Mieciu85
Fanka BB :)
Nie no z wami nawet w Walii bede jeszcze dzis w pracy do 11, a pozniej jedziemy, ale jak juz bede w aucie to was nadrobie dokladnie bo musialam sie pakowac Mi ewidentnie lekarz zreszta tak samo jak dziewczyny pisaly powiedzial,ze dupek nie wychodzi we krwi bo syntetyk, ale on sobie tam jest tak czy tak. Co do Crinone to bardziej skomplikowana sprawa. W tych badaniach co czytalam to faktycznie pisza, ze we krwi malo wychodzi, srednio kobietom na jednym crinone dziennie wychodzil progesteron 11 +/-6, ale niektore mialy mniej niz 6 (czyli tak jak ja), ale jak im robili biopsje endometrium to endometrium bylo adekwatne I ten progesteron zrobil swoje. Moj lekarz jednak nie byl zadowolony ze mam progesteron kolo 5 I mi na lutinus kazal zmienic, ale ostatnio na lutinusie przy nieudanym crio mialam tez progesteron kolo 8 wiec ja mysle ze to nie wychodzi we krwi, bo jednek beta mi ladnie rosnie tym razem,a progesteron marnota we krwi. Tu Ci wklejam wycinek z tego artykul I link do niego:Dzięki Ewunka. To interesujące co piszesz tylko jak to jest z tym progesteronem co we krwi nie wychodzi hmm. Np Crinone to chyba nie widać w krwi... @Mieciu o tym też czytała ale dziś się relaksuje w Walii
Ja bym też tak bez progesteronu nie pochodziła pomimo iż przy owulacji ciałko żółte powinno produkować progesteron.
A prospective cohort study, with 345 women requiring complete progesterone
replacement for a donor egg cycle, was used to compare Crinone 8%
(90 mg progesterone vaginal gel) twice or once daily versus i.m. progesterone
(100 mg), for endometrial development and pregnancy support.
Endometrial histology, serum progesterone levels, pregnancy rates, implantation
rates, and bleeding patterns were used as outcome measures. Mean
serum progesterone concentrations on day 26 were 19.0 + 2.3 ng/ml for
twice and 11.3 ± 6.5 ng/ml for once daily Crinone, versus 65.2 ± 12.5 ng/ml
in the i.m. progesterone group. Endometrial histology was 'in phase' for all
women in the Crinone groups and most of the i.m. group. Though eight of
42 patients on once daily Crinone had serum progesterone levels under
6 ng/ml, there was no correlation with endometrial development.
Link do: Crinone 8% (90 mg) given once daily for progesterone replacement therapy in donor egg cycles. - PubMed - NCBI
https://watermark.silverchair.com/1...mYAdICoWDj33pD60nFYLuTDGl4vBNiaweqspCrTgFzfuD