reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcze a mialas zmiane protokolu czy taka sama stymulacje mialas jak ostatnio? Oby ten zarodek pozostal z Toba! A u mnie kurczliwosc wyszla zle!:(:(:( wiec jutro przed transferem mam wlew atosibanu. Zalamalam sie tym calkowicie. Ten transfer jest pod gore..ze wszystkim;(
Popros lekarza jeszcze o recepte na spasmoline na skurcze juz po transferze bo atosibandziala tylko pare godzin

reklama
Kochane [emoji173]️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.[emoji173]️nareszcie konkrety:)
Cudownie piekny wynik oby wszystkie pieknie sie rozwinely i zeby bylo 9zarodeczkow [emoji7][emoji7]
Ooo a mozna tak kombinowac blastocysta i 3 dniowiec

Mój M. całe szczęście omija mnie szerokim łukiem. Chyba boi się mnie dotykać, trochę się poprzytulaliśmy i finito. Zresztą po tym różu to nie ma szans najmniejszych nie będę ryzykowała.
Jejku dziewczyny a mi sie tak chce juz przytulanek, ze doslownie chodze po scianach. M zreszta tez.. Jutro podpytam lekarza czy moge. Wczesniej nie bralam w ogole pod uwage seksu ze wzgledu na leki dopochwowe. Ale skoro juz wszystko odstawilam, moze nie bedzie widzial przeciwskazan [emoji4][emoji4]

Mieciu, chyba raczej nie grubasku. Wlasnie bylam siusiu i na wkladce zauwazylam malutka 3-4mm plamke poki co zoltawo-nijakiej krewki. Wiec pewnie znow koniec wszystkiego bedzie. Brzuch mnie nie boli, skurczy nie mam, jedynie co to bulgotanie. W piatek ide na jeszcze jedna weryfikacje i dzwonie do kliniki, gdyby bylo z czym. Musze sie umowic wrazie czego, bo bede potrzebowala leki i zwolnienie. Jak to z tymi krwawieniami?
Kochana plamienia moga sie zdarzyc w 1 trymestrze ciazy i nie sa niczym zlym. Nie jedna z nas po transferze miala plamienia a nawet krwawienia j dzieciaki sa dalej na miejscu. Wiem ze jest ci ciezko po porzednich przezyciach ale wierz w swoje kropki

Dziewczyny mam pytanko o stosowanie clexan. Mam trombofilię i mam zacząć przyjmować jak będzie transfer. Przed poprzednim nieodbytym transferem dostałam zalecenia i nie pamiętam czy miałam zacząć przyjmować dzień przed transferem czy w dniu transferu, gdzieś zapomniałam kartkę z zaleceniami. Teraz jak zapytałam lekarza to odpowiedział, że kiedy chcę w dniu transferu czy po. No i mam dylemat bo czekam mnie długa trasa przed transferem i czy lepiej nie wziąć go już dzień przed i w dniu transferu. W klinice dzwonie na infolinie a za kontakt z lekarzem pewnie jakaś pindzia powie, że opłata. Poradzicie jak zrobić najlepiej:D:D:D:D
Ja mialam zalecone wieczorem przed dniem transferu [emoji4]

Kochana plamienia moga sie zdarzyc w 1 trymestrze ciazy i nie sa niczym zlym. Nie jedna z nas po transferze miala plamienia a nawet krwawienia j dzieciaki sa dalej na miejscu. Wiem ze jest ci ciezko po porzednich przezyciach ale wierz w swoje kropki
Oby Gosiu... Noc byla ok, choc brzuch pobolewal jak na @. Teoretycznie dzis 30/31 dc wiec dobiegamy do @. Wzielam na wszelki wypadek z rana jeszcze raz nospe.

Gdyby u nas wogole tak daleko zaszlo, to dla mojego spokoju tez wykonam te badania, ktore ty mialas. Co prawda nie wiem czy przebyta swinka z konsekwencja slabego i morfologicznie niezbyt optymalnego nasienia jest wystarczajacym powodem, jednak to komfort psychiczny.
Felia jestem tego samego zdania [emoji4]

reklama
Dziewczyny, jeszcze raz pytanie do relanium i nospy forte. Sa jakies zalecenia jak dlugo maks mozna brac czy to relanium 2mg czy nospe forte po transferze? Na necie czytalam, ze relanium do 3 dpt, gdzie indziej ze przez tydzien od transferu. O nospie pisza raz ze doraznie a w innym zrodle ze przez caly pierwszy trymestr a nawet ciaze. Jestem poirytowana. Lekarz konkretnych wytycznych nie dal. Moze wy mozecie cos doradzic.

Do góry