reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Taaaaa jak ja nie daje nikomu na rece ha ha o całowaniu nie ma mowy !!!! Ewentualnie w noge :laugh2:
Lecimy teraz do Polski we wrzesniu na chrzest Marceliny i pokazac z daleka rodzinie hi hi hi .
Ciężarowy zapraszam na ciężarówki po in vitro .
Grubasy jedne !!!
Ewcia to współczuję Ci dnia chrzcin [emoji14]
Jesteście mega dzielne i piękne kobietki [emoji7] [emoji173] [emoji257]

Tylko tak realnie patrzac, nikt mi nic wiecej nie powie, prenatalne i tak najlepiej robic w 12tc, z diagnostycznego punktu widzenia. Zreszta malo kto sposrod dobrych lekarzy ma wolne terminy od reki na badania prenatalne pierwszego trymestru. A dzis jest juz czwartek. W przyszlym tyg bede u niej (mysle ze ta laska jest ok merytorycznie skoro pracuje i u Ludwinow i u Wiechecia-osoby z Krk zapewne znaja), pozniej w czwartek ide drugi raz, niezaleznie, na drugie prenatalne do innego lekarza, w innej miejscowce. Wynik z krwi bede miec ten sam, tylko chce zeby pomierzyl dziecko inny lekarz. A poczatkiem wrzesnia i tak mam termin do Wiechecia, to juz wypadnie na trwajacy 14tc, ale chociaz zrobi dokladne usg no i od razu ogarnie mi temat wolnego plodowego dna. Planujemy to zrobic bez wzgledu na wyniki z badan przesiewowych.
hmmm... a o co chodzi z tym wolnym płodowym dna? Bo to chyba nie amniopunkcja, c'nie?

Kochana, dziekuje za pamiec :).
Nie pisalam, bo troche sie dzialo...
Jestem Mamą od soboty. Nie obyło sie bez małych komplikacji, ale obydwoje z Synkiem mamy sie dobrze i jestesmy juz w domu. Miał 58cm i wazyl 3700. Nie bede oryginalna jak napisze, ze jest najpiekniejszy na swiecie, zakochalismy sie w Nim bez pamieci, itp. :)

Kazdej z Was sie uda (kciuki zacisniete) i wtedy naprawde czlowiek zapomina o wszystkim co przeszedl :)
Super!! Gratulacje :) Misis nam "naskarżyła", że jesteście juz razem :D

Gratuluje pieknej betki Mieciu :)

Dziewczyny, tak a propos transferu bo pamiec moja slaba... Na ile przed mozna ostatni raz wspolzyc?
Stresa sie najadlam, ze badania i wymazy mam juz stare, ale na szczescie na stronie kliniki napisane jest ze do 6 msc. Ufff.
Nie wiem juz co ze soba poczac, bo szczerze boje sie kolejnej proby.... Myslimy z M tez nad iloscia zarodkow i sklaniamy sie do podania dwoch jak lekarz sie z tym zgodzi. W razie czego zawsze zostana mi jeszcze cztery maluchy. Jeszcze praca mnie dobija. Powinnam szukac powoli nowej, ale nie chce sobie robic tego stresu przed lub zaraz po transferze.
Ja się sexiłam zanim włączyłam progesteron. Z lutinusem nie polecam :p

Dziewczynki z okolic katowic, czy orientujecie sie czy gdzies w okolicach lutinus mozna dostac taniej? Bo w aptece przy klinice 170zl , a musze troche tego kupic wiec nie wiem czy moze gdzies taniej da sie to w okolicach katowic upolowac?
Do Krakowa nie ma tak bardzo daleko, ale jeśli chcesz to podeślij mi receptę poczt,a tylko priorytetem i w poniedziałek/wtorek mogłabym wykupić i odesłać

No i koniec pieśni. Beta 24. Czyli wzrost o 50 procent.
:(

Tak równo zrobiłam po 48 godzinach. Nie ma co się łudzić. Nie dzwonie do kliniki bo pewnie i tak mi nic nie wyjaśnią. W sobotę powtórzę i zadzwonię. Co do dalszych badań to na razie jeszcze raz podejdę do transferu, mam 39 lat i zarodek mógł być nieprawidłowy to loteria. Potem nie wiem co dalej? Czy podejdę do stymulacji kolejnej tego nie wiem. Po prostu nie wiem co dalej. Mam też małego mięśniaka i chca operacje mi robić, muszę skonsultować to jeszcze przed transferem może w Novum? Raczej nie zgodzę się na operację z otwarciem brzucha a tylko taka wchodzi w grę. Mam dziecko i muszę o nim pomyśleć, zadbać o swoje zdrowie i bezpieczeństwo zabiegów.
W krk Ludwin wycina mięśniaki przy użyciu metod endoskopowych. Opracował jakaś swoją własna technikę usuwania mięśniaków histeroskopowo :) Ostatnio tu chłopa zjechały za cenę wizyty, no ale taka wiedza i umiejętności kosztują...
Link do: Mięśniak macicy
Ja jestem w Warszawie.
Kurcze trzymaj się cieplutko.
Aż się boję mojej jutrzejszej bety.
Mocne kciuki!!!

