reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To dziwne bo na pewno ono rosło przez cały ten cykl....pytanie czy lekarze tak to dokładnie sprawdzają...
Nie wiem na ile dokładnie to można mierzyć, trzech różnych wykonywało pomiary. Dosłownie przed transferem poprosiłam o pomiar. Swoją drogą zdziwiło mnie ze dr chce podać zarodek bez podejrzenia Endo, może mierza tylko nic nie mówią?

reklama
Natalia, moja aktualna klinika robi transfer na endo grubosci 10-14 mm i ani hu hu wiecej:)moja poprzednia robila transfery na endo i 20 mm twierdzac ze jest i tak ok. Bylo tak ok ze z 5 dni po transferze dostawalam juz normalny okres pomimo brania lekow.Teraz juz wiem , po 2 latach kiedy powinnam sie zbuntowac,pomysle ile transferow za mna ...kasy eh szkoda gadac:oops:

Kurcze to mnie podłamałaś teraz :( Już przy stymulacji mój lekarz nie wcelował się, mam w sumie wysokie AMH bo prawie 6,96 a tak mnie stymulował tymi lekami że miałam hiperkę i musieliśmy przełożyć transfer o dwa miesiące żeby hormony wróciły do normy :(

U mnie cykl sztuczny, o kurcze byłam pewna że ono jeszcze cały czas rośnie na tych lekach, na ale ja jeszcze mało wiem, tak naprawdę człowiek na tym forum się dokształca hehe :) Bo lekarza to albo się zapomni zapytać albo głupio zadać pytanie :)
Może idź do swojego ginekologa na dzień przed transferem to zrobi pomiar jeśli będzie dużo to zawsze możesz zadzwonić do kliniki?

Nie wiem na ile dokładnie to można mierzyć, trzech różnych wykonywało pomiary. Dosłownie przed transferem poprosiłam o pomiar. Swoją drogą zdziwiło mnie ze dr chce podać zarodek bez podejrzenia Endo, może mierza tylko nic nie mówią?
No właśnie to są podstawowe rzeczy, mnie też to wkurza że lekarze o nich zapominają :(

reklama
Kochana pewnie, że tak zapłaciłabys i więcej jak by trzeba było, bo wiadomo chciałaś wiedzieć i ten spokój jest bezcenny....
tylko to po prostu nie fair - takich lekarzy nie lubimy! poza tym raczej nie zostałaś przed wykonaniem usługi poinformowana a tak być powinno - a jak byś nie miała tyle pieniędzy przy sobie - no żesz... no może to nawet nie kwestia lekarza tylko obsługi... bo czasem to ona wystawia rachunki eh... nie ważne, złości mnie takie coś i przykro mi, że Cię tak potraktowali i już
Kochans, obsluga nie wie co bedzie wykonywane w trakcie wizyty. Cennik stoi na recepcji. Moim zdaniem wizyta u tego lekarza warta jest ceny bo pokecaja go w calej Pl. Kiedys byla tu dziewczyna nawet znad morza, ktora lekarz skierowal wlasnie do niego. Sama leczylam sie u jego zony i u niego ponad rok. 22tys nie moje, ale w tym przypadku nie zaluje nawet zlotowki wydanej z tej puli. Pelny profesjonalizm w kazdym calu.

Do góry