reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zuzia wielkie dzieki ♥♥♥♥♥♥ Życzę całej kopy zdrowiutkich jajeczek:-). kciuki juz dziś zaciśnięte i niech moc będzie z tobą;-)

reklama
Witaj Kiwisia :-):-)

SonySony mi dr powiedziała,że moje tsh a jest 2.66 jest ok, a ważniejszy jest ft4, więc ja już nie wiem, to samo mówił dr K, a wtedy mój wynik, który on widział byl 4.2

Aduś takie mi kazała zrobić pani doktor: przeciwciała anty-kardiolipina (ACAM), IgG (ACAG), anty-B2 glikoproteinie I IgM, anty- B2 glikoproteinie I IgG, Antykoagulant tocznia, subpopulacje limfocytów, Biochemia - enzymy, białka: Homocysteina (HCY) , Immunoglobuliny M9IgM), ...G (IgG), ... E (IgE), ... A ( IgA), Immunologia - przeciwciała przeciw jądrowe (ANA), Koagulologia - badania uzupełniające: Białko C K15, S K16 plus mam zrobić genetyczne

gotadora mi też doktor mówił, że TSH ( miałam 5,58, później 4,55) jest mniej ważne niż FSH , które miałam bardzo dobre.
A ostatnio na wizycie powiedział, że dobrze, że byłam u endokrynologa ponieważ TSH powinno być najbliżej 1 i nie większe niż 1,5. Byłam także na usg tarczycy i wyszło że jest słabo ukrwiona co może być wynikiem rozwijającego się wola hashimoto, na szczęście nie ma żadnych guzków. Wiem, że euthyrox muszę brać do końca życia, bo jak przestanę brać to TSH będzie rosło. Moja teściowa doprowadziła do tego , że jej TSH skoczyło do 25 :szok: . Bardzi źle się czułą, nie wiedziała co jej jest i okazało się, że to mega wysokie TSH. Teraz cały czas bierze euthyrox dawkę 100. Według mnie powinnaś udać się na konsultacje do endokrynologa, to nic Ci nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie rozwieje wszelkie wątpliwości.

zuzia powodzenia jutro na punkcji, niech będzie dużo dorodnych jajeczek :-)

roxii maluszka masz już w brzuszku, teraz niech się wgryzie w mamusię i pozostanie na 9 m-cy czego Ci całym sercem życzę

kiwisia witaj, życzę udanego criotransferu i gratuluję już jednego dzieciaczka

hola - trzymam mocno za jutro, jak będziesz coś wiedziała daj znać. Chyba wszystkie na to czekamy :)

roxi - fajnie, że jesteś po transferze, bo teraz tylko musisz odpoczywać i się uda.

kwisia - witaj w gronie mocno starających się :)

reklama
Do góry