reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć Laski,
@RedHotChiliPepper28 pięknych widoków. :D Pochwal się mamusiu później zdjęciami malucha. :) Samych dobrych wieści na dzisiejszej wizycie. :*
@Pralinqa powodzenia dzisiaj, oby wszystko było dobrze i żebyś mogła rozpocząć stymulację hodowli dorodnych jajeczek. ❤️

@ilmenau bardzo mi przykro, że jeden maluszek nie dał rady. :(

Proszę o kciuki o 13:00 w sprawie innej niż bejbiki, otóż mam egzamin a że maluchy nie dały się matce uczyć skutecznie ją usypiając, to jest cienko z wiedzą i pozytywna energia się przyda. ;)

Miłego dnia! ❤️❤️❤️
@RedHotChiliPepper28 cudnych widoków ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
@Pralinqa kciuki za zielone światełko do rozpoczęcia stymulacji✊
@Justin87 kciuki za egzamin ✊
@lafantynka piękne widoki gratuluję ślicznego maleństwa❤️❤️❤️
@ilmenau bardzo mi przykro że jeden maluszek się poddał ale będzie z góry czuwał nad swoim rodzeństwem by zdrowo rosło❤️❤️❤️❤️

Miłego dnia dziewczyny. Ja po wczorajszym dniu i emocjach padłam i spałam 12 godzin. Teraz kręcę się po domku i staram się coś robić by nie myśleć :D:D:p

Mam do was pytanie, czy takie rozlozenie godzin przyjmowania lekow, jakie sobie ustalilam ma sens. Lekarz zalecil Lutinus 2-0-2, Progesteron 200: 1-1-1, Estradiol: 1-1-1.
Wiec o 6 rano, 14 i o 22 biore Progesteron 200 i Estradiol. Lutinus o 8 i o 20. Ma to sens, czy rozlozyc to jakos inaczej? Pierwsze dni bralam Lutinus 2-0-2 o 10 i 22, ale pomyslalam, ze bez sensu o 22 brac ostatni raz wszystkie progesterony na raz.
Wg mnie bardzo rozsadnie. Najwazniejsze, ze o stalych porach bierzesz [emoji173]

Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było i staram się was nadrobić.

Gratulacje dla @Felia, trzymam kciuki za serduszko!
Mocne kciuki za @annemarie @Agonia777 @Megi1985@ @Szczescie1986 @NadziejaJest
Wirtualne tulasy dla @Biedroneczka83 @martuska09

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam! Moja mozg nie działa dzisiaj na najwyższych obrotach

U mnie w ciagu ostatniego tygodnia trochę się działo. W piątek 31.08 byłam na wizycie u lekarza prowadzącego - słyszałam oba serduszka ale okazało się, że jeden Bąbelek jest mniejszy od drugiego, ma dużo mniejszy pęcherzyk, więc dostałam skierowanie do szpitala na Dział Szybkiej Diagnostyki Prenatalnej . Na izbie przyjęć dostałam zjebke od pań, ze tak wczesną ciążą sie nie zajmują... Na moj komentarz ze ja nie mam wykształcenia medycznego i nie będę kwestionować skierowania wystawionego przez lekarza pani łaskawie zadzwonila po lekarza. Termin mialam na dzisiaj
Dzisiaj okazało się, ze jedno serduszko przestało bić i jest mi bardzo smutno. Już uwierzyłam, ze marzenia się spełniają, zawsze chciałam bliźniaki i były dwa serduszka . Dzisiaj życie sprowadziło mnie na ziemie. Cieszę się że jest choć jedno serduszko (ten Bąbelek nawet machał rączkami) ale jest mi smutno, ze nie dane nam bedzie poznać tego drugiego . Jeszcze niedawno slyszalam jego serduszko a dzisiaj dowiedziałam się ze jest juz Aniołkiem ...
O matko... nieeeeeeeeeee! rozumiem Twój smutek... :( Trzymaj się

Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było i staram się was nadrobić.

