reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja jeszcze się nad tym nie zastanawiałam. Na razie całym sercem czuję że są moje ale to życie pokaże i zweryfikuje moje podejście do tego.

Ja nigdy nie myslalam tymi kategoriami... zawsze byly moje . Natomiast odnosnie reszty, ja powiem kiedys dziecku prawde i na pewno nie dopiero jak bedzie dorosle. Nie widze w tym nic zlego... nie ukrywam faktu ni vitro i tego tez nie bede.Mysle ze jesli dziecko czuje sie kochane i bezpieczne szybko sobie z ta informacja poradzi. Temat delikatny jak kazdy z tej serii.
Nie chce zeby TO miedzy nami stalo cale zycie❤️

Hej,
@Agonia777 , @NadziejaJest mocno trzymam kciuki za piękne bety. [emoji110][emoji110][emoji110]
@Niezapominajka2018 oby ten przelot do bazy był szczęśliwy, mocno zaciskaj nogi i nie puszczaj malucha przez następne 8 miesięcy. [emoji110][emoji110][emoji110]
@sunrisea pięknych widoków i samych dobrych wieści. Czekamy na relację po wizycie. [emoji173]️
@sssurykatka kciuki za zielone światło na transfer. Odezwij się później, co doktorek powiedział. :*

Miłego dnia. :*
Powodzenia kochane [emoji256][emoji256][emoji256][emoji110][emoji110][emoji110][emoji179][emoji179]
I milego dnia [emoji8][emoji8]

Rzucę trochę ciężkim tematem, jeśli pozwolicie.
Chodzi mi o dziewczyny, które korzystały z KD, ND lub adopcji zarodka, czy będziecie dzieciom mówiły prawdę o ich genetycznym pochodzeniu?
Czasem o tym rozmyślam i nie umiałabym inaczej niż powiedzieć dzieciom prawdę od początku, czyli od momentu gdy zaczną się interesować skąd się biorą dzieci. Myślę, że tak będzie lepiej. Jestem ciekawa czy są jakieś publikacje psychologiczno-pedagogiczne na ten temat. Będę na pewno takich szukała. Co Wy sądzicie?
W rodzinie i wśród przyjaciół u nas nikt nie wie ale myślę, że dzieciom prawda się należy.
Ja o calym leczeniu powiem i wytlumacze ze lekarze pomogli w pojawieniu sie dzieci na swiecie. Jednak chyba o nd wspominac nie bede bo to jednak bedzie dziecko ktore nie koniecznie moze zrozumiec ze jego tata to nie jest prawdzisy tata. I jesli rodzina nie wie to tez lepiej niech nie wie dziecko bo znajac zycie dziecko nieswiadomie zie wygada i wtedy to doiero moze byc dym w rodzinie [emoji44][emoji44] ja juz sobie wyobrazam moich tesciow ktorzy sie o tym dowiaduja. Wole oszczedzic tego dziecku i emkowi

Ja o calym leczeniu powiem i wytlumacze ze lekarze pomogli w pojawieniu sie dzieci na swiecie. Jednak chyba o nd wspominac nie bede bo to jednak bedzie dziecko ktore nie koniecznie moze zrozumiec ze jego tata to nie jest prawdzisy tata. I jesli rodzina nie wie to tez lepiej niech nie wie dziecko bo znajac zycie dziecko nieswiadomie zie wygada i wtedy to doiero moze byc dym w rodzinie [emoji44][emoji44] ja juz sobie wyobrazam moich tesciow ktorzy sie o tym dowiaduja. Wole oszczedzic tego dziecku i emkowi
No właśnie tego, że dziecko może nieświadome kontrowersji opowiadać o tym też się obawiam.

Hej Kobiety,
coś nam się kalendarz kurczy, jak kogoś trzeba dopisać, to dajcie znać. :*
Czy któraś wzięła termin od @tina35 na wizytę do dr Lewandowskiego 17.09.?

@dżoasia teraz to już wybitnie mocno trzymam kciuki za piękną hodowlę złotych jajców, nie ma innej opcji. ✊✊✊
@chlopkers pozdrów synusia od ciotek forumowych. ;) Samych pięknych widoków Ci życzę. ❤️ Wiesz też, że zdjęcia są tu zawsze niezwykle mile widziane. :D
@nadziejaprzedewszystkim Kochana, jak tam u Ciebie, jak się czujesz? Ty masz dzisiaj cc, prawda? Już niedługo chłopcy będą z Tobą. :D Oby te pierwsze chwile z nimi były jednymi z najpiękniejszych w Twoim życiu. ❤️❤️ Powodzenia. :*

Miłego dnia. :*

Finalnie nikt nie wziął wizyty,już odwołana..
Dziewczyny obiecuje choć trochę nadrobić,mam mega zajęty ostatnio czas!!!

Cały czas myśle co u Was dziewczyny @annemarie @dżoasia .
Trzymajcie się wszystkie w dwupaku i trzypaku :)
Betujcie dziewczyny wysoko i dużo siły do walki dla pozostałych!!

Hej, mam do Was dwa pytanka:laugh2: czy po wsadzeniu tabsow dowcipnych leżycie plackiem czy nie? I czy któraś z Was zaopatrzyła się w detektor tętna?? U mnie to jeszcze o kilka tygodni za wczesnie ale zastanawiam się czy zakupić. Co myślicie ?

reklama
Wiecie dziewczyny, z tym mówieniem/niemówieniem dzieciom to jest tak, że co dobre dla jednej nie musi być dobre dla drugiej. Najważniejsze, by samemu się z tym dobrze czuć. Ludzie bywają okrutni (nawet ci nablizsi niestety), a nasze dzieci i tak pewnie przejda etap ze costam nam w zyciu wypomna... wiec wazne by zyc w zgodzie ze sobą. Żadna z nas nie robi niczego złego.

Do góry