reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja też myślałam jak mi lekarz powiedział że endo gotowe że od jutra leki. W tamtym cyklu też miałam 21 go może ma jakiś plan na mnie nie wiem ale jeszcze mu zaufania tym razem. A tobie zawsze przepisywal relanium? Swoją drogą ten nasz doktorem zakręcony kiedy się do niego wybierasz? Już go poinformowałas o ciąży? Też Ci tak słodzi zawsze jak u niego jesteś, mam wrażenie za każdej tak ? Ja to prawie zawsze bez męża może dlatego :) z mężem tylko na transfery i podpisanie zgody na rozmrażania... Ostatnio mi opowiadał że jakaś pacjentka chciała crio ale mąż nie podpisał zgody bo się z nią rozwodzic i nie chce więcej dzieci taka afera
Oziz
teraz przed transferem pierwsze mierzenie endo 10 dzien branie estrofemu( 10 mm) , kolejne mierzenie 15 dnia ( 12 mm) , od 17 dnia prg wlaczony,21 dzien transfer i pasowalo wszystko❤️

reklama
Dziewczyny ale numer. Bylismy dzis w dobrym usg w Krakowie u docenta W. na zwyklej wizycie, termin ustalilam taki jaki polecila mi babka z recepcji na odbior wynikow Nifty (mialy byc dopiero dzisiaj). A docent mowi, ze skoro juz jestesmy, to zrobimy dzis usg polowkowe!!! [emoji44][emoji86] ze na swiecie robi sie je juz od 15tc, tylko w Polsce tak archaicznie 18-22tc i ze jak sie umie robic usg, a dziecko jest prawidlowo wyksztalcone, to mozna spokojnie przeprowadzic pelne badanie anatomiczne drugiego trymestru rowniez w 16tc.. Bylam w szoku, ale zakladam, ze skoro ten czlowiek na codzien uczy lekarzy ultrasonografii na calym swiecie to raczej wie co mowi..
Tak wiec nasz synek ma sie dobrze [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] my niewiele z tego kumalismy, ale docent skupil sie na anatomii dziecka, sprawdzal narzady, komory serca, kregoslup, nerki, itp, jakies przeplywy, strasznie duzo dziwnych rzeczy [emoji86] synek (widzielismy tez siusiaczka[emoji3]) rozwija sie prawidlowo, a na nastepne tak szczegolowe usg mamy przyjsc dopiero w 30tc [emoji4]
Zalaczam tylko zdjecia 3D, bo z pozostalych nic nie rozumiem [emoji6]
Jedyne co to dopiero dzis zobaczylam jak bardzo nastroj matki ma wplyw na dziecko. Ostatnia doba byla dla mnie i dla M straszna, wiekszosc nocy spedzilismy przy kocie, ktory sie nieoczekiwanie rozchorowal. Od rana tez nerwowka, czy zdaze do weterynarza a pozniej na usg, w ogole czy niczym sie nie zaraze od kota itd itd. A pozniej na usg lekarz pokazywal mi jak mocno mialam scisnieta macice a w niej mega scisniete dziecko [emoji45] dziewczyny, nie bez powodu mowia, ze spokoj ciezarnej jest najwazniejszy. Nasze dzieci to naprawde czuja, musimy nauczyc sie odpuszczac pewne rzeczy i zyc w miare mozliwosci na luzie.. przynajmniej ja mam takie postanowienie
Screenshot_20180912-205655_Gallery.jpg

A teraz cofam sie do poranka i nadrabiam zalegle strony ktore dzis naprodukowalyscie [emoji9]

Załączniki

• Screenshot_20180912-205655_Gallery.jpg
    Screenshot_20180912-205655_Gallery.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 433
błahahahah @Justin87 widzisz co o Tobie piszą....:D [emoji14]
brzuch wypięłaś do zdjęcia a i tak niezła dziunia z Ciebie [emoji14] :D
Piękna i mądra - gratuluję zdanego egzaminu, bo niestety nie zdążyłam pogratulować :)
To dopiero początek góry lodowej z brzucholem i egzaminami ale już powoli do przodu i z jednym i z drugim. [emoji16][emoji8]
Dziunia. [emoji23][emoji23][emoji23]