hej Kobietki - gratuluję pieknych widoków , rosnących bet i tule w niepowodzeniach .No więc wypoczęta, starsza o 1 rok zaczynam produkować na maxa jajków - od dziś do obiegu tłuszczu mego wkracza menopur ,quwa aż 300 jednostek codziennie do 23.08.2018 i wtedy zobaczymy ile się uchodowało.
Dziewczynki ,wujek Jarek zlecił encorton od 10 dnia cyklu ( dziś 6) z transferem. Podpowiedzcie proszę czy encorton nie osłabia jajków ? Bo chyba częściej się go stosuję przy krio ? kto pyta - nie błądzi !
Jedziesz maleńka z tymi jajcami, jedziesz!!! :) 300 jednostek to dość dużo, ale jeszcze większe nieraz daja, więc myślę, że nie masz się czego obawiać :) Kiedy podglądzik?

@misis188 to już tylko 2 godziny!!

@anett96 gdzie się podziewasz? Co działasz? Kiedy wizyta u Lewego?
@Margit2018 mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, chyba masz wolne od pracy i od forum :p

Drogie, jak było u Was z nacięciem otoczki zarodka w przypadku mrozakow? Miałyście wszystkie???? Bo my z lekarzem rozmawialiśmy że będzie, a potem embriolog do nas dzwoni i mówi że lekarz powiedział że to nasze pierwsze podejście do in vitro i mają tego nie robić. A co zmienia że pierwsze? Przecież warto zwiększyć szanse:(

Drogie, jak było u Was z nacięciem otoczki zarodka w przypadku mrozakow? Miałyście wszystkie???? Bo my z lekarzem rozmawialiśmy że będzie, a potem embriolog do nas dzwoni i mówi że lekarz powiedział że to nasze pierwsze podejście do in vitro i mają tego nie robić. A co zmienia że pierwsze? Przecież warto zwiększyć szanse:(
Myśmy mieli za każdym razem. Jeśli chcesz to sie upieraj :)

Ogolnie ceny badan :)
Bo ja robilam w Krakowie jak do niego szlam wiec nie mam nawet porownania jak jest w APC. A kolezanka teraz chce isc i chciala sobie ceny zobaczyc.
Kurciu to ja niestety też nie pomogę bo ja wszystko robiłam też poza APC ale może jaka jekies cenniki na stronie i mogła by ta sobie sprawdzić Twoja koleżanka :)

@Kurcia przepraszam bo doczytałam co z Twoja wizyta ? Jakie ustalenia ?

hmmm... a o co chodzi z tym wolnym płodowym dna? Bo to chyba nie amniopunkcja, c'nie?

Super!! Gratulacje :) Misis nam "naskarżyła", że jesteście juz razem :D

Ja się sexiłam zanim włączyłam progesteron. Z lutinusem nie polecam [emoji14]

Do Krakowa nie ma tak bardzo daleko, ale jeśli chcesz to podeślij mi receptę poczt,a tylko priorytetem i w poniedziałek/wtorek mogłabym wykupić i odesłać

:(

W krk Ludwin wycina mięśniaki przy użyciu metod endoskopowych. Opracował jakaś swoją własna technikę usuwania mięśniaków histeroskopowo :) Ostatnio tu chłopa zjechały za cenę wizyty, no ale taka wiedza i umiejętności kosztują...
Link do: Mięśniak macicy

Mocne kciuki!!!

Jedziesz maleńka z tymi jajcami, jedziesz!!! :) 300 jednostek to dość dużo, ale jeszcze większe nieraz daja, więc myślę, że nie masz się czego obawiać :) Kiedy podglądzik?

@misis188 to już tylko 2 godziny!!

@anett96 gdzie się podziewasz? Co działasz? Kiedy wizyta u Lewego?
@Margit2018 mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, chyba masz wolne od pracy i od forum :p
To wolne plodowe to moze nifty?
Kurciu to ja niestety też nie pomogę bo ja wszystko robiłam też poza APC ale może jaka jekies cenniki na stronie i mogła by ta sobie sprawdzić Twoja koleżanka :)

@Kurcia przepraszam bo doczytałam co z Twoja wizyta ? Jakie ustalenia ?
Wlasnie nie maja na stronie. Ale napisze sobie maila do nich. Dzieki :)
Wizyte mam dopiero dzis popoludniu. Zdam relacje :D

U mnie w Gamecie już robią standardowo i "wliczone" jest to w koszt transferu. Tylko, że transfer już 1800 zł.
Nie wiem co ma piernik do wiatraka, że pierwsze podejście. Na pewno jak się uprzesz to zrobią.

reklama
Do góry