reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie jestem ekspertem w tym temacie, ale wydaje mi sie ze udroznienie jajowodow ci nie za bardzo pomoze, no chyba ze chcesz starac sie naturalnie ale tutaj wszystko musi byc ok po twojej stronie i stronie meza a i tak moze sie okazac ze nie wypali.
Masz bete pozytywna, wiec cos sie dzieje w twoim organizmie. Problemem moze byc utrzymanie zarodka a tu sie kłania immunologia.
Moze byc tak, ze przy nastepnym podejsciu wszystko dobrze sie skonczy. Decyzja nalezy do ciebie czy wolisz wydac troche na diagnostykę czy brac ryzyko kolejnej stymulacji.

A robilas powtorke rowno po 48 godzinach?
Tak równo zrobiłam po 48 godzinach. Nie ma co się łudzić. Nie dzwonie do kliniki bo pewnie i tak mi nic nie wyjaśnią. W sobotę powtórzę i zadzwonię. Co do dalszych badań to na razie jeszcze raz podejdę do transferu, mam 39 lat i zarodek mógł być nieprawidłowy to loteria. Potem nie wiem co dalej? Czy podejdę do stymulacji kolejnej tego nie wiem. Po prostu nie wiem co dalej. Mam też małego mięśniaka i chca operacje mi robić, muszę skonsultować to jeszcze przed transferem może w Novum? Raczej nie zgodzę się na operację z otwarciem brzucha a tylko taka wchodzi w grę. Mam dziecko i muszę o nim pomyśleć, zadbać o swoje zdrowie i bezpieczeństwo zabiegów.

reklama
Jasne,mam nadzieję,że obie nie będziemy potrzebować kd i nd,a w razie W,to dobrze,ze jest taka opcja. Ja muszę od dr G. wyciągnąć jutro ile realnie daje nam szans z plemniorów emka,a potem będziemy myśleć.
Oby jutro byl dzien dobrych wiesci i dobrych planow.
Robiłam wiele razy to Ca125 ale dawno,ostatni rok temu miałam 25 U/ml ale idę jutro na badanie to zrobię.
Najwyższe miałam 54 U/ml.
Przy drugiej stymulacji wyszedł mi jakiś zaciek na jednym jajku i stwierdził,że to ednometrioza.

Ja tak samo podziwiam kobiety decydujące się na KD,póki co nie zdecyduję się choć nie wiem co powiem za rok.

Co oznacza skrót nd?
No to jezeli mialas 54 to mozesz podejrzewac ze cos zapalnego sie dzialo wokol jajnika. Moze endometrioza. Wazne zeby badac miedzy 10, a 20dc bo w czasie okresu zawsze wychodzi zawyzony.
Jednak do stwierdzenia na 100% zostaje tylko laparoskopia.

E nie. Pierwsze słyszę. Ja mam niedeozne i kiedys pytałam kilku lekarzy bo w jednym szpitalu w Polsce robia plastyke jajowodow (już nie pamietam gdzie) ale odradzali mi to ze oni je udroznia ale one tak nie beda pracować tak jak powinny
Udrażniają w Lublinie nowatorską metodą, mają pełno pacjentek. Ja nie mogłam podejść bo po laparoskopii miałam ciągłe infekcje.

Motylku, a z tymi jajowodami to moze dziewczyny bardziej obcykane sie wypowiedza, ale ja slyszalam, ze jak sa niedrozne jajowody do in vitro to tez nie wyplywa to dobrze na zagniezdzanie, bo podobno nacieki wtedy sie robia z jajowodow do macicy co nie sprzyja zagniezdzaniu, moze warto to skonsultowac o ewentualnie udroznic przed transferem?
Nie mam wodniaków, czy jak to się nazywa.

Tak równo zrobiłam po 48 godzinach. Nie ma co się łudzić. Nie dzwonie do kliniki bo pewnie i tak mi nic nie wyjaśnią. W sobotę powtórzę i zadzwonię. Co do dalszych badań to na razie jeszcze raz podejdę do transferu, mam 39 lat i zarodek mógł być nieprawidłowy to loteria. Potem nie wiem co dalej? Czy podejdę do stymulacji kolejnej tego nie wiem. Po prostu nie wiem co dalej. Mam też małego mięśniaka i chca operacje mi robić, muszę skonsultować to jeszcze przed transferem może w Novum? Raczej nie zgodzę się na operację z otwarciem brzucha a tylko taka wchodzi w grę. Mam dziecko i muszę o nim pomyśleć, zadbać o swoje zdrowie i bezpieczeństwo zabiegów.
Ja korzystałam z usług 3 klinik i uważam ze Novum jest najlepsza. A pozatym to polecam dr Dubrawskiego. On jest od beznadziejnych przypadkow, takich jak ja.

Z orangutanem?nie słyszałam.
A wszystkie stymulacje miałaś w Hiszpanii?
Rzeczywiście zastrzyki co 12 godzin to nowość
To wcale nie miałaś aż takiej niskiej rezerwy bo aż 1,6.
Gratuluje córy ! :)
Dziękuję tak wszystkie 4 stymulacjie w Hiszpani . A Ty jaka masz rezerwe i historie ( nie śledzę watku ,)
Orangutan to nie jest jego poprawna nazwa ( zapomnialam juz własciwej - niech ktos pomoże :laugh2:)

E nie. Pierwsze słyszę. Ja mam niedeozne i kiedys pytałam kilku lekarzy bo w jednym szpitalu w Polsce robia plastyke jajowodow (już nie pamietam gdzie) ale odradzali mi to ze oni je udroznia ale one tak nie beda pracować tak jak powinny
Ja bym prędzej ucieła niż udrazniała . :laugh2:Nie mam obu wlasnie :)
Według mojego lekarza zwieksza to tylko możliwość ciąży pozamacicznej .

Ostatnia edycja:
reklama
Ja temat udrazniania jajowodow tez przerabialam bo obydwa sa zapchane, jest klinika ktora robi takie mikrooperacje. Lekarz mi odradziil , zadnej gwarancji na powodzenie i lubia sie ponownie zapychac.

Do góry