reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cos mi te leki hormonalne ostatnio nie sprzyjaja. Znow mam z rana takie problemy jakby z zaparciem a jednak towarzysza temu lekkie skurcze zanim wkoncu mi sie uda wyproznic. Nospa tu nie pomaga cholercia. Boje sie, ze to bedzie mialo zly wplyw na implantacje. Czy ktoras z was tak miala, problemy jelitowe przez leki hormonalne jeszcze przed potwierdzona beta? Jak temu zaradzic? Dieta watrobowa lub jelitowa? Moze doraznie jakies leki?

Ja po doświadczeniach dziewczyn i swoim już nie będę robiła testów sikany h. To jakaś lipa. W ogóle się tym nie kieruj. Idź jeszcze raz na betę. Będziesz miała pewność co tam w środku się dzieje

Ja tez nie - mi sikaniec wyszedł negatywny betę zrobiłam proforma i była ponad sto.... Teraz robie betę za tydzień i tyle; jak los da i będzie ok to potem już czekam na usg.
Zreszta pierwsza beta urosła mi bardzo szybko a i tak dupa blada wyszła.
Nieważne ile testów zrobie to i tak biologii nie przeskoczę....... musimy być cierpliwe....

Ja pamietam ze na początku przed sprawdzeniem bety miałam tak samo... irracjonalnie bałam sie ze jak sie za mocno skupie :p:D to coś złego stanie sie z zarodkiem (wyleci?:o) nie wiem na ile to racjonalna rada ale ja ne robiłam niczego na sile... byłam na l4 wiec dużo czasu w domu, piłam dużo wody... po ograniczeniu progesteronu (zejście z prolutexu i zminiejszenie luteiny) problem zmalał
No wlasnie mam podobne mysli, przyczym bardziej obawiam sie, ze te skurcze w jelitach zaszkodza zarodkom. Ech, Progesteronu oczywiscie nie moge zredukowac na tym etapie. Pije juz po dwa litry malymi lyczkami. Chyba przejde na sucharki, chude miesko, twarozek i gotowane warzywa. To jest masakra wic sie z rana przed toaleta jak anakonda xD

Ostatnia edycja:
Ja pamietam ze na początku przed sprawdzeniem bety miałam tak samo... irracjonalnie bałam sie ze jak sie za mocno skupie :p:D to coś złego stanie sie z zarodkiem (wyleci?:o) nie wiem na ile to racjonalna rada ale ja ne robiłam niczego na sile... byłam na l4 wiec dużo czasu w domu, piłam dużo wody... po ograniczeniu progesteronu (zejście z prolutexu i zminiejszenie luteiny) problem zmalał

Ja mialam/mam dokladnie to samo [emoji23][emoji23]wiem, ze to irracjonalne jak piszesz, ale tez sie boje na sile ;) ja jem duzo sliwek tak jak dziewczyny pisaly i chyba tonteoche pomaga bo nie jestem az tak napompowana.

reklama
Cześć:*:* powtarzałam sobie dziś badania, piątkowe 7dpt, beta 60,87, estr. 2686, prog 21, i dzisiejsze z rana 9dpt, beta 162, estr.2678, prog.75,50. Jak myślicie? Kurcze ten progesteron strasznie podskoczył nie wiem czy tak powinno być. Najgorzej że dopadło
mnie przeziębienie. Wróciłam z pracy zdreszczami, bólem głowy, pościel można wyciskać, taka rozpalona jestem [emoji20] a tu leków nie zabardzo na przeziębienie brać no i boje się czy te chorubsko z temperaturą moze wpłynac na rozwój zarodka[emoji20] jak myślicie?:(

A jak liczycie dni po transferze? Czy dzien transferu przyjmujecie za dzien 0 "zero", czy juz wliczacie go jako 1 dpt? Ja na razie licze jako zero, ale moze sie myle.

Natalia piekny przyrost, gratulacje. A progesteronu zazdroszcze, u mnie 13.91. Kochana, to moze nie byc przeziebienie tylko objawy ciazy, ja w zeszlym tygodniu i troche w weekend mialam dreszcze i nie umialam sie rozgrzac i czulam sie lekko rozwalona wlasnie tak jak piszesz jakby mnie przeziebmienie bralo, i juz kilka razy tak soe czulam od bety. Masz podniesiona temperature ciala w ciazy stad dreszcze, poczutaj sobie to jest dobry znak [emoji106][emoji6]alenjak goroczka konkret to zbij lekko paracetamolem.

Do góry