reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja niestety nie mam dobrych wiadomości 15dpt - 274,50
17dpt - 339,40.
Dziewczynki,czy któraś podpowie dlaczego ta beta rośnie? To jest ciąża biochemiczna? Puste jajo?

Dokladnie jestem tego samego zdania jesli im bardzo zalezy to niech ubieranie dziecka zrobial w innym miejscu gdzie nie trzeba sie wspinac na takie wysokosci
Nawiasem mówiąc podziwiam, że ktoś mieszka na 7 piętrze bez windy z małym dzieckiem. Dla mnie to by była masakra. Teraz w te upały to już w ogóle. Ja ledwo się toczę na drugie piętro.

Sorry za off top. [emoji6]

Oo to ma coś do tego waga? To ja mam 80kg i dostałam 40 to może i ja zwiększę ?
Wszystkie leki rozrzedzajace krew ustawia sie pod wage , im wieksza waga tym dawka musi byc tez wieksza.
juz doczytalam,
niestety natura jest bezwzgledna w tym temacie, ja mam takich dyskusji dzisiatki za soba ... co w efekcie koncowym sklonilo mnie do KD. Opcja zajscia w ciaze w przedziale wiekowym 40-45 wynosi mniej niz 10% na swoich komorkach i jakies 40% z blastkami od 25 letniej dawczyni.Stwierdzilam ze nie ma co sie dalej bujac.

Naprawdę trzeba dopłacać 400 zł że przyjdzie na 5-10 minut. Ja myślę że teraz kliniki mają duzo pacjentów bo jeszcze leczą się u nich pacjentki z wyżu demograficznego, myślę że za 5 lat już im nieco ubędzie klientów.
Ja mysle ze jednak nie ubedzie niestety ale ze wzgledu na to jak zyjemy w jakich warunkach zanieczyszczenia wieczny stres w pracy w domu gonitwa szczorow odzywianie to ze wszystko jest napakowane chemia. Niestety nieplodnosc jest juz choroba cywilizacyjna a bedzie jeszcze gorzej

reklama
Hej Kochane,
Jestem po pierwszej wizycie w Novum (dr Taszycka) i mam bardzo mieszane uczucia. Nie ukrywam że liczę na waszą pomoc .
Przypomnę, że mam za sobą dwie pełne procedury. W obu długi protokół. AMH 3,41.
1 procedura: pobrano 12 komórek, zapłodniono 6, uzyskano 2 zarodki , z czego ciąża biochemiczna i z crio poronienie (Artemida Olsztyn)
2 procedura: pobrano 18 komórek, zapładniano wszystkie, dojrzałych było 9, uzyskaliśmy tylko jeden zarodek , beta drgnęła ale nic z tego nie wyszło (Invicta Gdańsk)
Między czasie przeszłam temat immunologii u dr Paśnika, także immuno pod kontrolą.

Novum proponuje przy trzeciej stymulacji krótki protokół. Na moje pytanie dlaczego, usłyszałam, że trzeba spróbować czegoś innego skoro poprzednie procedury kiepsko wypadły :confused: Poza tym zleciła mi histeroskopie i tysiące badań do powtórzenia. Co do zaleceń immuno powiedziała,że przyjmą wszystkie zalecenia od lekarza. Wizyta długa, ale zabrakło analizy przypadku. Na koniec usłyszałam, że ona nas tylko przygotuje a potem będzie prowadził nas szef Novum, bo taki jest u nich system w przypadku pacjentów po 2 nieudanych procedurach. Wróciłam do domu z całkowicie zrytą banią :( Nie wiem co myśleć, na co się zdecydować? Podpowiedzcie co sądzicie o zmianie protokołu z długiego na krótki w moim przypadku?

Może być lepiej, może być gorzej. Nigdy nie byłaś na krótkim, więc nie wiadomo jak zareagujesz. Choć przy długim też ostatnio miałaś tylko 1 zarodek, nie wiadomo czy teraz nie byłoby 0. No chyba że u Was problem z nasieniem. To by tłumaczyło małą ilość zarodków.

Do góry