reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja najpierw testuje czy cokolwiek się pojawia. Normalnie 7 lub 8dpt. Jak jest dobrze to potem kolejnego dnia sikam na ten co pokazuje tydzień.
Potem codziennie robię zwykle i w kolejnym tygodniu już powinien pokazać 2-3 tyg...
O taki schemat sikanciow.

Ale obiecuję, że jutro się dowiem o betę. X

Haha to widze, ze masz to opracowane nawet lepiej ode mnie ;) myslalam, ze tylko ja tak kombinuje ;)

reklama
To ja zamawiam takie minimalne mdlosci ;) zeby wiedziec ze cos sie dzieje [emoji12]. Ale tak serio to wspolczuje biedaku to musi faktycznie wykanczac. Jak dlugo mala jescze u dziadkow? Przynajmnej mozesz troche odpoczac i robic rzeczy we wlasnym tempie jak dziecka nie ma pod opieka.
Młoda przeciągnęła wizytację u dziadków do poniedziałku. Już tęsknię za nią, ale ona jakaś mało uczuciowa, bo mówi, że tęskni ale nie chce wracać. Piękną dziecko wystawia laurkę mojemu macierzyństwu. :p
Nie jest źle ale łatwiej jednak żyć bez objawów. ;-)

Młoda przeciągnęła wizytację u dziadków do poniedziałku. Już tęsknię za nią, ale ona jakaś mało uczuciowa, bo mówi, że tęskni ale nie chce wracać. Piękną dziecko wystawia laurkę mojemu macierzyństwu. :p
Nie jest źle ale łatwiej jednak żyć bez objawów. ;-)

To korzystaj z ostatnich dni lezakowania i swobody :) tak zawsze jest, przejmujemy sie, ze dzieci beda tesknic za nami, a jest w druga strone ;)

Dziewczyny mam dwa pytania. Po pierwsze jak wygląda pierwsze usg po transferze? Jest dopochwowe, czy przez brzuszek?
Drugie pytanko to jak sobie radzić z bólem głowy w trakcie ciąży.. Dzisiaj przez pół dnia myślałam że mnie rozsadzi. Nawet sen nie pomógł.
Na ból mi nie pomaga nic, nawet paracetamol ale można próbować. Do tego zimne okłady, picie dużej ilości wody i sen.

Dziewczyny, po 2 tygodniach nieobecnosci wracam do Was spowrotem, wylezelismy sie w Grecji a teraz czas sie ogarnac i zaczac kolejne podejscie. Jestem jakies 4000 postow w plecy ktorych wiadomo nie przeczytam dlatego przepraszam jak czegos nie wiem, postaram teraz regularnie czytac!
U mnie taki plan: estrofem i duphaston teraz aby wywolac okres, bylam dzisiaj na usg i mimo tego ze @ nie mam od 70 dni to wyglada wszystko jakbym byla na poczatku cyklu. A wiec musze troche tego wziac aby wywolac @. Poza tym jestem przeziebiona to mam nadzieje ze wszystko ze mnie zejdzie.
Na poczatku cyklu zaczynam z 21 dniowa terapia immuno, planuje siedziec w domu aby nic nie zlapac! A potem podejscie. Mysle ze to wyjdzie w pazdzierniku, ktos jeszcze szykuje sie na pazdziernik?

Dziewczyny, po 2 tygodniach nieobecnosci wracam do Was spowrotem, wylezelismy sie w Grecji a teraz czas sie ogarnac i zaczac kolejne podejscie. Jestem jakies 4000 postow w plecy ktorych wiadomo nie przeczytam dlatego przepraszam jak czegos nie wiem, postaram teraz regularnie czytac!
U mnie taki plan: estrofem i duphaston teraz aby wywolac okres, bylam dzisiaj na usg i mimo tego ze @ nie mam od 70 dni to wyglada wszystko jakbym byla na poczatku cyklu. A wiec musze troche tego wziac aby wywolac @. Poza tym jestem przeziebiona to mam nadzieje ze wszystko ze mnie zejdzie.
Na poczatku cyklu zaczynam z 21 dniowa terapia immuno, planuje siedziec w domu aby nic nie zlapac! A potem podejscie. Mysle ze to wyjdzie w pazdzierniku, ktos jeszcze szykuje sie na pazdziernik?
Welcome back :)

reklama
Paracetamol nie szkodzi :) Ale oczywiscie nie jedz go jak cukierki ;) Z umiarem.

A jakie to leki dopochwowe? Progesteron? Bo jesli tak to smialo wez po wizycie.
Ja nigdy nie biore go o stalej godzinie, po prostu robie to na oko - po przebudzeniu, po obiedzie i przed snem :) A jak ide do gina to te poranna biore po wizycie. Ale w sumie tez jemu przy usg nie przeszkadza ten lek, jedynie jesli mialabys robione jakies wymazy czy cytologie to musi byc czysto.
Biorę Lutinus + estrofem. Wizytę nam 15:40. 0 14 muszę wziąć zaczym wyjdę z pracy bo lekarz powiedział że mam być po lekach do badania krwi. A ogólnie kazał brać systematycznie w miarę równych odstępach czasowych. Czyli biorę ok 6, 14, 22. Wracając o 14 leki i pędze do kliniki o 14:40 krew i godzinę czekam na wyniki, aby mieć je na wizytę. A przecież to będą niecałe dwie godziny. I jak ku wymyć te biały gipsik (któraś z Was to tak nazwała i to było świetne określenie).

Do góry