reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jest dobrze, nie potrzebnie się denerwowalam. Mam ok 15 pęcherzyków 16-18 mm. Pytanie dlaczego ich jeszcze nie czuje, ale najważniejsze że doktor je widzi. Jeszcze wizyta w sobotę i w poniedziałek jak wszystko będzie dobrze to punkcja. Niestety powiedział że jeżeli progesteron mi jeszcze wzrośnie to transferu nie będzie, ale dla mnie najważniejszy jest teraz etap pierwszy, aby były zarodki.
Piekny wynik [emoji122][emoji122][emoji179][emoji179]

Dziewczyny mam pytanko o stosowanie clexan. Mam trombofilię i mam zacząć przyjmować jak będzie transfer. Przed poprzednim nieodbytym transferem dostałam zalecenia i nie pamiętam czy miałam zacząć przyjmować dzień przed transferem czy w dniu transferu, gdzieś zapomniałam kartkę z zaleceniami. Teraz jak zapytałam lekarza to odpowiedział, że kiedy chcę w dniu transferu czy po. No i mam dylemat bo czekam mnie długa trasa przed transferem i czy lepiej nie wziąć go już dzień przed i w dniu transferu. W klinice dzwonie na infolinie a za kontakt z lekarzem pewnie jakaś pindzia powie, że opłata. Poradzicie jak zrobić najlepiej:D:D:D:D

Ja bym wziela dzien przed, szczegolnie ze tez masz dluha podroz, na pewno nie zaszkodzi. Mnie Pasnik kazal wziac kilka dni przed transferem wiec nie bylo okreslone, a lekarz powiedZial, ze moge nawet 5 dni przed brac wiec tak bralam.

A kto ci kazal duphaston brac dowcipnie to lek doustny
Kochana ja jak zwykle bez przypału zyc nie mogę brałam utrogeston ,a ze ostatnio wzięłam do reki duphaston i tak on w mojej głowie siedział :D ale brałam dobrze tylko tak jak wcześniej mówiłam
Na recepcie i zleceniach mam do vaginy, a na opakowaniu doustnie i nie zauważyłam i pchałam tam wiesz gdzie :D tylko ze ten utrogeston u mnie był mieszany już bo to były z wcześniejszych już transferów

Kochana ja jak zwykle bez przypału zyc nie mogę brałam utrogeston ,a ze ostatnio wzięłam do reki duphaston i tak on w mojej głowie siedział :D ale brałam dobrze tylko tak jak wcześniej mówiłam
Na recepcie i zleceniach mam do vaginy, a na opakowaniu doustnie i nie zauważyłam i pchałam tam wiesz gdzie :D tylko ze ten utrogeston u mnie był mieszany już bo to były z wcześniejszych już transferów
jesli piszesz o utrogestanie to ja tez tak mam ze on caly wylatuje, nie wiem w jakich dawkach bierzesz ale ja mam 3x2 takze ten... od 12 lipca zużyłam tone wkładek :-p

Zobaczymy czy na koniec stymulacji będzie taki wesoły? [emoji14]
Damy znać co i jak :)
Gosia a u Ciebie jak nastawienie psychiczne? ... zaraz transfer okruszkow ;)

Na razie spokój psychiczny:) jestem w pracy więc nie mam czasu zbytnio myśleć, a po pracy też jest zajęć sporo, ale pewnie od soboty już będzie lekka panika. Dobrze, że w dniu transferu mam wziąć relanium to może będzie troszkę spokojniej, ale staram się nie panikować co ma być to będzie. Dużo pracuję nad sobą, że pierwsza weryfikacja po trzech dniach nic nie wykaże, że może 6 dnia coś być ale się nie cieszyć. Może dopiero 9 dni może o czymś mówić. Pomaga bardzo:D:D:D dopóki nie zwariuję:p:p:p:p:p

Dziekuje kochana, czyli papa jako standard, a nifty ewentualnie jesli wychodzi podwyzszone ryzyko w pappa, rozumiem,
Tak Mieciu, w Polsce standardowo wolne plodowe DNA (w Polsce najczesciej jest to Nifty) wykonuje sie dopiero gdy z badan: usg szczegolowe+Pappa+HCG wyjdzie podwyzszone ryzyko [emoji4]
My robilismy dodatkowo DNA plodowe ze wzgledu na wysoki wspolczynnik chromatyny plemnikowej, ktory sie moze bezposrednio przelozyc na wyzsze prawdopodobienstwo chorob genetycznych. Dla swietego spokoju [emoji4]

reklama
Witaj w klubie :rofl: ja przy pierwszym transferze estrofem zamiast dowcipnie brałam doustnie (tak było na ulotce:D a ze po punkcji człowiek mało myślący to dostałam rozpiskę ale jakoś nie przeczytałam zaleceń tylko dawki:o Dopiero po transferze jak lekarz mi dawał zalecania to mówi mi że dowcipnie, moje zdziwienie było ogromne:o:D:D

Do góry