reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestesmy w PFC Praq , z 7 zarodkow nam sie 4 zrobily tzn ze mamy jeszcze 2 blastki na zapleczu. Jeden z 7 wczoraj stanal, dwa nie rozwijaly sie liniowo i szly w strone wag genetycznych. Tez wylecialy. Wiec mamy jeszcze krio, na ktore jade za dwa lata[emoji173]️A najgorsza opcja to 3 procedura w krorej klinika bierze wszystkie koszty na siebie.
Piekny wynik mimo wszystko. Jaka trzecia procedura kochana jestes w ciazy i tak juz zostanie przez 8 miesiecy zobaczysz [emoji256][emoji256] a za 2 lata kolejna 2 i bedziesz miala w domu szczesliwa gromadke [emoji179][emoji179]

Dżoasia po tych procedurach mam taki odrzut od leków że nie zażywam dosłownie nic oprócz eutyroxu. Nie potrafię przełknąć tabletki, jak jakaś fobia. Za dużo tego było i organizm chyba dał stopa. Za twoją stymulację nieustająco kciuki zaciśnięte.
Hehe chyba kazda z nas ktora dluzej walczy/walczyla ma tabletkowstret :)
Pociesze was ze w 4 procedurze byl.u mnie taki stan i stymulacja wyszla najlepiej ;)

Cześć Laski,
@RedHotChiliPepper28 pięknych widoków. :D Pochwal się mamusiu później zdjęciami malucha. :) Samych dobrych wieści na dzisiejszej wizycie. :*
@Pralinqa powodzenia dzisiaj, oby wszystko było dobrze i żebyś mogła rozpocząć stymulację hodowli dorodnych jajeczek. [emoji173]️

@ilmenau bardzo mi przykro, że jeden maluszek nie dał rady. :(

Proszę o kciuki o 13:00 w sprawie innej niż bejbiki, otóż mam egzamin a że maluchy nie dały się matce uczyć skutecznie ją usypiając, to jest cienko z wiedzą i pozytywna energia się przyda. ;)

Miłego dnia! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Kochane powodzenia dzisiejszego dnia [emoji110][emoji110][emoji256][emoji256]
I wszystkim milego dnia [emoji179][emoji179]
Justynka kciuki zaciskam za egzamim [emoji110][emoji110][emoji110][emoji256][emoji256] powodzenia

Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było i staram się was nadrobić.

Gratulacje dla @Felia, trzymam kciuki za serduszko!
Mocne kciuki za @annemarie @Agonia777 @Megi1985@ @Szczescie1986 @NadziejaJest
Wirtualne tulasy dla @Biedroneczka83 @martuska09

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam! Moja mozg nie działa dzisiaj na najwyższych obrotach

U mnie w ciagu ostatniego tygodnia trochę się działo. W piątek 31.08 byłam na wizycie u lekarza prowadzącego - słyszałam oba serduszka ale okazało się, że jeden Bąbelek jest mniejszy od drugiego, ma dużo mniejszy pęcherzyk, więc dostałam skierowanie do szpitala na Dział Szybkiej Diagnostyki Prenatalnej . Na izbie przyjęć dostałam zjebke od pań, ze tak wczesną ciążą sie nie zajmują... Na moj komentarz ze ja nie mam wykształcenia medycznego i nie będę kwestionować skierowania wystawionego przez lekarza pani łaskawie zadzwonila po lekarza. Termin mialam na dzisiaj
Dzisiaj okazało się, ze jedno serduszko przestało bić i jest mi bardzo smutno. Już uwierzyłam, ze marzenia się spełniają, zawsze chciałam bliźniaki i były dwa serduszka . Dzisiaj życie sprowadziło mnie na ziemie. Cieszę się że jest choć jedno serduszko (ten Bąbelek nawet machał rączkami) ale jest mi smutno, ze nie dane nam bedzie poznać tego drugiego . Jeszcze niedawno slyszalam jego serduszko a dzisiaj dowiedziałam się ze jest juz Aniołkiem ...

Kochana, bardzo mi przykro z powodu twojego Aniolka. Niech czuwa nad wami i ma was zawsze w opiece.
A propos tych bab co tam pracuja... ta laska z jaka podchodza do pacjentow, normalnie nie do zrozumienia. Niech po prostu nie obieraja zawodu, w ktorym tak wielka laske wszystkim dookola musza robic :/

Dziewczyny dzwonił do mnie embriolog. Ze świeżych 24 occytow dojrzalo 14 komórek i z 9 odmrazanych przetrwało 3 szt. Tylko że 1 szt okazała się uszkodzona genetycznie, czy coś takiego, ale za to 1 szt. natychmiast się podzieliła więc z jednej komórki mamy 2 komórki. Czyli zapladniaja dzisiaj 17 szt. Trzymajcie mocno kciuki, bo ostatnio na 6 zapłodnionych był tylko 1 zarodek. W czwartek o 15:20 transfer

Dziewczyny dzwonił do mnie embriolog. Ze świeżych 24 occytow dojrzalo 14 komórek i z 9 odmrazanych przetrwało 3 szt. Tylko że 1 szt okazała się uszkodzona genetycznie, czy coś takiego, ale za to 1 szt. natychmiast się podzieliła więc z jednej komórki mamy 2 komórki. Czyli zapladniaja dzisiaj 17 szt. Trzymajcie mocno kciuki, bo ostatnio na 6 zapłodnionych był tylko 1 zarodek. W czwartek o 15:20 transfer
Ooo to dużo zapładniają i aby przetrwały silne i dały ciaze
Powodzenia trzymam kciukasy

Mam w sobie taka zlosc :mad: właśnie rozmawiałam z kolezanka która wie ,ze staramy się o dzidzie tylko nie wie w jaki sposob
Właśnie mi powiedziała ,ze była u wróżki która wróży z daty urodzenia i ,ze ta jej powiedziała ,ze ja ze swoim nigdy dzieci nie będę miała. Ze u mnie w głowie jest tylko dziecko i stanie się coś tak hucznego ,ze ja z nim się rozstaje i będę miaka chłopczyka ,ale nie ze swoim
No i wiecie co jak tu myśleć pozytywnie :( matko załamamuje się i jeszcze teraz brak objawów na ta ciaze
Szczescie to Ty nie rozmawialas z kolezanka, tylko z jakas jedza! [emoji35][emoji35][emoji35] Unikaj takich toksycznych ludzi. Szkoda Twoich nerwow!
Nikt rozsadny nie powiedzialby czegos takiego majac swiadomosc jaka jest sytuacja.. ja prdl, ludzie powariowali

reklama
hm.. dobra to musze przypomniec sobie która z nas miała większą .. bo czekam z niecierpliwością na płec :oo:
Kochana, moja beta szybowala na poczatku bardzo w gore, nawet przeszlo mi przez mysl, ze zarodek sie podzielil na dwa, a ostatecznie na Nifty okazalo sie ze mamy jednego chlopca, wiec mysle ze prognozowanie plci z wysokosci bety trzeba brac z duzym przymruzeniem oka [emoji4]

Do góry