reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny.
Poczytuje Was "z doskoku". Dziś jest 9dpt 3-dniowego zarodka i zaczęłam plamić :szok: Zrobiłam sikacza, ale pojawiła jedna krecha :( Chyba już za późno na krwawienie implantacyjne? Jak myślicie?
Nie wiem ale poleciałbym na betę i progesteron. Ja nie jestem fanką wczesnego betowania ale w tej sytuacji to bez zastanowienia badania pomogą zrozumieć co się dzieje.

reklama
Tak , mam za sobą 3 transfery i w żadnym beta nawet nie ruszyła , wina leży po mojej stronie mam nie drożne ujscia brzuszne jajowodów oraz polipowatość endometrium ale przed ostatnim transferem miałam łyżeczkowanie a mimo wszystko i tak się nie udało , teraz mi został ostatni mrozaczek więc chciałam zrobić i sprawdzić wszystko żeby się w końcu udało
Kurcze to podobnie jak u nas. Nam jakiś cudem udało się za pierwszym razem ale pozostałe 3 crio to porażka. Była 1 bio- chem i teraz czekam na testowanie po ostatnim transferze.

Ja mam nie drozny jajowod I to jest głównym powodem do ivf ale z endometrium też u mnie różnie bywa i mimo że nie mam na razie stwierdzonej polipowatosci to często coś z nim jest nie tak...

Też się wybieram do dr Pasnika

A robiliście genetyke?

Kurcze to podobnie jak u nas. Nam jakiś cudem udało się za pierwszym razem ale pozostałe 3 crio to porażka. Była 1 bio- chem i teraz czekam na testowanie po ostatnim transferze.

Ja mam nie drozny jajowod I to jest głównym powodem do ivf ale z endometrium też u mnie różnie bywa i mimo że nie mam na razie stwierdzonej polipowatosci to często coś z nim jest nie tak...

A robiliście genetyke?
Jedyne badanie z genetyki jakie robiliśmy to na tromboflilie wrodzona ale tam też jest ok

Cześć dziewczyny.
Poczytuje Was "z doskoku". Dziś jest 9dpt 3-dniowego zarodka i zaczęłam plamić :szok: Zrobiłam sikacza, ale pojawiła jedna krecha :( Chyba już za późno na krwawienie implantacyjne? Jak myślicie?
Oooo ja chyba Cię kojarzę z października 2017? Mam rację? Wcale nie musi być za późno na implantacje. Może bete zrób....Ale i na to trochę wczesnie

@Niezapominajka2018 gratuluje !!!Co za radość!!
@annemarie nigdy nie słyszałam o fostimon.U mnie zdecydowanie mniej komórek i również transfery kończą się niepowodzeniem :/
@Olk@24 Paśnik przyjmuję też w Warszawie?Właśnie myślę o umówieniu się do niego ale jeszcze tego nie ogarnęłam.Jestem po szczepieniach u dr S. w Krakowie ale wszystkie dziewczyny polecają Paśnika.Tylko pytanie czy wizyta którą chcesz odstąpić jest pierwszą czy kolejną wizytą?Bo z reguły na pierwszą wizytę rezerwują więcej czasu i dłużej się czeka.
Normalnie umawiają co 20 min. Nie ma znaczenia czy pierwsza czy kolejna, jedni potrzebują trochę więcej czasu inni mniej. Ja spędziłam za pierwszym razem ok 30min w gabinecie, ale potem juz chyba 15.

Dziewczyny, jest dobrze [emoji4] maluch ma teraz 5,5cm [emoji173] serduszko ladnie bije 159bpm, pepowina trojnaczyniowa [emoji7]
Ryzyka skorygowane wyszly niskie[emoji173]:
Tr. 21. 1:7213
Tr. 18. 1:6995
Tr. 13. <1:20000
Kosc nosowa obecna [emoji7]
Ocena wczesnej anatomii - budowa, przeplywy, wszystko ok, nie bede Was zameczac szczegolami [emoji4]
Rozmawialismy z Pania Dr i sama stwierdzila, ze pomimo bardzo dobrych wynikow z dzisiejszych badan, to jesli mozemy, glownie biorac pod uwage in vitro, zalecalaby jednak zrobic wolne dna plodowe. I tak bylismy zdecydowani na Nifty, wiec umowilam sie na pobranie krwi na przyszly tydz. Nastepna wizyte w tej miejscowce u docenta mam 12.09, wtedy juz powinny byc wyniki z dna plodowego, wiec wszystko bedzie wiadomo napewno.
Aaa co do plci na podstawie wyrostka wydaje sie ze to dziewczynka [emoji7] ale Pani Dr mowi ze ten wyrostek taki nie calkiem lezacy, wiec dzidzius moze nas jeszcze zaskoczyc i w ktoryms momencie sie pojawic siusiaczek [emoji4]
Zobacz załącznik 890351Zobacz załącznik 890352Zobacz załącznik 890353
Pięknie, pięknie!!! Ale nas nastraszyła ta dr :p

Wiem w piątek może z progesteron i betę mOżna juz zrobić?
MOOOŻNA :D

Cześć dziewczyny.
Idź na betę, jak ma coś wyjść to już wyjdzie :)
Tym bardziej jutro ;)

A robiliście genetyke?
Sol do Paśnika jak mas termin to chętnie ktos inny go przejmie od Ciebie :p Mam nadzieje, że Tobie nie będzie potrzebny :)
Sikaj jutro nie trzymaj nas w niepewności :D

reklama
Przy moim amh 1.8 mialam 8 komorek, 6 dojrzalych ale koniec koncow 3 zarodki.
Amh spadlo do 1.6, druga stymulacja byla zle dobrana i mialam 1 komorke.
Myślisz że to kwestia symulacji? Ja 8 razy miałam ten sam zestaw leków i raz były 4 komórki dobre A raz jedną lub 2 wydaje mi się że to nie ma znaczenia. To kwestia jak organizm w danej chwili się ma I rwaguje:)

Do góry