reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam do Was pytanko? Oprócz bety badam estradiol i progesteron i ile czasu musi upłynąć od przyjęcia leku by wynik był miarodajny. Rano leki biorę o 6 a lab pobiera krew między 7 a 10. Ostatnio minęły 3,5 h od przyjęcia leku. :confused:
Gosia progesteron może weź zaraz po pobraniu krwi... resztę wzielabym normalnie.
Ale może mądrzejsze głowy się wypowiedza ;-)

Jutro na usg pojade. Dzis nie mam sily. Najgorsze jest to jak czytam strony o poronieniu i dochodze do wzgledu, ze tak naprawde mialam tylko kariotypy, v leiden i ana zrobione. Cala reszta nietknieta, normalnie kurwica mnie bierze. Jutro ich zapytam, ile razy jeszcze mam ronic, aby ruszyli dupy i porobili dalsze badania.
Ja bym pojechała na usg... tez krwawilam mocno na drugi dzien okropne duze skrzypy po 2-3cm a dzdzia zdrowa..

Dziewczyny wiem że wiele z Was po transferze miało przelewanie i bulgotanie w jelitach. A jak z biegunkami? U mnie 5dpt i codziennie mega bulgotanie, czasem kluje w zoladku plus biegunka MINIMUM raz dziennie.
Czy takie skutki daja Estrofem i Luteina ?

Jutro na usg pojade. Dzis nie mam sily. Najgorsze jest to jak czytam strony o poronieniu i dochodze do wzgledu, ze tak naprawde mialam tylko kariotypy, v leiden i ana zrobione. Cala reszta nietknieta, normalnie kurwica mnie bierze. Jutro ich zapytam, ile razy jeszcze mam ronic, aby ruszyli dupy i porobili dalsze badania.

@Felia, bardzo mi przykro ale twoja historia bardzo przypomina moja niestety :(
Powiem tyle ze nie oczekuj ze ktos za ciebie to zrobi, musisz wziac wszystko w swoje rece. Ja po drugim poronieniu w 5 tygodniu powiedzialam sobie dosc i polecialam do Polski do Pasnika i tak samo profesora z mojej kliniki, ustalilam plan dzialania. Odpoczelam w sumie 10 miesiecy i powoli wracam do tematu, wiadomo nie mam pewnosci ze ta cala immunosupresja pomoze ale to juz moja ostatnia szansa!

I tak jak mowisz odlacz sie od forum, od tematu. Jak chcesz to podlacz sie do andzej strony na fejsie, tam mozesz tez zadac pytania a wcale nie musisz uczestniczyc w tej grupie, ja mialam taki okres ze wylaczylam sobie notyfikacje i dopiero wrocilam jak bylam gotowa!
Kochana sciskam Cie mocno, jak chcesz pogadac to pisz na priv do mnie tutaj albo jeszcze lepiej na fejsie bo ja tutaj nie lubie strasznie tych wiadomosci!

Dziewczyny, u mnie wczoraj na noc w koncu minal bol plecow bo przylozeniu cieplej poduszki ... dzisiaj juz wzielam tabletki i jestem ciekawa czy cos dzisiaj bede czula [emoji848]

Od dnia transferu do kiedy ?
Bralam do pozytywnej bety:)
Pozniej jak mialam bole lekarz powiedzial zebym sobie tez brala ale nie bralam bo to jednak psyhotrop
Szczerze bylam zawiedziona bo myslalam ze bede miala dobry flow:) po tym leku a tu nic lol nawet nie usypial i niebuspakajal mnie jakos specialnie ale ponoc na macice dziala

reklama
Ale ja jestem glupia, moglam cala ta galertke trzymac i jechac z tym do diagu. Dopiero teraz widze, ze maja tam badanie materialu z poronienia wzgledem wad chromosomow itd. Teraz juz za pozno :(
Wiesz kochana ja tak daleko nie doszłam jak ty ,ale jeśli mogę się wypowiedzieć to ja bym brała leki
Patrz moja beta jest niska i kazano odstawić leki a ja dalej biorę tym bardziej ,ze u ciebie coś się dzieje
Jedz na usg sprawdź co tam się dzieje
Mysle,ze coś tam jest i nie myśl negatywnie
Patrz turaj jak dziewczyny pisza zdążają się cuda wiec nie przekreslaj tego kropka co jest jeden,a na bank jest
Tulam ciebie mocno mimo ,ze się nie znamy ale te forum jest właśnie po to ze wszystkie jedziemy na tym samym wózku
Ja przeplakalam
dwa dni od piątku wyglądam strasznie nie wychodzę z domu ,ale dziś wstałam z nastawieniem takim ze walczę bo lata leca
Musiałam się wypłakać
Mój cel

Załączniki

• 91F14DE4-94D5-4DA1-902E-0C78686531CB.jpeg
    91F14DE4-94D5-4DA1-902E-0C78686531CB.jpeg
    89,3 KB · Wyświetleń: 99
Do góry