reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny mam pytanko o stosowanie clexan. Mam trombofilię i mam zacząć przyjmować jak będzie transfer. Przed poprzednim nieodbytym transferem dostałam zalecenia i nie pamiętam czy miałam zacząć przyjmować dzień przed transferem czy w dniu transferu, gdzieś zapomniałam kartkę z zaleceniami. Teraz jak zapytałam lekarza to odpowiedział, że kiedy chcę w dniu transferu czy po. No i mam dylemat bo czekam mnie długa trasa przed transferem i czy lepiej nie wziąć go już dzień przed i w dniu transferu. W klinice dzwonie na infolinie a za kontakt z lekarzem pewnie jakaś pindzia powie, że opłata. Poradzicie jak zrobić najlepiej:D:D:D:D

Dziewczyny mam pytanko o stosowanie clexan. Mam trombofilię i mam zacząć przyjmować jak będzie transfer. Przed poprzednim nieodbytym transferem dostałam zalecenia i nie pamiętam czy miałam zacząć przyjmować dzień przed transferem czy w dniu transferu, gdzieś zapomniałam kartkę z zaleceniami. Teraz jak zapytałam lekarza to odpowiedział, że kiedy chcę w dniu transferu czy po. No i mam dylemat bo czekam mnie długa trasa przed transferem i czy lepiej nie wziąć go już dzień przed i w dniu transferu. W klinice dzwonie na infolinie a za kontakt z lekarzem pewnie jakaś pindzia powie, że opłata. Poradzicie jak zrobić najlepiej:D:D:D:D
Mi lekarz rozpisał od tego piątku (biorę zamiennik neoparin)

Zrób Gosia dzień przed, nie zaszkodzi a może pomóc :)

Cześć dziewczyny...ja się przyłączam o pytania o przyrosty bety i o progesteron....pierwszą betę zrobiłam 10 dni po in vitro, wyszło 325, po 48 h zrobiłam znów i wyszło 707...to chyba ok?...
Ale martwi mnie wynik progesteronu, który miałam zrobić razem z drugą betą - bo wyszedł 61,5, a widełki normy są do 44,3...jest się czego obawiać? Jaki wpływ może mieć zbyt wysoki progesteron na ciążę? Jutro mam dzwonić z tymi wynikami do kliniki, ale już panikuję trochę:(
Ja miałam pierwszy progesteron ponad 200 przy tej samej normie - nie ma wpływu na ciąże, nadmiar nie szkodzi, chociaż mało jest przyjemny - zaparcia, bóle piersi i wzdęty brzuch - cóż czego się nie zrobi dla dzidzi?

dziś usg nr 2 :szok: robilam badania morfologie mocz tarczyce i odzcyn coombsa glukoze, morfo ok mocz dzis powtarzalam bo wyszły mi liczne bakterie wiec stwierdzilam ze cos nie tak osttanio zrobilam :D tarczyca mi poświrowała spadła do 0,217 ft3 i ft4 tez coś mogłoby byc lepsze zobaczymy ci dziś zobacze i usłysze od doktorka :unsure:

reklama
Ja mam dzien przed transferem, chociaz przed biore juz razem z estradiolem ASS 100.

Do góry