Gratulacje dla @Felia, trzymam kciuki za serduszko!
Mocne kciuki za @annemarie @Agonia777 @Megi1985@ @Szczescie1986 @NadziejaJest
Wirtualne tulasy dla @Biedroneczka83 @martuska09

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam! Moja mozg nie działa dzisiaj na najwyższych obrotach

U mnie w ciagu ostatniego tygodnia trochę się działo. W piątek 31.08 byłam na wizycie u lekarza prowadzącego - słyszałam oba serduszka ale okazało się, że jeden Bąbelek jest mniejszy od drugiego, ma dużo mniejszy pęcherzyk, więc dostałam skierowanie do szpitala na Dział Szybkiej Diagnostyki Prenatalnej . Na izbie przyjęć dostałam zjebke od pań, ze tak wczesną ciążą sie nie zajmują... Na moj komentarz ze ja nie mam wykształcenia medycznego i nie będę kwestionować skierowania wystawionego przez lekarza pani łaskawie zadzwonila po lekarza. Termin mialam na dzisiaj
Dzisiaj okazało się, ze jedno serduszko przestało bić i jest mi bardzo smutno. Już uwierzyłam, ze marzenia się spełniają, zawsze chciałam bliźniaki i były dwa serduszka . Dzisiaj życie sprowadziło mnie na ziemie. Cieszę się że jest choć jedno serduszko (ten Bąbelek nawet machał rączkami) ale jest mi smutno, ze nie dane nam bedzie poznać tego drugiego . Jeszcze niedawno slyszalam jego serduszko a dzisiaj dowiedziałam się ze jest juz Aniołkiem ...
Przykro mi z powodu Twojego Aniolka [emoji20]zycie jest okrutne [emoji20] Ale teraz skup sie na drugim maluszku, ktory zostal, zeby nie wyczul Twojego smutku i bolu. Trzymam mocno kciuki zebyscie zdrowo rosli Kochana [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Czesc dziewczyny :) u nas wszystko dobrze! Bobas rosnie jak trzeba[emoji173]️ Ma „ już” 2 cm!!!!:)
Serducho bije jak szalone! Kolejne spotkanie za 2 tygodnie:)
Za wszystkie Was trzymam kciuki i przesyłam ciążowe fluidy!! Miłego wieczoru;)
Cudownie [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja wczoraj tak byłam podłamana psychicznie przez ta koleżankę i jej wróżkę ,ze potem mąż trochę tez dobił
Powiedział ,ze zastanawiał się tez wcześniej nad tym ,ze nam się nie udaje i ze jeśli teraz się nie uda to on mi da wolna rękę i żebym więcej z nim się nie męczyła i żebym ułożyła swoje zycie z kims kto mi da naturalnie dziecko
Boże dziewczyny dlaczego jesteśmy na to skazywane
Wogole ani on ,ani ja nie powinnismy tak myslec,a jednak gdzies tam na końcu głowy jakiś diabeł
Zmusza nas do tych refleksji
Dlaczego Bóg wystawia nas na próbę ?
Przecież gdybym go nie kochAla to bym z nim nie była,a do szczęścia nam tylko trzeba ta różowa pupcie
Wiem ,ze mój byłby wspaniałym ojcem bo jak widze go wśród dzieci aż łzy mi kręcą się i tak jak mu
Marzy o tym dniu
Tyle wyrzeczeń, taka długa droga i dalej siedzimy w tej wielkiej niewiadomej
Co się dzieje ,czy rzeczywiście jest tak do dupy ,ze będziemy walczyć i nigdy tego końca nie będzie?
Sory ,ze tak wzielo mnie na takie dumanie ,ale jak nie wy to kto mnie zrozumie ....

Dziewczyny dzwonił do mnie embriolog. Ze świeżych 24 occytow dojrzalo 14 komórek i z 9 odmrazanych przetrwało 3 szt. Tylko że 1 szt okazała się uszkodzona genetycznie, czy coś takiego, ale za to 1 szt. natychmiast się podzieliła więc z jednej komórki mamy 2 komórki. Czyli zapladniaja dzisiaj 17 szt. Trzymajcie mocno kciuki, bo ostatnio na 6 zapłodnionych był tylko 1 zarodek. W czwartek o 15:20 transfer
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Do góry