reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam pytanko o stosowanie clexan. Mam trombofilię i mam zacząć przyjmować jak będzie transfer. Przed poprzednim nieodbytym transferem dostałam zalecenia i nie pamiętam czy miałam zacząć przyjmować dzień przed transferem czy w dniu transferu, gdzieś zapomniałam kartkę z zaleceniami. Teraz jak zapytałam lekarza to odpowiedział, że kiedy chcę w dniu transferu czy po. No i mam dylemat bo czekam mnie długa trasa przed transferem i czy lepiej nie wziąć go już dzień przed i w dniu transferu. W klinice dzwonie na infolinie a za kontakt z lekarzem pewnie jakaś pindzia powie, że opłata. Poradzicie jak zrobić najlepiej:D:D:D:D

Dziewczyny mam pytanko o stosowanie clexan. Mam trombofilię i mam zacząć przyjmować jak będzie transfer. Przed poprzednim nieodbytym transferem dostałam zalecenia i nie pamiętam czy miałam zacząć przyjmować dzień przed transferem czy w dniu transferu, gdzieś zapomniałam kartkę z zaleceniami. Teraz jak zapytałam lekarza to odpowiedział, że kiedy chcę w dniu transferu czy po. No i mam dylemat bo czekam mnie długa trasa przed transferem i czy lepiej nie wziąć go już dzień przed i w dniu transferu. W klinice dzwonie na infolinie a za kontakt z lekarzem pewnie jakaś pindzia powie, że opłata. Poradzicie jak zrobić najlepiej:D:D:D:D
Mi lekarz rozpisał od tego piątku (biorę zamiennik neoparin)

Zrób Gosia dzień przed, nie zaszkodzi a może pomóc :)

Cześć dziewczyny...ja się przyłączam o pytania o przyrosty bety i o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...
Ale martwi mnie wynik progesteronu, który miałam zrobić razem z drugą betą - bo wyszedł 61,5, a widełki normy są do 44,3...jest się czego obawiać? Jaki wpływ może mieć zbyt wysoki progesteron na ciążę? Jutro mam dzwonić z tymi wynikami do kliniki, ale już panikuję trochę:(
Ja miałam pierwszy progesteron ponad 200 przy tej samej normie - nie ma wpływu na ciąże, nadmiar nie szkodzi, chociaż mało jest przyjemny - zaparcia, bóle piersi i wzdęty brzuch - cóż czego się nie zrobi dla dzidzi?

dziś usg nr 2 :szok: robilam badania morfologie mocz tarczyce i odzcyn coombsa glukoze, morfo ok mocz dzis powtarzalam bo wyszły mi liczne bakterie wiec stwierdzilam ze cos nie tak osttanio zrobilam :D tarczyca mi poświrowała spadła do 0,217 ft3 i ft4 tez coś mogłoby byc lepsze zobaczymy ci dziś zobacze i usłysze od doktorka :unsure:

reklama
Ja mam dzien przed transferem, chociaz przed biore juz razem z estradiolem ASS 100.

Do góry