reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Wlasnie dopisalam do postu jak sobie pozniej przypomnialam o prochnicy w mleczakach (ehh te dziury w mozgu). Stara dentystka mi mowila, ze taka prochnica jaka mam ja, to typowe poklosie nieleczonych zebow mlecznych [emoji20]
To u mnie musi być to samo. Niestety miałam okropną próchnicę na mleczakach a zęby były osłabione przez jakieś antybiotyki. W tamtych czasach leczenie ograniczało się do usunięcia zębów. Mam taką traumę po tym, że szok. Obiecałam sobie, że zrobię wszystko, żeby moje dziecko nie musiało przez takie historie przechodzić. Na razie się udaje. [emoji4]

reklama
Dzieki dziewczyny, wlasnie wrocilam do pracy z labu. Nie powiem, ze sie nie stresuje, wiec trzymajcie kciuki. Wyniki powiedzieli, ze najpozniej do 13 (czyli 14 PL czasu) teraz trzeba jakos przetrwac te kilka godzin! Stresuje sie bo to jest etap, na ktorym poleglismy ostatnio wiec tysiac mysli... Trzymajcie! :)
Mieciu, a czy pojawiły się u ciebie jakieś objawy? Bo u mnie nadal nic, co nie dodaje mi wiary.

W ciąży leczenie kanałowe jest refundowane na NFZ i nawet kamień można dodatkowo usunąć wystarczy okazać kartę ciąży.
Niektórzy kłamią ze mają uczulenie na amalgamat i dostają wypełnienia światło na nfz . Taka rada
Kamien chyba nawet 2 razy w czasie ciazy na nfz przysluguje.
Ja niestety na kamien sie nie oswazylam calosciowy. Wczesniej jak chodzilam do dentyskty oczywiscie prywatnie to czyszczenie kamienis to bylo tylko ns dole od 1 do 5. Dopiero w ciąży trafilam na dobrego dentyste choc drogiego i jak mi zeba robila to zawsze troche kamienia poczyscila ake ten dzwiek byl dla mnie przerazliwy i nie zgodzilam sie na calosciowe wyslczyszczenie kamienia a poza tym przy heoarynie i acardzie strasznie mi krwawily dziasla. Ale moj maz jak zapisal sie na kamien to przezyl szok ze czyszcza go miedzy wszystkimi zebami z przodu i z tylu, gora i dol a nie tak jak wczesniej na odpieprz sie. Teraz jak pojde po porodzie dokonczyc ts kanalowke to od razu bede sie na kamien umawiac

To u mnie musi być to samo. Niestety miałam okropną próchnicę na mleczakach a zęby były osłabione przez jakieś antybiotyki. W tamtych czasach leczenie ograniczało się do usunięcia zębów. Mam taką traumę po tym, że szok. Obiecałam sobie, że zrobię wszystko, żeby moje dziecko nie musiało przez takie historie przechodzić. Na razie się udaje. [emoji4]
To pamietaj koniecznie zeby nie dawac dzieciom do buzi nic co sami oblizywaliscie. A kiedys byl taki nawyk ze mamy oblizywaly smoczek przed podaniem dziecku do buzi.
Ale to moze niech nasza Lama sie wypowie i potwierdzi/zaprzeczy [emoji4]

dziewczyny kiedy można się zacząć cieszyć z ciąży...? kiedy jest bezpiecznie? żeby się nie bać o poronienie....Mówią ze po 3 miesiącu drudzy że po 8 tc ryzyko poronienia maleje bardzo... co wy o tym myślicie?

reklama
Do góry