reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chodzi o to, ze nie mozesz zalowac ze jestes w ciazy i bedziesz miec dziecko, tylko, ze tą metodą. Ja byc moze kiedys sie z tego wyspowiadam, ale jesli poczuje naprawde jakies wyrzuty sumienia, poki co to ta metoda jest dla mnie jedynym sposobem na zrealizowanie mojego powolania do zycia w rodzinie i bycia matką.
@motylek24 - motylku - to już jak dojrzejesz do decyzji o spowiedzi z invitro , a ksiądz nie da Ci rozgrzeszenia to zapytaj go " czy swojego kolege po fachu , ktory ma na boku w ukryciu rodzinę - też nie da rozgrzeszenia ? czy może on może być szczęśliwy , a Ty nie ?" to są ciężkie dylematy i każdy musi podjąć decyzję " czy spowiadac się ze szczęścia"
no i są księża i księża - jedni cywilizowani - inni zacofani

reklama
No kurcze z antykoncepcji się nie spowiadałam zresztą prawie jej nie używaliśmy. Tutaj po prostu nie wiem co mam zrobić. Dziewczyny a wy jak robicie?
Ja za antykoncepcje rozgrzeszenie dostawalam, za mieszkanie razem przed slubem - nie. Z ivf nigdy sie nie spowiadalam i nigdy nie wyspowiadam. Zeby mialo to sens musialabym zalowac, ze mam swoje dziecko. Nigdy w zyciu!
Kiedys Bog mnie sam za to osadzi.

@motylek24 - motylku - to już jak dojrzejesz do decyzji o spowiedzi z invitro , a ksiądz nie da Ci rozgrzeszenia to zapytaj go " czy swojego kolege po fachu , ktory ma na boku w ukryciu rodzinę - też nie da rozgrzeszenia ? czy może on może być szczęśliwy , a Ty nie ?" to są ciężkie dylematy i każdy musi podjąć decyzję " czy spowiadac się ze szczęścia"
no i są księża i księża - jedni cywilizowani - inni zacofani
Nie wiem co zrobię i dlaczego myśl o spowiedzi się u mnie pojawiła? Po poczytaniu ich wykładni wiem że nie mają racji. Żadna tutaj z nas nie chce niczego niszczyć ani nie produkuje niczego nadliczbowo. Ja jeszcze nie wiem czy ta ciąża okaże się szczęśliwa, jeslj tak to mam jeszcze jeden zarodek. Planuje po niego wrócić choć trójki dzieci nie planowałam. Jeśli ksiądz bedzie nieprzyjemny to odejdę i już nigdy nie wrócę.

Pewnie tak, poniedzialek lub w srode. Wedlug kliniki mialabym dopiero w piatek betowac.
Dzoasia chyba mnie zarazila tymi wczesnymi sikancami. Choc teraz bede sie nimi katowac az do bety. Musze do Rossmanna po kolejne :)

Ja sobie postanowiłam ze nie sikam ;)))
Tylko beta w przyszłym tygodniu.
Fajna jest Twoja sytuacja potwierdza ciąże, ja przy pierwszej procedurze miałam brak potwierdzenia a beta była wysoka. Także sobie daruje. ;)

@Biedroneczka83 - w ciąży sobie poplywasz :). Wiesz co- mnie bardziej o wysypki na ciele chodziło , mam tak podłą skórę, ze po wodzie z kranu mnie wywala:growl: - , a o czystość pochwy - tu bardzie psyche :szok:

Może masz kochana AZS jak ja? Ja tez mam skore do bani.
Życzę Ci super weekendu i żeby wszystkie złe myśli przeszły - mogę sobie tylko wyobrazić jak te kilka dni w napięciu przeżyłaś.
Słoneczka i odpoczynku!![emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274]

reklama
Do góry