reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny poradźcie mi co robić, przyrost niestety wygląda źle. W niedzielę było 196,a dzisiaj już tylko 274, sprawdzić jeszcze raz i odstawić leki, tak? To moja druga stymulacja i drugi transfer,pierwszy raz coś się zadziało,więc chyba za wcześnie jeszcze na badanie immunologii?
Kochana moze powtorz ta bete jeszcze po kolejnych dwoch dniach. I nie odstawiaj lekow bez konsultacji z lekarzem. Dzwonilas do swojej kliniki z wynikami bety? Przyrost jest ponizej normy, ale niech sie lekarz wypowie na temat lekow, nie rob nic na wlasna reke

reklama
Miałam dwa zarodki,ale szczerze wątpię,że ta beta przyśpieszy. Cuda się zdarzają,ale ona od początku się tak ślimaczy,że nie chcę robić sobie złudnych nadziei. Ewidentnie nie jest dobrze. Boże czemu to wszystko musi być takie trudne. :(
Ja wiem,to jest straszna hustawka emocjona, ja tez bardzo zle wspominam oczekiwanie od bety do bety, bylam wrakiem czlowieka. Dlatego teraz niby mnie kusi, ale z drugiej strony chce opoznic otwarcie tej puszki pandory bo wiadomo, ze czesto nie konczy sie na 2 weryfikacjach tylko pozniej czlowiek jak glupi jezdzi, robi sobie nadzieje i sie stresuje. :( Kiedys myslalam, ze jak wyjdzie pozytywny test ciazowy to juz jest dobrze:( Dobrze, ze patrzysz realnie na sytuacje, ale z drugiej striony trzeba jescze dac szanse.

Miałam dwa zarodki,ale szczerze wątpię,że ta beta przyśpieszy. Cuda się zdarzają,ale ona od początku się tak ślimaczy,że nie chcę robić sobie złudnych nadziei. Ewidentnie nie jest dobrze. Boże czemu to wszystko musi być takie trudne. :(

Do tej pory przyrosty mialas w normie, wiec moze powtórz betę za 2 dni. Ja bym jeszcze nie odstawiala lekow. Konsultowalas sie z lekarzem?

Jak sie dokopie do badan to ci napisze, strzela jak mlody Bog;);) wiec tym sie nie martwie.
A myslal ktos czy ty nie masz przesunietego okna implantacyjnego?
Nie miałam tego sprawdzanego. Choć po 2 transferach jeden z lekarzy zwrócił uwagę, że mam późne implantacje. Później zarodki się zatyrzymywały. Dzięki za uwagę. Popytam o to lekarza.

Dziewczyny poradźcie mi co robić, przyrost niestety wygląda źle. W niedzielę było 196,a dzisiaj już tylko 274, sprawdzić jeszcze raz i odstawić leki, tak? To moja druga stymulacja i drugi transfer,pierwszy raz coś się zadziało,więc chyba za wcześnie jeszcze na badanie immunologii?

Kochana nic sama nie odstawiaj. Powtórz bete za 2-3 dni i skonsultuj się z lekarzem.

Nie miałam tego sprawdzanego. Choć po 2 transferach jeden z lekarzy zwrócił uwagę, że mam późne implantacje. Później zarodki się zatyrzymywały. Dzięki za uwagę. Popytam o to lekarza.
Chodzi glownie o receptywnosc endometrium, to badanie nazywa sie ERA TEST, w Pl jako jedyna robi to klinika w Katowicach bodajrze. Chociaz to tylko taki pomysl , bo bardziej obstawiam kijowe komorki, przepraszam za szczerosc bo nie kazdy to tu lubi:p

@Dgd u mojego m fragmentacja jest na poziomie 30%. Czyli wysoki wynik. Do tego pozytywny CFRT. Kariotypy obydwoje mamy ok. Przy takich wynikach i przy moim wieku ;) usłyszałam, że staranie na własnych gametach nie na sensu. A przypomnę, że na 5 stymulacji mieliśmy kilka ładnych blastek, co dało puste jako i biochemiczna.
U was widzę i kiepska jakość komórek, bo dużo odpada jeszcze przed zapłodnieniem i ta nieszczęsna defragmentacja. Niby lekarze mówią ze można z defragmentacja sobie poradzić przy in vitro, ale jakos nie widziałam sukcesow w transferach z takimi wynikami. Niestety. A czy twój m miał badany AZF albo CFTR?
Robiłaś krzywą cukrowo-insulinową?
AZF i CFTR mąż miał robione. Wyszły ok. Może pomyślimy, żeby rozszerzyć badanie CFTR. Krzywej cukrowo-insulinowej nie miałam. Czy to ma związek z zagnieżdżeniem zarodka czy też może mieć wpływ na jakość komórek?

AZF i CFTR mąż miał robione. Wyszły ok. Może pomyślimy, żeby rozszerzyć badanie CFTR. Krzywej cukrowo-insulinowej nie miałam. Czy to ma związek z zagnieżdżeniem zarodka czy też może mieć wpływ na jakość komórek?
Jeżeli CFTR miał negatywny, to nie widzę sensu rozszerzać.
Odpowiadając na pytanie, wynik krzywej bardzo przekłada się na jakość komórek.
Wracając jeszcze do tego nieszczęsnego DFI, nawet przy in vitro szanse są bardzo małe z wysokim wynikiem. Bo albo jest problem z implantacją takiego zarodka, albo zły podział na etapie komórkowym, albo jeżeli zarodek powstanie i morfologicznie jest ok to potem mogą występować poronienia.... ciężki to temat [emoji17]

reklama
Vorbimbo, nie odstawiaj leków. Jeśli miałaś 2, to jest duża szansa, że jeden po prostu dał sobie spokój z imprezą.
A jeśli to zupełna dupa, to po takim wyhamowaniu beta powinna zacząć spadać. Na Twoim miejscu kontynuowałabym wszystko dalej i zrobiła betę pojutrze - powinna sporo wyjaśnić. Następnie kontakt z lekarzem z kliniki.
@dżoasia ale jakim cudem klinika przy dobrym nasieniu tłumaczy się złym nasieniem...??? Przepraszam za ostre słowa, wiem, że dziewczyny chwalą tę klinikę (nota bene @Mieciu85 sama szukałam bezskutecznie w netach gdzie w tym Ciechocinku... :) ). Ale. Ale wydaje mi się, że potraktowali Cię wg schmatu i po łebkach, co mogłoby mieć pewne wytłumaczenie przy pierwoszorazowej wizycie, ale nie przy wizycie po spartolonej stymulacji! Nie dziwię się, że byłaś wściekła. A jak tam we łbie teraz? Uściski.
@zylwia, trzymam kciuki! Dziewczyny, jest już Lenka?
@anett96 daj znać co z tym wynikiem bo %@%@^#&¥€ jest to chyba jedna z najbardziej oczekiwanych info na forum. Nie wyobrażam sobie czekać.4 dni na betę po transferze nisz kur...!
@PaulinkaP daj znać co u gina!

Do góry