reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny.
Poczytuje Was "z doskoku". Dziś jest 9dpt 3-dniowego zarodka i zaczęłam plamić :szok: Zrobiłam sikacza, ale pojawiła jedna krecha :( Chyba już za późno na krwawienie implantacyjne? Jak myślicie?
Nie wiem ale poleciałbym na betę i progesteron. Ja nie jestem fanką wczesnego betowania ale w tej sytuacji to bez zastanowienia badania pomogą zrozumieć co się dzieje.

reklama
Tak , mam za sobą 3 transfery i w żadnym beta nawet nie ruszyła , wina leży po mojej stronie mam nie drożne ujscia brzuszne jajowodów oraz polipowatość endometrium ale przed ostatnim transferem miałam łyżeczkowanie a mimo wszystko i tak się nie udało , teraz mi został ostatni mrozaczek więc chciałam zrobić i sprawdzić wszystko żeby się w końcu udało
Kurcze to podobnie jak u nas. Nam jakiś cudem udało się za pierwszym razem ale pozostałe 3 crio to porażka. Była 1 bio- chem i teraz czekam na testowanie po ostatnim transferze.

Ja mam nie drozny jajowod I to jest głównym powodem do ivf ale z endometrium też u mnie różnie bywa i mimo że nie mam na razie stwierdzonej polipowatosci to często coś z nim jest nie tak...

Też się wybieram do dr Pasnika

A robiliście genetyke?

Kurcze to podobnie jak u nas. Nam jakiś cudem udało się za pierwszym razem ale pozostałe 3 crio to porażka. Była 1 bio- chem i teraz czekam na testowanie po ostatnim transferze.

Ja mam nie drozny jajowod I to jest głównym powodem do ivf ale z endometrium też u mnie różnie bywa i mimo że nie mam na razie stwierdzonej polipowatosci to często coś z nim jest nie tak...

A robiliście genetyke?
Jedyne badanie z genetyki jakie robiliśmy to na tromboflilie wrodzona ale tam też jest ok

Cześć dziewczyny.
Poczytuje Was "z doskoku". Dziś jest 9dpt 3-dniowego zarodka i zaczęłam plamić :szok: Zrobiłam sikacza, ale pojawiła jedna krecha :( Chyba już za późno na krwawienie implantacyjne? Jak myślicie?
Oooo ja chyba Cię kojarzę z października 2017? Mam rację? Wcale nie musi być za późno na implantacje. Może bete zrób....Ale i na to trochę wczesnie

@Niezapominajka2018 gratuluje !!!Co za radość!!
@annemarie nigdy nie słyszałam o fostimon.U mnie zdecydowanie mniej komórek i również transfery kończą się niepowodzeniem :/
@Olk@24 Paśnik przyjmuję też w Warszawie?Właśnie myślę o umówieniu się do niego ale jeszcze tego nie ogarnęłam.Jestem po szczepieniach u dr S. w Krakowie ale wszystkie dziewczyny polecają Paśnika.Tylko pytanie czy wizyta którą chcesz odstąpić jest pierwszą czy kolejną wizytą?Bo z reguły na pierwszą wizytę rezerwują więcej czasu i dłużej się czeka.
Normalnie umawiają co 20 min. Nie ma znaczenia czy pierwsza czy kolejna, jedni potrzebują trochę więcej czasu inni mniej. Ja spędziłam za pierwszym razem ok 30min w gabinecie, ale potem juz chyba 15.

Dziewczyny, jest dobrze [emoji4] maluch ma teraz 5,5cm [emoji173] serduszko ladnie bije 159bpm, pepowina trojnaczyniowa [emoji7]
Ryzyka skorygowane wyszly niskie[emoji173]:
Tr. 21. 1:7213
Tr. 18. 1:6995
Tr. 13. <1:20000
Kosc nosowa obecna [emoji7]
Ocena wczesnej anatomii - budowa, przeplywy, wszystko ok, nie bede Was zameczac szczegolami [emoji4]
Rozmawialismy z Pania Dr i sama stwierdzila, ze pomimo bardzo dobrych wynikow z dzisiejszych badan, to jesli mozemy, glownie biorac pod uwage in vitro, zalecalaby jednak zrobic wolne dna plodowe. I tak bylismy zdecydowani na Nifty, wiec umowilam sie na pobranie krwi na przyszly tydz. Nastepna wizyte w tej miejscowce u docenta mam 12.09, wtedy juz powinny byc wyniki z dna plodowego, wiec wszystko bedzie wiadomo napewno.
Aaa co do plci na podstawie wyrostka wydaje sie ze to dziewczynka [emoji7] ale Pani Dr mowi ze ten wyrostek taki nie calkiem lezacy, wiec dzidzius moze nas jeszcze zaskoczyc i w ktoryms momencie sie pojawic siusiaczek [emoji4]
Zobacz załącznik 890351Zobacz załącznik 890352Zobacz załącznik 890353
Pięknie, pięknie!!! Ale nas nastraszyła ta dr :p

Wiem w piątek może z progesteron i betę mOżna juz zrobić?
MOOOŻNA :D

Cześć dziewczyny.
Idź na betę, jak ma coś wyjść to już wyjdzie :)
Tym bardziej jutro ;)

A robiliście genetyke?
Sol do Paśnika jak mas termin to chętnie ktos inny go przejmie od Ciebie :p Mam nadzieje, że Tobie nie będzie potrzebny :)
Sikaj jutro nie trzymaj nas w niepewności :D

reklama
Przy moim amh 1.8 mialam 8 komorek, 6 dojrzalych ale koniec koncow 3 zarodki.
Amh spadlo do 1.6, druga stymulacja byla zle dobrana i mialam 1 komorke.
Myślisz że to kwestia symulacji? Ja 8 razy miałam ten sam zestaw leków i raz były 4 komórki dobre A raz jedną lub 2 wydaje mi się że to nie ma znaczenia. To kwestia jak organizm w danej chwili się ma I rwaguje:)

Do góry