reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lekarz zapytała czy mogą podać 3 zarodki tak jak już byłam przygotowana do transferu i jakoś powiedziałam że tak. No i zostało nam jeszcze 6 mroziaczkow. Ale bardzo liczę że teraz się uda.

Super, ale ja bym się bała. Póki co wzięłam 1.
Nie dziwię się. Wtedy mi kopara opadła, pomijając fakt, że może zostać 3 dzieci, co już jest nielada wyczynem dla rodziców, to zarodki mogą się podzielić a najgorsze to są jednak komplikacje. No i kwestia tego, że jeśli ma coś pójść nie tak, to traci się 3 zarodki.
Myślałam, że już się nie praktykuje transferu 3 zarodków a tu taki psikus.

Nie dziwię się. Wtedy mi kopara opadła, pomijając fakt, że może zostać 3 dzieci, co już jest nielada wyczynem dla rodziców, to zarodki mogą się podzielić a najgorsze to są jednak komplikacje. No i kwestia tego, że jeśli ma coś pójść nie tak, to traci się 3 zarodki.
Myślałam, że już się nie praktykuje transferu 3 zarodków a tu taki psikus.
Podziwiam odwagi. My mamy problem z zarodkami. Przy pierwszej stymulacji mieliśmy 1 zarodek a teraz póki co jeden wrócił ze mną i jeden zamrozony. Czy jakiś jeszcze będzie to się okaże jutro.

Kiedy dziewczyny robicie betę inne badania? Ja dzisiaj mam 3 dpt a mam zrobić pierwsze badania w 5dpt, tylko się boję że wyjdzie w becie jeszcze pregnyl z poprzedniego weekendu
A jakie badania?
Widzę że niektóre dziewczyny po transferze sprawdzają poziomy hormonów ale nie dostalalam takich zaleceń?:-/
Moja lekarka wogóle jest dosyć ciężka w kontakcie i zaczynam się martwić że inne mają badania a ja nie[emoji846]

Będę mam robić w 12 dpt i tylko tyle. Może to zależy od tego że to był kriotransfer?

@Niezapominajka2018 możesz powiedzieć jakie Ty dostałaś zalecenia?

reklama
A jakie badania?
Widzę że niektóre dziewczyny po transferze sprawdzają poziomy hormonów ale nie dostalalam takich zaleceń?:-/
Moja lekarka wogóle jest dosyć ciężka w kontakcie i zaczynam się martwić że inne mają badania a ja nie[emoji846]

Będę mam robić w 12 dpt i tylko tyle. Może to zależy od tego że to był kriotransfer?

@Niezapominajka2018 możesz powiedzieć jakie Ty dostałaś zalecenia?
Ja miałam zalecenie, żeby 5-6 dpt zrobić poziom progesteronu.

Do góry