reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

W przeciągu tygodnia brzuchol mi taki wywaliło, że szok:szok: I 2kg wskoczyło niewiadomo kiedy...Ciezko mi jak diabli, a gdzie tu do końca?! Chyba będę się toczyć. Chyba już poduche ciążowa muszę zakupić. Poleca któraś z Was?

reklama
Co prawda relanium to nie witaminki a psychotropy, ale to jedyny lek tego sortu stosowany na patologii ciazy , czasem i przez 9 miesiecy jak trzeba. Bierzesz jak czujesz , ze cie „ nosic „ zaczyna i czujesz ten ucisk w brzuchu , u mnie to sa konkretne drgania , ktorym daje w leb od razu . ;)
Jak reagujesz na relanium? Możesz? wez jedna i sprawdz( mowimy o 5 mg) , super sie po tym spi i snia sie mega bzdury.
Nie wolno po tym jezdzic autem, wiec jak bedziesz ze swoim malzem to wez albo przed albo po transferze. Podstawa , zebys na fotel trafila:DA potem wg potrzeby.Ja to biore jak faktycznie musze, wczesniej ratuje sie duza dawka magnezu. Tez pomaga.
mi teściowa lekarz rodzinny napisała receptę na relanium 2 więc tak chyba zrobię że zaraz po transferze sobie zapodam :)

Na cyklu naturalnym wzięłam ostatnią tabletkę duphastonu 5.09. czyli już będąc w 15 tygodniu. Luteinę kilka dni wcześniej. Dopiero jak łożysko już będzie pracowało na pełnych obrotach można odkładać progesteron. Różnie to lekarze rozpisują.

Dzieki Justinko :) czyli jak zamowie dupka i lutinusa z polski tak zeby starczyl do 14 tygodnia to raczej za duzo nie bedzie mi zalegac. Jesczze poczekam na lekarza we wtorek ale tak orientacyjnie obliczam.

reklama
Do góry