reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, okazalo sie, ze terminy na usg piersi w szpitalu sa odlegle, ale poniewaz jestem w ciazy i po stymulacji hormonalnej, to doktor chce przyjac mnie dzisiaj [emoji54] tylko musze czekac az przyjma wszystkich planowych pacjentow. Najgorsze, ze przygotowalam sie na dzisiaj tylko na badanie ginekologiczne i mam elegancko ogarniety dół, a pod pachami takie chaszcze, ze az wstyd [emoji85][emoji85][emoji85] ale obciach [emoji86][emoji86][emoji86]
Co do wizyty u gina, wszystko bylo ok, synek fajnie brykal po tej czekoladzie [emoji4] ma teraz 86mm, na obecnym etapie obraz usg prawidlowy. Nastepna wizyte u mojego gin prowadzacego ciaze mam dopiero za piec tygodni [emoji54]
Ale co wazne, zbadal szyjke i mowi ze moge sie zapisac na gimnastyke dla kobiet w ciazy i nie ma przeciwskazan do seksu [emoji3][emoji3] a z basenem tez ok, jednak 3 dni przed basenem i 3 dni po mam przyjmowac lactovaginal. @gosia321 miala chyba podobnie [emoji4]

Super kochana, ze maluszek ladnie rosnie [emoji173]️[emoji173]️nie przejmuj sie gaszczem pod pachami, nie chcialabys widziec mojego stanu tam na dole jak tam dzis wparzylam na to nieplanowane usg, az mi bylo glupio przed tym lekarzem, wyplywajacy lutinus w polaczeniu z gaszczem [emoji51]

Annemarie czy mogłabyś napisać kilka słow o swojej klinice w czechach i odpowiedzieć na kilka pytan takiej bardzo miłej dziewczynie z innego wątku. Bidusia walczy z kd. Jeśli jej się nie uda ostatni transfer planuje czechy. Będę ci bardzo wdzieczna podaję do niej maila.

Hej dziewczynki. Trochę mnie nie było... Jednak trochę mnie to walnelo że się nie udało i jestem na l4, trochę poleniuchuje :) za tydzień mam wizytę kontrolna czy endometrium jest dobre czyli za dwa tygodnie znowu transfer. Gdzieś wyczytałam że ah nie robi się 5 dniowe blastocysty ę ponieważ tego dnia zarodek sam już wychodzi z otoczki hmm pewnie coś mylę ale może wiecie coś na ten temat? U mnie przy kriotransferze jest zawsze ah czy chce czy nie dlatego też cena większą

Bylismy az na Zyczkowskiego, faktycznie hemoliza czy cos byla...
Powiem wam szczerze, ze mnie szlag strzelil normalnie, jak taka sytuacja moze zachwiac psychika czlowieka.
A wiec tak zapytalam o co chodzi, Panie powiedzialy ze faktycznie krew byla zlepiona. Dobra, ja rano pilam, wiec nie sadze aby to bylo glownym powodem, ale w innym punkcie pobierala kobitka z mojej prawej reki i tak pobierala i pobierala, ciagnela za ta strzykawke ale mysle sobie, spoko jak leci cos, chocby wolniutko to gitas. Widocznie jednak ta zyla jest do kitu i nie poszlo jak trzeba.

Mam poprawke i juz wyniki:

beta-HCG 1267,00 mIU/ml
Progesteron 15,02 ng/ml (norma mocno dolna, godzine po zazyciu tabletki prog besins)
Estradiol 322,70 pg/ml
11 dpt

Dzwonie do kliniki przekazac im wyniki. Co myslicie o progesteronie? Moze o tej porze taki byc?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wracam do Was.
Dziękuje wszystkim za gratulacje i słowa wsparcie po mega krótkiej cb.
To był piękny jeden dzień.Uczucia mam mieszane,przeplatają się z rozczarowaniem,rozgoryczeniem i zniechęceniem do życia ale Wasze forum nie pozwala mi na nic innego jak na dalszą walkę ;)

Zupełnie jakbym własne myśli czytała.

In vitro właśnie dwa razy właśnie nie ruszyło więc kompletnie nie ma reguły.

@Ozis dużo siły!
@heavyona byłam z naturalsikiem ale padł :(
@Agniecha1508 bardzo mi przykro z powodu ostatniego Mochikanina :(Wczoraj chyba miałaś wizytę,jakie kroki do dalszej walki?
@martuska09 ogromnie mi przykro :(:(:(:( jakie to cholernie niesprawiedliwe :(

Cuda się zdarzają przynajmniej na chwile :)
Powód do in vitro właśnie brak ciąży i niskie AMH.

@Felia będą bliźniaki czy trojaczki?:)!!!!!!
@gosia321 gratuluje córeczki!!Rośnijcie zdrowo :)
@annemarie cudowne wiadomości o 7 kropkach-oby tak dalej!!!
@Biedroneczka83 odpocznij jak tylko czujesz taką potrzebę.
@Sol gratuluje bety,mam nadzieje,że odetchnęłaś już choć trochę?
@Szczescie1986 juz po transferze?Trzymam kciuki!!Ile udało się wychodować zarodków?
@Kurcia aby jajka pięknie rosły!

Wszystkim pozostałym życzę dużo siły i trzymam kciuki za wspaniałe widoki na Wasze bobasy!!!
Kochana ja brałam swoje zimowce tzn wzięłam wczoraj jednego i jest ze mna ,a czy zostanie to okaże sie

I jeszcze jedno pytanie: jak długo bierze się Estrofem dopochwowo? Mam kilka raków endometrium w rodzinie i trochę się boję... moj ginekolog tylko odp. co wizytę :"tak długo jak Pani każę"...

reklama
Bylismy az na Zyczkowskiego, faktycznie hemoliza czy cos byla...
Powiem wam szczerze, ze mnie szlag strzelil normalnie, jak taka sytuacja moze zachwiac psychika czlowieka.
A wiec tak zapytalam o co chodzi, Panie powiedzialy ze faktycznie krew byla zlepiona. Dobra, ja rano pilam, wiec nie sadze aby to bylo glownym powodem, ale w innym punkcie pobierala kobitka z mojej prawej reki i tak pobierala i pobierala, ciagnela za ta strzykawke ale mysle sobie, spoko jak leci cos, chocby wolniutko to gitas. Widocznie jednak ta zyla jest do kitu i nie poszlo jak trzeba.

Mam poprawke i juz wyniki:

beta-HCG 1267,00 mIU/ml
Progesteron 15,02 ng/ml (norma mocno dolna, godzine po zazyciu tabletki prog besins)
Estradiol 322,70 pg/ml
11 dpt

Dzwonie do kliniki przekazac im wyniki. Co myslicie o progesteronie? Moze o tej porze taki byc?
To powolne kapanie mogło być przyczyną.

Do góry