reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej zrobiłam dzis kerw 10dpt 5dniowej blastki wynik 20,12 beta i pozytywny wynik testu ciazowego . Myslicie ze to dobry znak ? beta niby norma 1tydzien 5-70
To bardzo dobry znak. Teraz mocne kciuki za piękne przyrosty. [emoji110][emoji110][emoji110]
Teraz doczytałam, że to 10 dpt. A najpierw zobaczyłam, że 5 dpt. Przepraszam. Trochę niski ten wynik ale coś się dzieje. Powtórz za dwa dni. Kciuki mocno zaciśnięte. [emoji8]

Ostatnia edycja:
reklama
Hej! Jak to mówią w kupie raźniej! Fajnie ze jestes :) a niska rezerwę to mam ja 0,5 i udało się także głowa do góry!

Cieszę się Twoim szczęściem i dzięki za odpowiedź, takie wieści naprawdę napawają nadzieja, w imieniu starać zek prosimy o więcej :)
Lafantynka a Nie miałaś problemów z jakością komórek jajowych przy niskiej rezerwie?

Cieszę się Twoim szczęściem i dzięki za odpowiedź, takie wieści naprawdę napawają nadzieja, w imieniu starać zek prosimy o więcej :)
Lafantynka a Nie miałaś problemów z jakością komórek jajowych przy niskiej rezerwie?
Generalnie to tak, ale mój mąż ma wyniki naprawde super! Nie ma się do czego przyczepić wiec mysle ze to jego towar jakby „zrobił robotę;)” bo moje komórki faktycznie nie są najlepsze. Chociaż wiadomo ze do tanga trzeba dwoja ale z moim poprzednim mężem mimo 3 prób invitro nic z tego nie wyszło. Wiem tylko ze ten transfer ostatni crio to był podany zarodek dwudniowy szesciokomorkowy z delikatna fragmentacja. Nic więcej nie wiem. Ale się udało!!! I po ostatniej wizycie wszystko było okej. Jutro lecę na betę ale wynik odbiorę dopiero w środę! Mam nadzieje ze wszystko idzie w dobrym kierunku.

A
Laurka,
trzeba miec szczescie na takiego lekarza jak ty, przykro mi ze zamiast pomoc ciebie doluje. Macie pare problemow ale to nie koniec swiata, odnosnie twojego AMH ... mam podobne i ostatnia stymulacja 14 komorek, wszystkie zaplodnione i dalej sie rozwijajace, wiec niech gosc nie pieprzy;)gdzie sie leczycie?

Noo popłakałam się niesamowicie na tej wizycie. Leczymy się w Macierzystwie. Wiedziałam że różowo nie jest, ale lekarz mówił bardzo konkretnie. Twierdził że nie chce Nas okradac z nadziei, ale trzeba znać swoje położenie. Dużo czasu Nam poświęcił na wyjaśnienie jakie opcje są przed nami, co on zaleca i mówił żeby na spokojnie wszystko przeliczyć i przekalkulowac.
Nie marudzil, tylko opowiadał że takie przypadki jak nasz to norma i nie ma co zwlekac tylko działać jeśli dziecko jest naszym priorytetem.

Jutro miałam mieć transfer. Niestety moja pani dr nie poinformowała laboratorium kiedy mają rozmrozić zarodki. Transfer został odwołany. Siedzę i ryczę. Mam już dość. Tyle staran, badań leków zabiegów. Wszystko żeby przygotować się do tego podejścia na 100% a tu takie coś. Nie dociera to do mnie i nie rozumiem jak ona mogła popełnic taki błąd.

Niezapominajka - chcesz mieć takie jazdy jak motylek?
Macie dziewczyny nerwy se stali!!!
Dziś już się rozsypałam, nawet Panie w laboratorium jak mnie zobaczyły to od razu poleciały z krwią na analizator. Dziewczyny wszystkie tutaj proszę nie betujcie tak wcześnie jak ja, to nic nie daje a nerwy na początku ciąży nie są wskazane.

Jutro miałam mieć transfer. Niestety moja pani dr nie poinformowała laboratorium kiedy mają rozmrozić zarodki. Transfer został odwołany. Siedzę i ryczę. Mam już dość. Tyle staran, badań leków zabiegów. Wszystko żeby przygotować się do tego podejścia na 100% a tu takie coś. Nie dociera to do mnie i nie rozumiem jak ona mogła popełnic taki błąd.
Proszę napisz co to za kliniką? Trzeba omijać takie. Współczuję bardzo.

reklama
No nie wierze!!!!!! To chyba jakiś żart!!! Jak tak można????? W głowie się nie mieści!!!!! Baaaaaaardzo mi przykro!!!! Gdzie to takie cuda się dzieją???

Do góry