redferrari
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Matka wszystko przemyslała i zaprosiła tylko rodziców babcie i chrzestnychEwcia to współczuję Ci dnia chrzcin [emoji14]
Jesteście mega dzielne i piękne kobietki [emoji7] [emoji173] [emoji257]
To niestety prawda co piszesz, tez o tym wiem. Krotko mowiac moze byc problem przy bialaczce badz przeszczepach narzadow.To sa podejrzenia hematologow i onkologow, nie wiem czy juz udowodnione naukowo.Bierzesz leki ( czy ja np biore) ktore sa rowniez podawane pacjentom przy przeszepach czy bialaczce, Lekarze obawiaja sie , ze w momencie faktycznej potrzeby organizm przestanie na nie reagowac.Dziewczyny rzucam temat szczepień paśnikowych. Wyczytaliśmy z mężem, że owszem pomagają one przy bezpłodności, ale głównym ich skutkiem ubocznym (o którym się podobno nie mówi) jest brak lub mocno ograniczone możliwości leczenia w przypadku zachorowania na nowotwory w przyszłości. Jest to wypowiedź dziewczyny z innego forum, która zrezygnowała ze szczepień po konsultacji z prof. hematologii. Zaczęłam się zastanawiać, bo jednak nasze stymulacje i inne choroby, np. endometrioza raczej od nowotworów nas nie oddalają niestey, a raczej zwiększają to ryzyko Czy ktoś coś wie na ten temat?
U mnie luteina 3x2 pod jezyk i lutinus 3x1 od dnia owulacji.Dziewczyny przy crio na naturalnym cyklu mialyscie wspomaganie progesteronem i jeśli tak do czy dużo go bralyscie?
Ja mam tylko Duphaston 3x1.
Ja nie mialam nigdy transferu na naturalnym ale znałam przypadki ze szly bez progesteronu...dla mnie w naszym przypadku liczyc na nature ( ze mam swoj progesteron) to jakaś pomyłka ! W zyciu nie podeszlabym bez prog. U mnie w klinice robią próbę na sucho ( jesz prog 5 dni ) i sprawdzają poziom .Dziewczyny przy crio na naturalnym cyklu mialyscie wspomaganie progesteronem i jeśli tak do czy dużo go bralyscie?
Ja mam tylko Duphaston 3x1.
Mi sprawdzają progesteron co 2, 3 dni. Na ostatnich wynikach miałam 24 ng/mlJa nie mialam nigdy transferu na naturalnym ale znałam przypadki ze szly bez progesteronu...dla mnie w naszym przypadku liczyc na nature ( ze mam swoj progesteron) to jakaś pomyłka ! W zyciu nie podeszlabym bez prog. U mnie w klinice robią próbę na sucho ( jesz prog 5 dni ) i sprawdzają poziom .
Ja przy 1 zelu crinone mialam 6! A to nie pozwala na transfer . U mnie w klinice musisz miec minimum 9 by byl transfer.
Ja nie wiem gdzie szedl moj progesteron ...
Brałam
2x crinone
800 mg utrogestan
3x1 dupek
Po pozytywnej becie jeszcze
1 x prolutex
W dniu transferu miałam tylko 16 ....
Po prolutex 19 ....
Potem ciąża już rozkreciła i bylo ok ...
Mi progesteron uszami wychodził
trzymam kciuczki będzie dobrze!Dziewczyny 10 minut temu oddałam krew na badanie hcg. Powiedziałam, że będę czekać. Wolę spędzić tu godzinę i wiedzieć czy beta idzie do góry (we wtorek 5,5). Ostatnio dopiero o 14 dobilam się do kliniki i przez cały dzień nic nie robiłam w pracy, tak się denerwowalam. Dam znać jak będę miała wynik.
Tak dwa 2BB blastocysty dokładnie takPaulina a Ty nie mialas przypadkiem transferu dwoch blastusiow?? Cos tak kojarze