reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z glowa problemu nie mam;) , natomiast jak czuje ze brzuch mi sie napina to biorę;) .
Ja wolę inne miorelaksanty. Co dla kogo działa, ale mnie trochę dziwi, że niektóre dziewczyny boją się herbaty napić a psychotropy jak cukierki...
Zresztą relanium odpada też ze względów praktycznych: nie poradziłabym sobie bez samochodu, dojeżdżając do pracy autobusem czy busem na stojąco i półśpiąco.

reklama
No tak jakbym nie miala furtki pracownika sluzby zdrowia byc moze nie udaloby mi sie tego ogarnac w 2.5 miesiaca. Albo poprostu trafilam na dobry dzien pani doktor ;) ze zlecila mi wszystko na jednej wizycie. Warto sprobowac a jesli sie okaze ze trzeba dlugo czekac to zrobic prywatnie. Felia kariotypy juz ma wiec testy na trombofilie bardziej jej sie oplaca zrobic ze strony test dna bo to 400zl za komplet badan a w labie 150 zl od badania
Jeszcze na spokojnie w tygodniu poukladam wszystkie papiery z invitro i dam wam znac co z jakich badan mialam. Moze wtedy bedziecie mogly mnie lepiej nakierowac co i jak gdzie finansowo i czasowo najlepiej. Aktualnie tylko czytam, wybaczcie mi to prosze, ale nie wszystko do konca do mnie trafia. Mozg przepelniony informacjami.

@sunrisea Dziekuje za slowa otuchy, wam wszystkim zreszta. Jestem jednak pewna ze pecherzyk tez wylecial. Skrzepy byly mega, jak dlon czesciowo i wychodzily takimi napadami jakby pod cisnieniem. W pierwszej takiej wiekszej masie skrzepow zauwazylismy, bo M powiedzial ze samej mi nie pozwoli tego ogladac, cos takiego na 1.5-2 cm jasniejszego niz skrzepy, o rownej powierzchni, jak taki silikonowy rzep. Myslimy ze to byl pecherzyk. Ale koniec tematu jak co wygladalo, stalo sie, nie odwroce czasu. Moge miec jedynie pretensje do siebie, ze po ostatnim poronieniu nie zajelam sie tematem doglebniej. Czlowiek glupi mysli, ze pojdzie do kliniki, zostawi tam swoje oszczednosci i oni juz wszystko beda trzymali pod kontrola, bo to oni wiedze maja a my tylko pacjentami jestesmy. Teraz jestem madrzejsza, widze, ze pieniadze pobiera sie za to jak juz @Szczescie1986 napisala, za rozlozenie nozek, wsadzenie zarodka, pierw jego odchodowanie i wizyty kontrolne, ktore sa tak malo indywidualne jak schematy stymulacji, rozpiska lekow itd. Czyli wedlug gotowych schematow. Mialam nadzieje, ze bedzie choc troche jak u mojej mamy, ze lekarze beda wytykali nosa poza brzeg talerza, aby przeanalizowac i znalesc problem. Mylilam sie jednak, chyba dzis to juz naprawde masowka.

Kochana ich zdaniem to ja jestem czepialska i szukam powodu do zmartwien
Wszystko jest ok i poprosi powinnam czekac na ta szanse bo oni nie widza powodu żeby się nie udało
Tak mówiono w dwóch klinikach
Biopsji tez nie chcieli zrobić bo nie trzeba uparłam się i ooo mówią ,a mówiliśmy ze wszystko jest ok
To nie jest polska oni wogole inaczej podchodzą do transferów , nawet leków brak po transferze .... dopiero pierwszy raz dostałam cos po transferze czyli estrofol tzw proganova a utrogeston miałam
Wcześniej
Chce zmienić klinikie ale ciężki temat z moim
A to juz jest śmieszne, 7 transferów i nic? I "szukasz sobie zmartwień"?!
Uciekałabym stamtąd, bo im.najwyraźniej wszystko jedno ile razy będziesz się stymulować...

Mowisz o miesniach prostych brzucha? Bo o miekkich nie slyszalam jak zyje;)oczywiscie ze nie bierze sie Relanium jak nic sie nie dzieje w innym wypadku mozna nawet do 9 miesiaca jesli jest to konieczne no i nie w konskich dawkach❤️
Wnerwia mnie moja nowa komórka. Często muszę sprawdzać co napisałam, bo zmienia. Chodzilo mi o mięśnie szkieletowe, czyli chodziło mi że po prostu rozluźnia nas. A o długości brania to któraś z dziewczyn powiedziała że bierze aż do pierwszej bety, a to chyba nie dobrze brać za długo. Poza tym można czasami poprawić kogoś wypowiedź, a nie szyderczo odpowiadać.

Szczescie, napisalam ci co tych klinikach mysle i napisze tu jeszcze raz

SPADAJ STAMTAD!!!:D
Nie chodzi o to zeby bylo blisko, tanio, po najmniejszej linii oporu, bez dodatkowych badan, wspomagaczy i zrobione na odpierdol... sorry,
Chodzi o to zeby lekarz ciebie rozumial a ty jego, zeby poswiecil ci czas , zeby wyjasnil i ruszyl glowa , zeby potraktowal twoj przypadek tak jakbys byla jedyna na swiecie a nie kolejny numer...

