jeśli mówi że trzeba to trzeba. Kobieta ma super doświadczenie szpitalne i naukowe zatem raczej wie co mówi.

No już nic nie będę odstawiała, heparynę mam po 3.2 zł . Do tego zastrzyczek prolutexu i insuliny tylko jeszcze nie wiem ile zastrzyków. Także kocham zastrzyki:) a raczej muszę.
Ufam mojej ginekolog i jeśli mówi że trzeba to trzeba. Kobieta ma super doświadczenie szpitalne i naukowe zatem raczej wie co mówi.

To trzymaj sie madrej babeczki. 3.2zl wow super! Ja po 80zl za opkowanie 10 ampulek neoparinu place.

pierwszy raz?:) tez masz POF czy inna przyczyna?
Mi
Dziewczyny która robiła przeciwciała ANA? Jak to wyglada? Do czego są potrzebne? Czy te badania robi się w jakimś cyklu? Czy rano czy może być popołudniu?
Też mi kazano zrobić ANA III, wynik powinien być w tym tygodniu, dzień cyklu bez znaczenia, nie trzeba być nacczo, NK, KIR, ANA III miałam zrobić rano po lekkim śniadaniu

Mi

Też mi kazano zrobić ANA III, wynik powinien być w tym tygodniu, dzień cyklu bez znaczenia, nie trzeba być nacczo, NK, KIR, ANA III miałam zrobić rano po lekkim śniadaniu
W zeszłym roku miałam pozytywne ANA I, ale nikt nic nie mówił na ten temat, pytałam doktora o dodatkowe badania o których tu pisaliście, żeby na Maxa się przygotować do transferu i dostałam listę 5badan

reklama
Do góry