reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja nic nie wiem co jest robione oprócz tego ze rozkładam nogi i mówią ze jest jeeee super i ze jest super zarodek ... najgorsze w tym jest ze to nie polska i nie zapytam o wszystko .... tak naprawdę dawno bym już podchodziła w Polsce ale jednak trzyma mnie jeszxze ta refundacja
Rozmawiam ze swoim i jeśli wykorzystam wszystkie szanse jedziemy do polski tylko teraz pytanie gdzie???
No wlasnie a to dlamnie swiadczy o tym ze nie sa tak super klinika na jaka sie lansuja. Dobra klinika wspolpracuje z pacjentem nawet jesli pacjent ma refundowane podejscia. Pozwala na wprowadzenie zmian jesli mozna takie wprowadzic. A ty o niczym nie wiesz wiec tez nie mozesz wplynac na to zeby cos zmienic

No wlasnie a to dlamnie swiadczy o tym ze nie sa tak super klinika na jaka sie lansuja. Dobra klinika wspolpracuje z pacjentem nawet jesli pacjent ma refundowane podejscia. Pozwala na wprowadzenie zmian jesli mozna takie wprowadzic. A ty o niczym nie wiesz wiec tez nie mozesz wplynac na to zeby cos zmienic
Tak tylko ze Gosiu z rankingu ta klinika jest najlepsza ... ja mam jedynie wytłumaczenie ,ze oni nie bardzo gadają z pacjentem którym nie bardzo rozmawia w ich języku wiesz ja gadam ,ale nie na tym etapie medycznym co oni operuja

Relanium działa na mięśnie miękkie. Ja ogólnie spokojniejsza też się nie czuje, ale śpię w dzień, co mi się rzadko zdarza. Czasami kręci mi się w głowie. Ale raczej nie polecam długiego brania, bo to psychotrop. Mi lekarz wyraźnie powiedział maksymalnie 4 dni
Mowisz o miesniach prostych brzucha? Bo o miekkich nie slyszalam jak zyje;)oczywiscie ze nie bierze sie Relanium jak nic sie nie dzieje w innym wypadku mozna nawet do 9 miesiaca jesli jest to konieczne no i nie w konskich dawkach❤️

A genetyke jak sie bada pod jakim kazem? To samon z oknem implantacyjnym, jak to zbadac jezeli klinika tego nie robi?

U mnie krwawienie ustalo, procz kilku kropelek. Juz chyba wszystko oproznilo sie co moglo. M jest zalamany, nie pojmuje tego wszystkiego. Ja tez nie. Tym razem w pecherzyku bylo widac nawet te cialka zolte, ostatnim razem sam sam pecherzyk. Zastanawia mnie w ogole jak mozliwe jest, ze w piatek o 20 na usg jeszcze wszystko ok, a tylko kilka godzin pozniej cala sluzowka od od tak ulatnia sie. Chyba potrzebujemy przerwy od tego wszystkiego. Bedzie nam ciezej wrocic do tematu niz poprzednio.

Termin u Pasnika mimo wszystko chetnie przygarne vdyby ktoras miala do oddania, bo chcialabym wiedziec co moze ze mna jest nie tak. Moze to by dalo nam nowej nadzieji. Nie wiem. Napiszcie mi w tej sprawie pryw lub na fb, bo chyba narazie kompletnie sie tutaj wylacze.

PS mysle tez nad tym, czy to nie od przeziebienia, ale goraczki nie mialam a kichanie lub kaszel tylko sporadycznie i nie mocno.
Felia z genetycznych badan zrob sobie testy ze strony test dna na trombofilie. Jesli faktycznie chcesz sobie zrobic dluzsza przerwe to warto wziasc pilne skierowanie od lekarza rodzinnego to poradni genetycznej i sprobowac porobic badania na nfz. Z genetycznych jest jeszcze do zrobienia kariotyp i mutacja cftr u obojga a u emka mutacja azf. Mozesz tez wziasc skierowanie do poradni hematologicznej tam moga cie przebadac pod katem poronien wlasnie na trombofilie zbadac bialko c bialko s przeciwciala antykardiolipinowe i b-2mikroglobuline. Wiadomo ze wszystko zalezy od lekarza czy i ile badan ci zleci. Ja wiekszosc robilam wlasnie na nfz a pilne skierowanie obliguje do wyznaczenia wizyty w ciagu 3 miesiecy