Sa naprawde super dobre kliniki i lekarze ❤️Na takie cos sobie zasluzylas i na to zeby dziecko pojawilo sie szybciej w twoim zyciu niz glowa z siwymi wlosami :(

Dobrze kojarze, ze Ty sie leczysz w Belgii? Moja przyjaciolka podchodzila w Brukseli do ivf, ona nie mowi po francusku prawie wcale, jej maz srednio oboje poslugiwali sie angielskim i nigdy nie mieli problemu.
Ja u siebie tez nigdy nie spotkalam sie z bariera w postaci jezyka. Przeciez jesli zapytasz to na pewno wytlumacza co i jak.
Tak tylko co mam pytac skoro ich zdaniem czepiam
Się i wszystko jest ok
Raz poszłam z babka która ledwo duka po polsku bo ogólnie całe zycie siedziała w Belgii i on tez mówi ze powinnam czekac
Jej córka tez ma dzieci z in vitro i zdaniem lekarzy jest z nami wszystko dobrze

Pewnie o mięśniach gladkich... ale wg mnie na szkieletowe też działa, po to neurolodzy dają czasem przy bólach kręgpsłupa.
Ja Relanium nie biorę i nie brałam, to jednak benzodiazepina, a jak tu któraś mądra głowa napisała, ja też wyznaję zasadę, że im mniej leków tym lepiej. Już i tak w siebie pakuję "co klinika dała". Póki radzę sobie z psychą, wolę inne techniki relaksacyjne niż farmakologię :)
Dziękuję za poprawienie mojej wypowiedzi. Masz rację mięśni szkieletowych. Mi lekarz je przepisał więc mam nadzieję że wie co robi. Ale popieram, im mniej leków tym lepiej

Tak tylko co mam pytac skoro ich zdaniem czepiam
Się i wszystko jest ok
Raz poszłam z babka która ledwo duka po polsku bo ogólnie całe zycie siedziała w Belgii i on tez mówi ze powinnam czekac
Jej córka tez ma dzieci z in vitro i zdaniem lekarzy jest z nami wszystko dobrze
Skoro jest dobrze to czemu nie jestes w ciazy? Chyba faktycznie czas sie stamtad zawijac. Szkoda Twojego czasu i zdrowia.

reklama
Jeszcze na spokojnie w tygodniu poukladam wszystkie papiery z invitro i dam wam znac co z jakich badan mialam. Moze wtedy bedziecie mogly mnie lepiej nakierowac co i jak gdzie finansowo i czasowo najlepiej. Aktualnie tylko czytam, wybaczcie mi to prosze, ale nie wszystko do konca do mnie trafia. Mozg przepelniony informacjami.

@sunrisea Dziekuje za slowa otuchy, wam wszystkim zreszta. Jestem jednak pewna ze pecherzyk tez wylecial. Skrzepy byly mega, jak dlon czesciowo i wychodzily takimi napadami jakby pod cisnieniem. W pierwszej takiej wiekszej masie skrzepow zauwazylismy, bo M powiedzial ze samej mi nie pozwoli tego ogladac, cos takiego na 1.5-2 cm jasniejszego niz skrzepy, o rownej powierzchni, jak taki silikonowy rzep. Myslimy ze to byl pecherzyk. Ale koniec tematu jak co wygladalo, stalo sie, nie odwroce czasu. Moge miec jedynie pretensje do siebie, ze po ostatnim poronieniu nie zajelam sie tematem doglebniej. Czlowiek glupi mysli, ze pojdzie do kliniki, zostawi tam swoje oszczednosci i oni juz wszystko beda trzymali pod kontrola, bo to oni wiedze maja a my tylko pacjentami jestesmy. Teraz jestem madrzejsza, widze, ze pieniadze pobiera sie za to jak juz @Szczescie1986 napisala, za rozlozenie nozek, wsadzenie zarodka, pierw jego odchodowanie i wizyty kontrolne, ktore sa tak malo indywidualne jak schematy stymulacji, rozpiska lekow itd. Czyli wedlug gotowych schematow. Mialam nadzieje, ze bedzie choc troche jak u mojej mamy, ze lekarze beda wytykali nosa poza brzeg talerza, aby przeanalizowac i znalesc problem. Mylilam sie jednak, chyba dzis to juz naprawde masowka.
Kochana u mnie wyglada to tak
Idę do lekarza gadamy bla bla bla No i czekam na okres jął dostaje idę na endo i krew najczęściej 3 razy potem tylko dzwonią i mówią na jaka godzinę mam iść i tak jak pisze rozkładam nóżki i mówią ze jesr super ,endo książkowe ,a kropek idealny i jade do domy czekam te dni do bety i wszystko
Oni mówią ze jest super wiec ich zdaniem nie powinnam szukać skoro oni nie wiedza dlaczego nam się nie udaje

Do góry