reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czesc dziewczyny.rzeczywi

Czesc dziewczyny
Rzeczywiscie noe zagladam tutaj bo nie nadazalam za wami . Na fb latwiej troche ogarnac posty. :)
My sie wyklulismy droga cc 8.08. Planowana cesarka byla na 13.08 ale pojawily sie mocne regularne skurcze i pojechalam na ip z nadzieja ze wczesniej zrobia cc bo maly byl ulozony miednicowo wiec inne rozwiazanie i tak nie wchodzilo w gre. Na szczescie skurcze sie pisaly co 5 min. Nast dnia i wyznaczyli mi h cc. Maciek urodzil w 38 tc waga 3950 g 57cm . Mamy do kontroli nerki u nefrologa ze wzgledu na zdiagnozowane pielektazje nerek. Trzymajcie cioteczki kciuki aby wszystko sie cofalo i nie trzeba bylo robic zadnych zabiegow. Probuje dodac zdjecie ale mi nie wychodzi . Sprobuje w kolejnej wiadomosci . Pozdrowienia i cieszensie ze z kazdym miesiacem wiecej Was dolacza do szczesliwych oczekujacych ciezaroweczek :) wszystkim zycze wytrwalosci i coerpliwosci w oczekiwaniu na upragniona ciaze .
Gratuluję. :* Trzymam kciuki za szybki powrót Maciusia do zdrowia. :)

reklama
Cześć Dziewczęta. :D
@Pat1980ka samych dobrych wieści i pięknych widoków. Dawno Cię tu nie widziałam, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze a maluch rośnie zdrowo. ❤️
@encka86, już termin porodu. :cool2: Jak to szybko leci. Też Cię dawno nie widziałam na forum. Pochwal się bejbikiem po drugiej stronie brzuszka jeśli już się urodził. :D Trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny poród. ❤️
@Felia, mocne kciuki za zielone światło od dottore na podejście do szczęśliwego, uwieńczonego zdrową ciążą crio. Czekamy na wieści. :*
No i samej sobie dzisiaj życzę powodzenia, żebym nie dostała zawału przed wejściem do gabinetu i żeby z maluchami było wszystko dobrze. :D

Miłego dnia. :*

Dziewczyny powodzenia:)
@Justin87 pięknych widoków i samych dobrych informacji✊✊
Miłego dnia:)

Cześć Dziewczęta. :D
@Pat1980ka samych dobrych wieści i pięknych widoków. Dawno Cię tu nie widziałam, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze a maluch rośnie zdrowo. [emoji173]️
@encka86, już termin porodu. :cool2: Jak to szybko leci. Też Cię dawno nie widziałam na forum. Pochwal się bejbikiem po drugiej stronie brzuszka jeśli już się urodził. :D Trzymamy kciuki za szybki i bezbolesny poród. [emoji173]️
@Felia, mocne kciuki za zielone światło od dottore na podejście do szczęśliwego, uwieńczonego zdrową ciążą crio. Czekamy na wieści. :*
No i samej sobie dzisiaj życzę powodzenia, żebym nie dostała zawału przed wejściem do gabinetu i żeby z maluchami było wszystko dobrze. :D

Miłego dnia. :*
Powodzenia dla Was wszystkich [emoji173]
A Tobie Justyna zycze zeby dzisiejsza wizyta byla rownie piekna jak moja wczorajsza [emoji173] choc u Ciebie podwojne szczescie to bedzie i podwojna radosc [emoji173][emoji173]
Milego dnia dziewczyny [emoji9]

Dzięki @motylek24. A Ty kontroluje Twoja betę jeszcze?

A w ogóle dziewczyny oprócz motylka powiedzcie jak to u Was z sikancami? Mialyscie tak że nie wyszły na dość wczesnym etapie a mimo to beta rosła?

@Mieciu85 chyba w piątek będę mogła iść na betę. Mają do mnie oddzwonić :)
No idę na betę, chce wytrzymać do piątku. Gryzę pazury ze stresu bo wczoraj naczytałam się o betach że ho ho. Polazłam na angielskie strony i już żałuje. Oszacowałam moje szanse na poniżej 35 procent powodzenia. Ciążowo się nie czuje. Coś zaczyna mi się dziać na dole, chyba na prolutex przejdę mam recepty. Ciągle coś wypływa i mokre wkładki sprzyjają infekcji.

Dziewczyny mam dwa pytania. Po pierwsze jak wygląda pierwsze usg po transferze? Jest dopochwowe, czy przez brzuszek?
Drugie pytanko to jak sobie radzić z bólem głowy w trakcie ciąży.. Dzisiaj przez pół dnia myślałam że mnie rozsadzi. Nawet sen nie pomógł.
Możesz brać patacetamol a usg jest dopochwowe

Muszę kupić sobie batona. :D Oby mnie później zgaga nie wykończyła. ;)
Mam mieć połowicznie wypełniony pęcherz, trauma z transferu wróciła jak buka w nieoczekiwanym momencie. :/ Poza tym jaki to jest połowicznie wypełniony pęcherz? :errr:

To jak z tą szklanką do połowy pełną/pustą:)
Przyjmij, że Twój pęcherz ma być do połowy pusty-będzie łatwiej znieść:-D

reklama
Do góry