Cykl w ktorym jest immunosupresja jest spisany na straty po leczeniu musi byc 2 tygodnie przerwy i dopiero mozna zaczynac przygotowania do crio
Cześć, dziewczynki, ten tydzień miałam zwariowany, a tu się tyle działo na forum...
@Felia, @szczęście1986, @dżoasia i inne którym ten tydzień nie przyniósł pozytywnych wieści, nie umiem was pocieszyć, bo to straszne, ale wierzcie do końca, może jeszcze nie wszystko stracone.
Gratuluję pozostałym, że mają się z czego cieszyć, zwłaszcza @PaulinkaP :)

Udało mi się wcześniej dostać do Paśnika i tak jak myślałam, czeka mnie leczenie immunosupresyjne. Potwierdzam, że w cyklu, w którym się bierze leki immuno, nie można podejść do crio, ale w następnym dopiero.
No a ja nie mam mrozaków, więc będę musiała zrobić wcześniej stymulację... więc sam transfer pewnie dopiero w grudniu :(
Paśnik zalecał przed immunosupresją, więc tak myślę, że tym bardziej przy szczepieniach stymulacja powinna być wcześniej - @dżoasia, może w tym jednak jest problem, że jajeczka nie chcą rosnąć?
@Felia jeśli chcesz ja mam do oddania wizytę u Paśnika 1 października w Łodzi. Rozwaz to koniecznie. Nie wiem, czy pomoże, ale po niepowodzeniu w sierpniu dało mi to skrzydła do dalszej walki.

Felia z genetycznych badan zrob sobie testy ze strony test dna na trombofilie. Jesli faktycznie chcesz sobie zrobic dluzsza przerwe to warto wziasc pilne skierowanie od lekarza rodzinnego to poradni genetycznej i sprobowac porobic badania na nfz. Z genetycznych jest jeszcze do zrobienia kariotyp i mutacja cftr u obojga a u emka mutacja azf. Mozesz tez wziasc skierowanie do poradni hematologicznej tam moga cie przebadac pod katem poronien wlasnie na trombofilie zbadac bialko c bialko s przeciwciala antykardiolipinowe i b-2mikroglobuline. Wiadomo ze wszystko zalezy od lekarza czy i ile badan ci zleci. Ja wiekszosc robilam wlasnie na nfz a pilne skierowanie obliguje do wyznaczenia wizyty w ciagu 3 miesiecy
Ja wszystkie trombofilie robiłam prywatnie, nie chciałam czekać. Koszt 600 zł. Kariotypy prywatnie ok 450 zł od osoby. Cftr i azf chyba tylko w przypadku słabego nasienia, a i cftr warto zrobić tylko u męża, bo jak wyjdzie ok to u Ciebie nie ma.sensu robić, to dodatkoey koszt 400 zł. Tylko jeśli u niego wyjdzie dodatnie i trzeba zbadac Ciebie to sprawa się wydłuża bo na wyniki trzeba będzie czekać miesiąc (jak u mnie...).

Tak tylko ze Gosiu z rankingu ta klinika jest najlepsza ... ja mam jedynie wytłumaczenie ,ze oni nie bardzo gadają z pacjentem którym nie bardzo rozmawia w ich języku wiesz ja gadam ,ale nie na tym etapie medycznym co oni operuja
Tylko jeszcze musisz sprawdzic z ktorego roku jest ten ranking kiedy to byli super klinika. Uwazam ze bariera jezykowa nie powinna tu miec znaczenia tym bardziej ze nie jest tak ze wogole nie operujesz jezykiem. Lekarz powinien ci wytlumaczyc wszystko jak krowie na rowie i spytac czy wszystko rozumiesz jesli nie wytlumaczyc to w prostrzy sposob

reklama
Mowisz o miesniach prostych brzucha? Bo o miekkich nie slyszalam jak zyje;)oczywiscie ze nie bierze sie Relanium jak nic sie nie dzieje w innym wypadku mozna nawet do 9 miesiaca jesli jest to konieczne no i nie w konskich dawkach❤️
Pewnie o mięśniach gladkich... ale wg mnie na szkieletowe też działa, po to neurolodzy dają czasem przy bólach kręgpsłupa.
Ja Relanium nie biorę i nie brałam, to jednak benzodiazepina, a jak tu któraś mądra głowa napisała, ja też wyznaję zasadę, że im mniej leków tym lepiej. Już i tak w siebie pakuję "co klinika dała". Póki radzę sobie z psychą, wolę inne techniki relaksacyjne niż farmakologię :)

Do góry