reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny poradźcie mi co robić, przyrost niestety wygląda źle. W niedzielę było 196,a dzisiaj już tylko 274, sprawdzić jeszcze raz i odstawić leki, tak? To moja druga stymulacja i drugi transfer,pierwszy raz coś się zadziało,więc chyba za wcześnie jeszcze na badanie immunologii?
Kochana, a mialas jeden czy dwa zarodki bo jesli dwa to moze jeden sie przesta rozwijac stad wolniejszy przyrost? Ja immunologie badalam po pierwszym nieudanym transferze, bo zarodki byly na oko piekne a tu doopa cb wiec mysle, ze nie jest za wczesnie po co tracic czas. Mam jednak nadzieje, ze beta przyspieszy.

reklama
Endometrium zawsze idealne. Cykle ok. NK to robilam 2 razy. Przed encortonem i po. Miałam trochę za wysoki, po leczeniu ładnie spadł. Nic nie pomogło. Mam dziwnie wysokie AMH - ponad 5 (2 lata temu miałam 12, ale nie stwierdzono PCO). A jaką fragmentację ma Twój M?
Jak sie dokopie do badan to ci napisze, strzela jak mlody Bog;);) wiec tym sie nie martwie.
A myslal ktos czy ty nie masz przesunietego okna implantacyjnego?

Pytanie bardziej z ciekawości, czy w Polsce legalna jest surogatka? A jak nie w Polsce to np. w Czechach?
Tak jak ci Mieciu napisala, Biotexcom Ukraine, ma surogatki , koszt od 30 tys euro. W Czechach prawnie zabronione , pomimo to w internecie znajdziesz mnostwo ofert, odradzam ci z gory bo zawsze zle sie to konczy.

Ostatnia edycja:
@Dgd u mojego m fragmentacja jest na poziomie 30%. Czyli wysoki wynik. Do tego pozytywny CFRT. Kariotypy obydwoje mamy ok. Przy takich wynikach i przy moim wieku ;) usłyszałam, że staranie na własnych gametach nie na sensu. A przypomnę, że na 5 stymulacji mieliśmy kilka ładnych blastek, co dało puste jako i biochemiczna.
U was widzę i kiepska jakość komórek, bo dużo odpada jeszcze przed zapłodnieniem i ta nieszczęsna defragmentacja. Niby lekarze mówią ze można z defragmentacja sobie poradzić przy in vitro, ale jakos nie widziałam sukcesow w transferach z takimi wynikami. Niestety. A czy twój m miał badany AZF albo CFTR?
Robiłaś krzywą cukrowo-insulinową?

@Vorreiavereunbimbo :( Kochana po pierwsze napisz do lekarza, ale żadnych leków sama nie odstawiaj. Miałaś podane dwa prawda? Może jeden się ewakuował. Może się coś zadziało. Jeszcze nie wszystko stracone. Przede wszystkim kontakt z lekarzem. Jestem z Tobą myślami.

Powiem Ci że akurat słyszałam tą rozmową z ta Panią po angielsku i z jej mężem ( w sumie to była taka specyficzna para bo ona Japonka on kurczę ani Czech ani Polak być może Niemiec bo między sobą rozmawiali po niemiecku wiec takie mulitkulti jak to się mówi) oni chyba zaczynali tam swoją przygodę bo uzgadaniali wszystkie szczegóły a potem on oddawał nasienie do badania.
Nie wiem jak akurat jak mój doktor śmiga po angielsku bo nie testowałam :)
Ale mam nadzieję będzie wszystko ok :):)
A co mnie jeszcze zaskoczyło to po punkcji dostaje się torebeczkę a tam soczek i ciasteczko (batonik taki biszkopotowy) :)
W klinice Unica bodajze tej w Brnie jest Polska koordynatorka, podobno dobra klinika, dziewczyny z forum kd sie o niej pozytywnie wypowiadaly. Jak sie wejdzie na strone kliniki to widnieje ta PL pani koordynator.

@Dgd u mojego m fragmentacja jest na poziomie 30%. Czyli wysoki wynik. Do tego pozytywny CFRT. Kariotypy obydwoje mamy ok. Przy takich wynikach i przy moim wieku ;) usłyszałam, że staranie na własnych gametach nie na sensu. A przypomnę, że na 5 stymulacji mieliśmy kilka ładnych blastek, co dało puste jako i biochemiczna.
U was widzę i kiepska jakość komórek, bo dużo odpada jeszcze przed zapłodnieniem i ta nieszczęsna defragmentacja. Niby lekarze mówią ze można z defragmentacja sobie poradzić przy in vitro, ale jakos nie widziałam sukcesow w transferach z takimi wynikami. Niestety. A czy twój m miał badany AZF albo CFTR?
Robiłaś krzywą cukrowo-insulinową?
A powiedz mi który wynik biorą pod uwagę przy defragmentacji - bo są chyba jakieś wyniki DFI i HDS i nie wiem które ważniejsze...

reklama
Do góry