Dziewczyny ale numer. Bylismy dzis w dobrym usg w Krakowie u docenta W. na zwyklej wizycie, termin ustalilam taki jaki polecila mi babka z recepcji na odbior wynikow Nifty (mialy byc dopiero dzisiaj). A docent mowi, ze skoro juz jestesmy, to zrobimy dzis usg polowkowe!!! [emoji44][emoji86] ze na swiecie robi sie je juz od 15tc, tylko w Polsce tak archaicznie 18-22tc i ze jak sie umie robic usg, a dziecko jest prawidlowo wyksztalcone, to mozna spokojnie przeprowadzic pelne badanie anatomiczne drugiego trymestru rowniez w 16tc.. Bylam w szoku, ale zakladam, ze skoro ten czlowiek na codzien uczy lekarzy ultrasonografii na calym swiecie to raczej wie co mowi..
Tak wiec nasz synek ma sie dobrze [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] my niewiele z tego kumalismy, ale docent skupil sie na anatomii dziecka, sprawdzal narzady, komory serca, kregoslup, nerki, itp, jakies przeplywy, strasznie duzo dziwnych rzeczy [emoji86] synek (widzielismy tez siusiaczka[emoji3]) rozwija sie prawidlowo, a na nastepne tak szczegolowe usg mamy przyjsc dopiero w 30tc [emoji4]
Jedyne co to dopiero dzis zobaczylam jak bardzo nastroj matki ma wplyw na dziecko. Ostatnia doba byla dla mnie i dla M straszna, wiekszosc nocy spedzilismy przy kocie, ktory sie nieoczekiwanie rozchorowal. Od rana tez nerwowka, czy zdaze do weterynarza a pozniej na usg, w ogole czy niczym sie nie zaraze od kota itd itd. A pozniej na usg lekarz pokazywal mi jak mocno mialam scisnieta macice a w niej mega scisniete dziecko [emoji45] dziewczyny, nie bez powodu mowia, ze spokoj ciezarnej jest najwazniejszy. Nasze dzieci to naprawde czuja, musimy nauczyc sie odpuszczac pewne rzeczy i zyc w miare mozliwosci na luzie.. przynajmniej ja mam takie postanowienieZobacz załącznik 897355
Ale cudowne zdjęcia!! Cieszę się ogromnie, że wszystko w jak najlepszym porządeczku!
No i bardzo cenne info dla wszystkich zestresowanych. Moja macica chyba dziś jest wielkości ziarenka maku - przynajmniej tyle dobrego, że póki co pusta.

Jedyne co to dopiero dzis zobaczylam jak bardzo nastroj matki ma wplyw na dziecko. Ostatnia doba byla dla mnie i dla M straszna, wiekszosc nocy spedzilismy przy kocie, ktory sie nieoczekiwanie rozchorowal. Od rana tez nerwowka, czy zdaze do weterynarza a pozniej na usg, w ogole czy niczym sie nie zaraze od kota itd itd. A pozniej na usg lekarz pokazywal mi jak mocno mialam scisnieta macice a w niej mega scisniete dziecko [emoji45] dziewczyny, nie bez powodu mowia, ze spokoj ciezarnej jest najwazniejszy. Nasze dzieci to naprawde czuja, musimy nauczyc sie odpuszczac pewne rzeczy i zyc w miare mozliwosci na luzie.. przynajmniej ja mam takie postanowienieZobacz załącznik 897355
A teraz cofam sie do poranka i nadrabiam zalegle strony ktore dzis naprodukowalyscie [emoji9]
O widzisz, dobrze wiedzieć, nawet się nie czuje zapewne tego ścisku macicy.
Synuś piękny. Bardzo się cieszę, że wszystko ma na swoim miejscu. Rośnij dalej zdrowo Malutki. [emoji8]

Oziz
teraz przed transferem pierwsze mierzenie endo 10 dzien branie estrofemu( 10 mm) , kolejne mierzenie 15 dnia ( 12 mm) , od 17 dnia prg wlaczony,21 dzien transfer i pasowalo wszystko❤️
Osszzzz ty to jednak jesteś :) a myślisz że powinnam sobie zapodalc to relanium jak tak to kiedy i ile bo ja to już na wszelki wypadek sobie kupiłam pamiętasz jak szalał i w 5 dpt zrobiłam sikacza :)

reklama
Do góry