reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Edeloth

Kiepsko to wyglada, wg mnie szkoda kasy, nadzieji i przede wszystkim czas nam ucieka. A adopcja zarodka wchodzi w rachube tez? Bo to by bylo chyba tez nie najgorsze rozwiazanie.kwestia plusow i minusow❤️

A mi po estrofemie nigdy nic nie dolegało [emoji51][/QUOTE
Ja mialam po estradiolu zawsze jazdy, teraz sie na plastry przezucilam i mam spokoj ( w miare)

Gosia , gratuluje pieknej coreczki❤️❤️

Mieciu, czekam na twoja bete:tak::tak: wierze ze tym razem bedzie juz TYLKO dobrze

reklama
@NOVA-2016 tez polecam utrogestan [emoji5]

Mam 38, a historia jest długa...jakieś 9 lat.... i 5 stymualcji. A to już nie przelewki. Każda następna może być gorsza, a jakości komórek nikt nie zagwarantuje, nawet biorąc suplementy (już próbowałam). Moje amh to TYLKO 0,5 a FSH 11. Z ostatniej stymulacji uzyskałam tylko 4 dobre ocyty (z 6), i tylko jeden się zapłodnił. U mojego m nasienie jest kiepskie, ma bardzo ciężką oligozospermie, czyli plemników jest około 2-4mln. Do tego dochodzi wysokie DFI 30% i mutacja CFTR. Lekarz sugeruje dawcę, ale przy moich wynikach to średnio pasuje nam takie rozwiązanie. Nie wiem czy da się coś jeszcze ze mnie wycisnąć.... a robić stymulacje tylko po to by ją zrobić, jest bez sensu. Myśle ze tyle komórek ile teraz uzyskałam mogłabym tez osiągnąć na cyklu naturalnym, wspomaganym np. Lametta. Ale co z jakością....

No tak to troszeczkę inaczej wygląda. AMH i wiek nie wróżą nic dobrego. Wiesz ale jeśli nigdy nie próbowałaś to nie wiesz co się stanie. Niestety w naszym wieku mówią zż 80 procent komórek jest już złych ale to tylko statystyki.

Edeloth

Kiepsko to wyglada, wg mnie szkoda kasy, nadzieji i przede wszystkim czas nam ucieka. A adopcja zarodka wchodzi w rachube tez? Bo to by bylo chyba tez nie najgorsze rozwiazanie.kwestia plusow i minusow[emoji173]️
Widzisz kochana, rozumujesz jak ja [emoji8] po tylu latach i tylu przejściach.... tak AZ też wchodzi w grę. Nam nie chodzi o geny tylko o posiadanie zdrowego wspólnego dziecka. A czy ono będzie z KD czy AZ to już nie istotne.
Nie jestem najmłodsza ;) i to nasienie m jest jakie jest. Dlatego to KD chyba nie ma dużego sensu.... co?

Czy Wy po estrofemie macie tez taki paskudny nastrój czy przyczyny szukac gdzieś indziej? Normalnie ja wulkan optymizmu ma smutek.... tak bez przyczyny z dupy....
Chyba cos w tym jest, ale zanim to napisalas to nie laczylam tego samopoczucia z estrofemem,ale chyba faktycznie, takie uczucie, ze nic mi sie nie chce robic I najchetniej to bym weszla pod koc i ogladala tv. Wczoraj wieczorem zaczelam od poczatku ogladac Gotowe na wszystko, zawsze mi to poprawia humor :). Znowu zrobie sobie sesje wieczorem :), a jak narazie musze udawac, ze pracuje przez pare godzin ;). Musze koncem tygodnia troche zaleglosci nadrobic bo przez ostatni tydzien te bety i stres to prawie nic nie zrobilam w pracy, ale jak to mowia 80% pracy wykonuje sie w 20% czasu czy jakos tak ;)

reklama
Do góry