reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kurcze a mialas zmiane protokolu czy taka sama stymulacje mialas jak ostatnio? Oby ten zarodek pozostal z Toba! A u mnie kurczliwosc wyszla zle!:(:(:( wiec jutro przed transferem mam wlew atosibanu. Zalamalam sie tym calkowicie. Ten transfer jest pod gore..ze wszystkim;(
Popros lekarza jeszcze o recepte na spasmoline na skurcze juz po transferze bo atosibandziala tylko pare godzin

reklama
Kochane [emoji173]️Newsy z Pragi... mamy 9 komorek , jutro zobacze ile sie zaplodnilo. Transfer planowany na poniedzialek, bierzemy 1 blastocyste i jednego 3 dniowego , ktory bedzie w piatek zamrazany i w pon rozmrozony... do tego akupunkture, embryo glue, embrio scope do obserwacji i zobaczymy co jeszcze w praniu wyjdzie.[emoji173]️nareszcie konkrety:)
Cudownie piekny wynik oby wszystkie pieknie sie rozwinely i zeby bylo 9zarodeczkow [emoji7][emoji7]
Ooo a mozna tak kombinowac blastocysta i 3 dniowiec

Mój M. całe szczęście omija mnie szerokim łukiem. Chyba boi się mnie dotykać, trochę się poprzytulaliśmy i finito. Zresztą po tym różu to nie ma szans najmniejszych nie będę ryzykowała.
Jejku dziewczyny a mi sie tak chce juz przytulanek, ze doslownie chodze po scianach. M zreszta tez.. Jutro podpytam lekarza czy moge. Wczesniej nie bralam w ogole pod uwage seksu ze wzgledu na leki dopochwowe. Ale skoro juz wszystko odstawilam, moze nie bedzie widzial przeciwskazan [emoji4][emoji4]

Mieciu, chyba raczej nie grubasku. Wlasnie bylam siusiu i na wkladce zauwazylam malutka 3-4mm plamke poki co zoltawo-nijakiej krewki. Wiec pewnie znow koniec wszystkiego bedzie. Brzuch mnie nie boli, skurczy nie mam, jedynie co to bulgotanie. W piatek ide na jeszcze jedna weryfikacje i dzwonie do kliniki, gdyby bylo z czym. Musze sie umowic wrazie czego, bo bede potrzebowala leki i zwolnienie. Jak to z tymi krwawieniami?
Kochana plamienia moga sie zdarzyc w 1 trymestrze ciazy i nie sa niczym zlym. Nie jedna z nas po transferze miala plamienia a nawet krwawienia j dzieciaki sa dalej na miejscu. Wiem ze jest ci ciezko po porzednich przezyciach ale wierz w swoje kropki

Dziewczyny mam pytanko o stosowanie clexan. Mam trombofilię i mam zacząć przyjmować jak będzie transfer. Przed poprzednim nieodbytym transferem dostałam zalecenia i nie pamiętam czy miałam zacząć przyjmować dzień przed transferem czy w dniu transferu, gdzieś zapomniałam kartkę z zaleceniami. Teraz jak zapytałam lekarza to odpowiedział, że kiedy chcę w dniu transferu czy po. No i mam dylemat bo czekam mnie długa trasa przed transferem i czy lepiej nie wziąć go już dzień przed i w dniu transferu. W klinice dzwonie na infolinie a za kontakt z lekarzem pewnie jakaś pindzia powie, że opłata. Poradzicie jak zrobić najlepiej:D:D:D:D
Ja mialam zalecone wieczorem przed dniem transferu [emoji4]

Kochana plamienia moga sie zdarzyc w 1 trymestrze ciazy i nie sa niczym zlym. Nie jedna z nas po transferze miala plamienia a nawet krwawienia j dzieciaki sa dalej na miejscu. Wiem ze jest ci ciezko po porzednich przezyciach ale wierz w swoje kropki
Oby Gosiu... Noc byla ok, choc brzuch pobolewal jak na @. Teoretycznie dzis 30/31 dc wiec dobiegamy do @. Wzielam na wszelki wypadek z rana jeszcze raz nospe.

Gdyby u nas wogole tak daleko zaszlo, to dla mojego spokoju tez wykonam te badania, ktore ty mialas. Co prawda nie wiem czy przebyta swinka z konsekwencja slabego i morfologicznie niezbyt optymalnego nasienia jest wystarczajacym powodem, jednak to komfort psychiczny.
Felia jestem tego samego zdania [emoji4]

reklama
Dziewczyny, jeszcze raz pytanie do relanium i nospy forte. Sa jakies zalecenia jak dlugo maks mozna brac czy to relanium 2mg czy nospe forte po transferze? Na necie czytalam, ze relanium do 3 dpt, gdzie indziej ze przez tydzien od transferu. O nospie pisza raz ze doraznie a w innym zrodle ze przez caly pierwszy trymestr a nawet ciaze. Jestem poirytowana. Lekarz konkretnych wytycznych nie dal. Moze wy mozecie cos doradzic.

Do góry