reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja korzystałam z usług 3 klinik i uważam ze Novum jest najlepsza. A pozatym to polecam dr Dubrawskiego. On jest od beznadziejnych przypadkow, takich jak ja.
W Białymstoku nie mogę zostać jest za daleko, chcę wracać do siebie do swojego łóżka. Jeszcze transfer i zabieram dokumentację. Muszę porozmawiać też z mężem czego on chce. Może umówię się do tego Dubrawskiego.
Dziewczyny proszę napiszcie mi jak wygląda cykl z transferem mrożonego zarodka, jak zrobić aby jak najmniej jeździć do kliniki?

Ja temat udrazniania jajowodow tez przerabialam bo obydwa sa zapchane, jest klinika ktora robi takie mikrooperacje. Lekarz mi odradziil , zadnej gwarancji na powodzenie i lubia sie ponownie zapychac.
Lublin nie robi operacji, to tylko zabieg. zabiegi wykonuje radiolog dr Pyra. Mają sukcesy około 30 procent pacjentek zachodzi w ciążę. Czytałam publikacje. Musi też być zapchanie nie od jajnika tylko od macicy, większy sukces.

W Białymstoku nie mogę zostać jest za daleko, chcę wracać do siebie do swojego łóżka. Jeszcze transfer i zabieram dokumentację. Muszę porozmawiać też z mężem czego on chce. Może umówię się do tego Dubrawskiego.
Dziewczyny proszę napiszcie mi jak wygląda cykl z transferem mrożonego zarodka, jak zrobić aby jak najmniej jeździć do kliniki?
Polecam! Mi pomógł zajść w ciąże. Teraz będzie ja prowadził mam nadzieje z pozytywnym rezultatem. Pomógł tez kilku znajomym zajść w ciąże. Np babeczce po raku piersi. Mój mąż dostał na niego namiar od znajomych którzy tez dlugo starali się o bobasa. Ja 1go dnia cyklu byłam na wizycie i od 1go dnia cyklu zaczęłam brać leki no i później jeździłam na monitoring cyklu żeby obserwować kiedy będzie owulacja. No i tych wizyt miałam aż 4! Jak już pęcherzyk pękł 48h był criotransfer. No i później po 2 tygodniach weryfikacja.

Najlepiej podejsc na cyklu sztucznym, bo wtedy nie musisz jeździć zbyt często do kliniki. Ja mialam estrofem od 3dc, potem kontrola endometrium w 10 -12 dc i albo lekarz juz ustala datę transferu albo musisz jeszcze łykac estrofem i następna kontrola.
Ja tez mialam od 10dc encorton, ale to bylo zlecone przez immunologa, nie przez klinikę.
Bedziesz podchodzic do crio w następnym cyklu?

Lublin nie robi operacji, to tylko zabieg. zabiegi wykonuje radiolog dr Pyra. Mają sukcesy około 30 procent pacjentek zachodzi w ciążę. Czytałam publikacje. Musi też być zapchanie nie od jajnika tylko od macicy, większy sukces.
Ja mam od szyji do piet zapchane, serio nie ma sensu udrazniac i nie przy 43 latach.Myslalam o Hamburgu tam sa specjalisci od udrażniania .

reklama
Do góry