reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hmm a po stymulacji to już nie jest chyba cykl naturalny. Po transferze po punkcji miałam sprawdzić progesteron i później przy mrożakach bez względu na to czy to był cykl naturalny czy sztuczny.
I z wynikiem miałaś się zwrócić do lekarza żeby w razie czego modyfikować dawkę Luteiny?
Sorki że tak dopytuje ale nie pierwszy raz więcej się dowiaduje z forum niż od mojej lekarki[emoji58]

Kochana u mnie wyglada to tak
Idę do lekarza gadamy bla bla bla No i czekam na okres jął dostaje idę na endo i krew najczęściej 3 razy potem tylko dzwonią i mówią na jaka godzinę mam iść i tak jak pisze rozkładam nóżki i mówią ze jesr super ,endo książkowe ,a kropek idealny i jade do domy czekam te dni do bety i wszystko
Oni mówią ze jest super wiec ich zdaniem nie powinnam szukać skoro oni nie wiedza dlaczego nam się nie udaje

@Szczescie1986, ja tak robilam do tej pory! I sama zrobilam cala diagnostyke, mimo tego ze sie lecze w Polsce a mieszkam zagranica. A wiec to tez nie jest tak ze w Polsce od razu wymysla Ci cos innego! Musisz drazyc temat, ja mam mega stresa ale zdalam sie na Pasnika i mam nadzieje ze to leczenie pomoze i w koncu przejde ten magiczny 5 tydzien!!

Mam jeden z pierwszych skrzepow z wczorajszych. Troche on stary i maly ale czy wystarczylby do badania w diagu?
Monia skrzep to za.malo. musialabys miec pecherzyk, jego trzeba odpowiednio zabezpieczyc, chyba w soli fizjologicznej lub w formalinie - juz nie wiem, nie pamietam, to tego trzeba trzymac w lodowce. Wiec juz.po ptokach, chociaz ja z niecierpliwoscia czekam na twoje jutrzejsze usg. A to takie co mowisz o podluznym czyms to mogl byc tez sluz, czasem moze wygladac jak kawalek tkanki, nie wiem. Mam gleboka nadzieje ze malenstwa sa na swoim miejscu.

@@dżoasia o której jutro wizyta? ;)
O paaani, jak wyjde z roboty to pojade na wiz. Jak nie to nie wiem co bedzie. Ale i tak samym wieczorem mam byc, mam nadzieje ze zdaze! A ty jedziesz tez jutro? O ktorej masz?

Monia skrzep to za.malo. musialabys miec pecherzyk, jego trzeba odpowiednio zabezpieczyc, chyba w soli fizjologicznej lub w formalinie - juz nie wiem, nie pamietam, to tego trzeba trzymac w lodowce. Wiec juz.po ptokach, chociaz ja z niecierpliwoscia czekam na twoje jutrzejsze usg. A to takie co mowisz o podluznym czyms to mogl byc tez sluz, czasem moze wygladac jak kawalek tkanki, nie wiem. Mam gleboka nadzieje ze malenstwa sa na swoim miejscu.

O paaani, jak wyjde z roboty to pojade na wiz. Jak nie to nie wiem co bedzie. Ale i tak samym wieczorem mam byc, mam nadzieje ze zdaze! A ty jedziesz tez jutro? O ktorej masz?
Tak, jadę, ruszam ... w południe mam pobranie krwi, więc wizyta w porze obiadowej ;)
Myślałam że może masz wolne, bo martwię się chyba bardziej o te Twoje jajca niż swoje :p

@Szczescie1986, ja tak robilam do tej pory! I sama zrobilam cala diagnostyke, mimo tego ze sie lecze w Polsce a mieszkam zagranica. A wiec to tez nie jest tak ze w Polsce od razu wymysla Ci cos innego! Musisz drazyc temat, ja mam mega stresa ale zdalam sie na Pasnika i mam nadzieje ze to leczenie pomoze i w koncu przejde ten magiczny 5 tydzien!!
Kochana ja tez zaufałam i dupa wyszła z tego
Mam plan dzięki naszej ann
ja tez wierzyłam,ale widocznie jego złote rady na mnie nie podziałały
Mam plan dzięki annemarie i szybko będę dzialac już jutro

reklama
A jakie badania?
Widzę że niektóre dziewczyny po transferze sprawdzają poziomy hormonów ale nie dostalalam takich zaleceń?:-/
Moja lekarka wogóle jest dosyć ciężka w kontakcie i zaczynam się martwić że inne mają badania a ja nie[emoji846]

Będę mam robić w 12 dpt i tylko tyle. Może to zależy od tego że to był kriotransfer?

@Niezapominajka2018 możesz powiedzieć jakie Ty dostałaś zalecenia?
Wcześniej miałam krio, a teraz mam ze świeżaka i 5dpt we wtorek betę, estradiol i progesteron. Potem pewnie ok piątku a potem za tydzień z usg oczywiście jak beta będzie pozytywna.

Do góry