reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jakbym ja chciała dostać taki telefon
Gratki kochana piekna beta
Szczescie, dla nas kochana to narazie tylko liczby. W grudniu strasznie sie jaralismy, teraz jak dzwonil glos byl zamiast z nutka szczescia raczej pelen obaw. Tylko ciut poczulam, ze kamien spadl mu z pikawy, ze narazie jeszcze jeden pozytywny dzien.

Zycze ci kochana, abys ty miala rowniez niebawem podobny telefon lub chocby czarno na bialym na kartce wyniki :) Biedroneczko, tobie z calego serducha tego samego zycze i zaciskam kciukasy za wasza wole walki, aby sie oplacila :)

reklama
Szczescie, dla nas kochana to narazie tylko liczby. W grudniu strasznie sie jaralismy, teraz jak dzwonil glos byl zamiast z nutka szczescia raczej pelen obaw. Tylko ciut poczulam, ze kamien spadl mu z pikawy, ze narazie jeszcze jeden pozytywny dzien.

Zycze ci kochana, abys ty miala rowniez niebawem podobny telefon lub chocby czarno na bialym na kartce wyniki :) Biedroneczko, tobie z calego serducha tego samego zycze i zaciskam kciukasy na wasza wole walki, aby sie oplacila :)
Kochana ja ciagle w słuchawce i w uszach słyszę ten głos
Przykro mi nie tym razem
Proszę próbować
Tak wiem ,ze jest smutno ,ale proszę walczyć umówić się z lekarzem
Dziewczyny już ta gadkę znam na pamięć
Nawet teraz jak wynnik będzie pozytywy nie wiem czy będę cieszyc się tym faktem bo ciagle boje się

Kochana ja ciagle w słuchawce i w uszach słyszę ten głos
Przykro mi nie tym razem
Proszę próbować
Tak wiem ,ze jest smutno ,ale proszę walczyć umówić się z lekarzem
Dziewczyny już ta gadkę znam na pamięć
Nawet teraz jak wynnik będzie pozytywy nie wiem czy będę cieszyc się tym faktem bo ciagle boje się
Rozumiem cie :( Po prostu trzymaj rezerwe, tu kazdego dnia jak widzialysmy cos moze sie wydarzyc :(

M dzwonil, kazalam mu monitorowac za mnie, bo ja juz nerwa po dwoch godzinach nie mialam. Mamy wyniki powtorki bety z 9 dpt:

beta-HCG 491,00 mIU/ml
Progesteron 29,57 ng/ml
Estradiol 299,60 pg/ml

Progesteron i Estradiol nie za niskie? Beta nie za szybko rosnie? Teraz ide sie wylaczyc na kolejne dwa dni. Kolejny dzien przezyty.
Piękna beta. Stawiam na bliźnięta:)

Poza tym zeby adoptowac trzrba byc 5 lat po slubie ja kestem 3 i co mam czekac 3 zeby wgl moc przystapic do procedury adopcyjnej?! O nie zbyt niecierpliwa jestem [emoji4]
My jesteśmy dopiero 1,5 roku po ślubie. Nim byśmy przystąpili do adopcji (korzystaliśmy z dawcy), to mój mąż byłby po 40tce a ja też coraz młodsza nie będę. Teraz ciężko znoszę ciążę i nie wiem jak dam radę z maluchami a co dopiero móc adoptować dzieci w późniejszym wieku. Wiem, że dużo dziewczyn rodzi w wieku późniejszym niż ja ale ja jestem zbyt słaby fizycznie zawodnik. Tak czy inaczej ustawianie komuś życia czy to w sprawie dzieci, czy w jakiejkolwiek innej mnie irytuje. Ciekawe co by taka osoba powiedziała, gdyby ktoś jej zarzucił, że jest egoistą, bo ma własne dzieci zamiast adoptować. Zawsze miałam takie zdanie jak teraz w sprawie in vitro, kd, nd czy adopcji zarodków, nawet nie wiedząc, że kiedykolwiek dotknie mnie ten problem. Przeraża mnie ludzka zawiść, bo chyba to nimi kieruje.

reklama
Do góry