reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki, to że leki nam podawane mają baaardzo dużo skutków ubocznych, to wiadomo. Wszystkie wiemy jakie, bo są ulotki, materiały w necie itd. Chodziło mi raczej o skutki szczepień limfocytami, które to szczepienia zmieniają nasz układ immunologiczny - z tego, co zrozumiałam na dobre. Więc przy jakichś problemach dnia codziennego, niekoniecznie nowotwory, ale np. problematyczny poród, wypadek itp. czy nie zostaniemy bez pomocy, bo organizm będzie odrzucał krew, przeszczepy itp. Nie znam dobrze tematu, a wiem, że są tu dziewczyny duuużo bardziej doświadczone i zorientowane. Rzuciłam temat nie po to by straszyć i przyciągać czarne myśli, ale po to by poznać opinie. Ja sama wybieram się do Paśnika i mam zamiar dokładnie o to wypytać, zanim podejmę decyzję. Być może to są jakieś niewiarygodne informacje, ale myślę, że warto sprawdzić jak tylko się da.
Ja przed szczepieniami tez dużo czytałam na ten temat. Natrafilam na artykuł gdzie była informacja ze większości krajów UE nie pozwalają na te szczepienia. Ponieważ są bardzo inwazyjne. Ale wiesz jak pragniesz bardzo dziecka to i dasz sobie operacje na otwartym sercu zrobić. Ja się zdecydowałam i nie żałuje bo dzięki nim jestem w ciąży. Nie powiem Ci że będziesz się po nich czuła wspaniale bo nie będziesz.... ale wszystko jest do przetrwania:)

reklama
Ja przed szczepieniami tez dużo czytałam na ten temat. Natrafilam na artykuł gdzie była informacja ze większości krajów UE nie pozwalają na te szczepienia. Ponieważ są bardzo inwazyjne. Ale wiesz jak pragniesz bardzo dziecka to i dasz sobie operacje na otwartym sercu zrobić. Ja się zdecydowałam i nie żałuje bo dzięki nim jestem w ciąży. Nie powiem Ci że będziesz się po nich czuła wspaniale bo nie będziesz.... ale wszystko jest do przetrwania:)
Ciekawa jestem w jakich to krajach tego zabraniaja

reklama
I to jest kolejny argument na NIE CHCE! :-D
Wsztstko ma swoje za i przeciw nic nie jest tylko różowe :)
Ja chciałam miałam i chce nadal:laugh2:
Nobla za Zzo daje jak @nieagatka .
Dobrze jest znać za i przeciw i podjąć świadomą decyzjie.Kazda z nas jest inna i ma inne potrzeby przeżycia doświadczenia .
Ja byłam jestem i bede zwolennikiem Cc na zyczenie :-pchodź nie raz tu na forum uslyszałam ze wygodna paniusia ze mnie i nie mysle o dziecku tylko o sobie;)
In vitro absolutnie wskazaniem do Cc nie jest jak czesto dziewczyny mowia .
Dobra my tu gadu gadu a obiad nie zrobioby :o:o:o

Do góry