reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki u mnie też dobrze.
Jest [emoji176] yes...!
Kropek ładnie umiejscowiony wszystko wygląda ładnie.. Taaak się cieszę!

Przypomnę wam, że to ostatni z moich 6 zarodków, leniuszek 6 dniowy. Transfer numer 4, szczęśliwy dosłownie rzutem na taśmę. Jedyny na naturalnym cyklu bo się uparlam.
8dpt test sikany +
9dpt test sikany +
10dpt krwawienie, dość silne
12dpt beta 333
14dpt beta 963
32dpt serduszko bije, wymiary na 6tydz 5 dzień ciąży.

Aaaaa........! Ciszę się i oczywiście obaw ciąg dalszy.

A Wam wszystkim gratuluję tych pięknych poniedziałkowych wiadomości. [emoji173]️
Świetne wiadomości !!! Zycze nudnych i spokojnych 8 miesięcy [emoji173]️ mówiłam ze to ten LENISZEK i pokazał jaki z niego waleczny silacz!!! Super! [emoji7] [emoji8]

reklama
Cześć dziewczyny dopiero wróciłam z pracy i mogę się do Was odezwać. Dzwoniłam do kliniki co z moimi zarodkami (przypomnę miałam zapladniac 17 komórek, ostatnio po zaplodnieniu 6 był tylko jeden zarodek 4BB) i wygląda to nastepujaco zamrożone w:
3 dobie - 1 zarodek
5 dobie - 2BB i 2BB
6 dobie - 3BC, 4CB, 4BB
Pytałam się Pani embriolog to powiedziała żeby nie patrzeć, że np jest 2, bo on sobie u mnie podrosnie, gorsze są te z C. Co mi o tym powiecie?
Nie wiem co ci powiedziec, bo tak naprawde w tej 5 i 6 dobie musza byc blaski i blastki wychodzace z otoczki. Nie wiemy ile maja blastomerow? W sumie to czarna magia z tymi cyferkami, nie wiem jak to rozszyfrowac. BC to oznaczenie jako ( dobrze rokujace i slabiej). Serio:baffled:

Cześć dziewczyny dopiero wróciłam z pracy i mogę się do Was odezwać. Dzwoniłam do kliniki co z moimi zarodkami (przypomnę miałam zapladniac 17 komórek, ostatnio po zaplodnieniu 6 był tylko jeden zarodek 4BB) i wygląda to nastepujaco zamrożone w:
3 dobie - 1 zarodek
5 dobie - 2BB i 2BB
6 dobie - 3BC, 4CB, 4BB
Pytałam się Pani embriolog to powiedziała żeby nie patrzeć, że np jest 2, bo on sobie u mnie podrosnie, gorsze są te z C. Co mi o tym powiecie?
Hmm moje zarodki 4bc, i 4bb wygladaja dzis tak, maja 9 miesięcy i maja sie świetnie [emoji7] [emoji5] [emoji6]
IMG_20180917_094038.jpg

Załączniki

• IMG_20180917_094038.jpg
    IMG_20180917_094038.jpg
    108,5 KB · Wyświetleń: 458
3 dobie - 1 zarodek
5 dobie - 2BB i 2BB
6 dobie - 3BC, 4CB, 4BB
Link do: In vitro. Klasyfikacja blastocyst

Tu jest troche to po ludzku opisane

reklama
Do góry