reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moje Drogie, czy pamiętacie jakiej grubości mieliście endometrium przy transferze?

Natalia, przed dwoma transferami mialam kontrole w 10dc, pierwszy transfer 8.8mm, drugi 10mm. Pierwszy transfer 14dc, drugi 17dc, ale przy pierwszej kontroli byli zadowoleni z endometrium wiec umowilismy sie na transfer i pozniej juz nie sprawszali.

reklama
Kochana przykro mi bardzo ważne że macie plan działania. Trzymam kciuki by następnym razem się udało ✊✊✊❤️❤️❤️
Ja jestem na urlopie i sporo czasu spędzam z dziećmi brata. Miłej niedzieli życzę :D:D:D
Dziękuję za dobre słowa ☺️
A zabawy z dziećmi brata zazdroszczę, mój brat jedyny raczej nie będzie mieć dzieci, a mój partner jest jedynakiem. Więc i z jednej i z drugiej strony jest wielka potrzeba zostania dziadkami. To dodatkowo mnie boli, że nam nie wychodzi... :-(

Dziewczyny chciałam wam powiedzieć ,ze naprawdę nie wiedziałam ze to forum ma taka moc i są tak pomocni ludzie jak wy ;) chciałam bardzo podziękować @dżoasia za to jak cały czas mi leki wysyła bardzo ci dziekuje jesteś zajebista ;) i dzisiaj poznałam @Cozza na żywo bardzo miła osoba musimy się jeszcze kiedyś na dłużej spotkać a nie tylko po leki ;) u nas dobrze przyjechaliśmy dzisiaj z Mazur wkoncu w domku ;) jest czysto nic nie boli aby tak dalej ;)

Hej, była tu mowa o krzywej glukozy i insuliny. Ja dzisiaj miałam robiony test i jestem zaniepokojona wynikami. Glukoza na czczo mi wyszła 101 (norma do 100), po obciążeniu po 1 godz. 168,3 (norma do 160) i po 2 godz. 124,2 (norma do 140). Insulina na czczo wyszła 6,13 (norma do 24,9), po obciążeniu po 1 godz. 54,12, a po 2 godz. 34,87. Dziwi mnie, że normy dla insuliny mam w każdym przypadku takie same - zawsze do 24,9. Też tak miałyście? Skonsultuję te wyniki z lekarzem w przyszłym tygodniu. Widzę, że niektóre z Was mają już doświadczenie w tym temacie. Dodam tylko, że 14 godz. wcześniej piłam czekoladę gęstą i słodką - pycha, ale może przez to wyszły złe wyniki?Będę wdzięczna za opinię. Może jednak to jest jakiś problem, który powoduje u nas słabiutkie wyniki - 3 stymulacje dające 2 zarodki i 2 ciążę biochemiczne. Ciekawi mnie też czy problem z glukozą i insuliną u M może dawać też np. fragmentację plemników? Dodatkowo, dostałam też dzisiaj wyniki hormonu wzrostu - wyszło w normie, a myślałam, że może w tym kierunku podziałać. No i wynik prolaktyny, jak zwykle podwyższony, tylko tym razem dwukrotnie . U mnie w klinice jakoś tak to pomijają. A jak u Was z prolaktyną? Czytałam gdzieś, że jednak może mieć wpływ na ivf.

reklama
Do góry